Založ si blog

Biden a Su-25 na zemi: čo sa do našich novín nezmestilo

Naše médiá obšírne komentujú dianie na ukrajinskom fronte. Hovoria napr. o tom, ako sa protiputinovskí bojovníci prebojúvajú div že nie do Moskvy. O tom, ako sa Moskva chveje strachom od ukrajinských dronov. O tom, ako všetky členské krajiny NATO sa už tešia na Ukrajinu ako svojho nového spolučlena. O tom, ako ukrajinská PVO zostrelila z 11 rakiet letiacich na Kyjev všetkých 12….

Nečudo, že pri toľkej mediálnej záľahe objektívnych a iste z viacerých zdrojov preverených informácií sa nenašiel priestor na správu o tom, ako pri slávnosti na Akadémii vojenských vzdušných síl USA v Colorade sa pred všetkými, idúc po tribúne prezident USA J.Biden rozpleštil ako žaba. Tentokrát nešlo o nejaké zapotácanie či zakopnutie ale o skutočne silný a nebezpečný pád, ktorý mohol mať veľmi vážne zdravotné následky. Pádu Bidena nezabránili ani špeciálne ortopedické topánky, minimalizujúce vibrácia a vybavené osobitými otvormi, aby pomáhali stabilite.

Väčšina prítomných sa tvárila, že pád Bidena nevidí a nedala ani brvou znať, čo sa udialo. Až na jedného mladíka z ochranky. Tento nešťastník sa na záberoch, ktoré obleteli USA Bidenovmu pádu zasmial. Je ale vysoko pravdepodobné, že ho už smiech prešiel. Možno už od zajtra kontrolu turistov pri prehliadkach areálu Bieleho domu.

– A aby toho nebolo málo, pri vystupovaný z helikoptéry pri Bielom dome si ešte včera Joe Biden poriadne buchol hlavu. Jednoducho, je to veľmi čulý dedko, ktorý práve v takej kondícii, v akej je, výborne poslúži deep state USA aj ďalšom funkčnom období.

Priestor nedostalo ani zostrelenie ukrajinského útočného lietadla Su 25 neďaleko mesta Zaporožie. Do našich médií sa nedostal ani rozhodný postup rusko-čečenských bojovníkov / pluk Achmat/ na mesto Marijivka. Toto mestečko je po dobytí Arťomovska /Bachmutu/ ďalším cieľom postupz OS RF. Marijivku už údajne Rusi ovládajú zo 70 %.

Pri dnešnom ostreľovaní Kyjeva dopadli ruské rakety opäť na sídlo GUR v Kyjeve. Areál je po tomto ataku úplne zdevastovaný.

V Moldavsku sa zišli európski a i. podporovatelia vojny na Ukrajine. Z pozvaných 53 šéfov krajín „amerického tábora“ asi 20% neprišlo. Západ najviac ľutuje neúčasť tureckého prezidenta Erdogana. Prečo ? Lebo Turecko je populačne najsilnejší a strategicky najdôležitejší člen NATO.

Ruské sily s nástupom leta pochopili, že jarná protiofenzíva OS Ukrajiny už nepríde. A ak príde, nebude jarná ale letná. Preto sa ruské OS začali aktivizovať na takmer celej dĺžke frontu a miesto ukrajinskej budeme možno svedkami ruskej jarno-letnej ofenzívy. Bojovú prípravu v oblasti Orechova a Guľjajpoľa pre možnú ofenzívu Rusov zabezpečujú útoky desiatok dronov „Geraň“.

Niektorí ruskí vojenskí analytici však nesúhlasia s tým, že ukrajinská ofenzíva absentuje. Tvrdia, že naopak-nielenže tu je, ale sa aj silne rozvíja. Nejde ale o klasickú vojenskú ofenzívu ale o ofenzívu hybridnú. S prvkami prieniku ukrajinských doverzantov do RF a ostreľovania ruského územia pozdĺž hraníc RF do hĺbky cca 20 km. Ukrajinci v hybridnej protiofenzíve používajú málo vojenskej techniky. Opierajú sa o aktivity britskou MI6 dobre vycvičených komandos-diverzno-teroristických skupín „protiputinovcov“. Cieľom ukrajinskej hybridnej protiofenzívy nie je iba ničiť logistické zázemie Rusov, ale predovšetkým dosahovať medzi ruskými obyvateľstvom paniku, strach, chaos. Okrem toho však banderovci usilujú o vytvorenie akéhosi druhého frontu. Naň by museli Rusi stiahnuť pár tisíc svojich vojakov a oslabiť tak front okolo Marijivky, Avdejevky, Zaporožia a pod.

Vo svete i u nás doma sa aj dnes udialo plno udalostí. Nie všetky sa dostali do „našich“ médií. Verme, že nešlo o žiadnu cenzúru ale iba o dôsledok nedostatku techniky a ľudí.

Hygienický koridor Ruska až po Ľvov ?

18.03.2024

Nuž, keď to bude treba, tak potom podľa ruského politického a vojenského velenia áno. Koľko a kde Rusi ešte Ukrajine zaberú územie, bude záležať len a len na dodávateľoch rakiet. dronov a lietadiel z NATO. Bude to záležať na dĺžke ich doletu, dostrelu, dosahu na živú silu a majetok Ruskej federácie. Sanitárny pás by mal viesť okolo celej línie hraníc UA a RF. Aby bola [...]

Putin vyhral-Something is out of function…

18.03.2024

Macron minulý týždeň zahviezdil. Vyhlásil, že Rusko nie je superveľmoc, ale iba stredne veľká mocnosť. Čudné, že táto stredne veľká mocnosť už skoro 35 rokov úspešne zvláda konfrontáciu so superveľmocou USA a veľmocami ako V.Británia, Japonsko – a Francúzsko. Včera dosiahla táto stredne veľká mocnosť nad spomenutými superveľmocami a veľmocami ďalšie [...]

Putin vyhral

18.03.2024

Nie je to správa z frontu. Napriek tomu je to vojnová správa. Putin včera vyhral svoju vojnu so Západom. Pri účasti 73% voličov získal 87% hlasov. Na Kryme, ktorý je vraj podľa Západu súčasťou Ukrajiny, získal Putin 93%. V Moskve, ktorá je oddávna centrom ruských „liberálov“ Putin získal 85% hlasov. Putin jednoducho vyhral na všetkých frontoch, vyhral na celej [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 434
Celková čítanosť: 1931403x
Priemerná čítanosť článkov: 4450x

Autor blogu

Kategórie