Založ si blog

Hrdinský útok Ukrajincov na ruskú slepačiareň !

Rusi sa dnes chvália, že zničili poslednú vojnovú loď Ukrajiny – stredne veľkú výsadkovú loď „Jurij Olefirenko“. Loď kotvila v prístave v Odesse. Rusi už na ňu dávno poľovali, lebo ostreľovala civilné ciele v chersonskej oblasti a podľa niektorých zdrojov bola zodpovedná aj za vypustenie hladinových dronov proti ruskej výzvednej lodi „Ivan Churs“. Zásah presne na cieľ sa Rusom podaril vďaka vzdušným silám Ruskej federácie, konkrétne jednej rakete Kalibr.

-To je toho ! Taká taľafatka ! Ozbrojeným silám Ukrajiny sa včera podarila strategicky oveľa významnejšia vojenská akcia. Hrdinskí /možno ukrajinskí / operátori najmodernejšieho amerického salvového raketometu Himars zasiahli 4 raketami chirurgicky presne cieľ, ktorý im americké špionážne satelity určili a na ktorý ich družicový systém Starlink navigoval.

V odvete za zničenie sídla ukrajinskej vojenskej rozviedky „GUR“ v Kyjeve chrabrí Ukrajinci zasiahli a zničili hydinársku farmu v osade Karpaty v Luganskej ľudovej republike. Banderovci na hydinárskej farme zlikvidovali tisíce sliepok a kurčiat a ako bonus aj 5 ošetrovateľov sliepok a ďalších 16 zranili. Za hrdinský bojový čin budú odvážni raketometčíci iste navrhnutí na tie najvyššie ukrajinské vojenské vyznamenania.

Útokom na slepačiareň však Zelenskij a spol. iste neskončia. V pláne možno majú aj ďalšie strategicky dôležité ruské objekty: kravín, silážnu jamu a skládku hnoja. Keď to takto pôjde ďalej, pod údermi ukrajinskej armády sa Rusko skôr-neskôr úplne rozpadne. – Tak mu treba – agresorovi !

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1999406x
Priemerná čítanosť článkov: 4404x

Autor blogu

Kategórie