Založ si blog

Biden a Su-25 na zemi: čo sa do našich novín nezmestilo

Naše médiá obšírne komentujú dianie na ukrajinskom fronte. Hovoria napr. o tom, ako sa protiputinovskí bojovníci prebojúvajú div že nie do Moskvy. O tom, ako sa Moskva chveje strachom od ukrajinských dronov. O tom, ako všetky členské krajiny NATO sa už tešia na Ukrajinu ako svojho nového spolučlena. O tom, ako ukrajinská PVO zostrelila z 11 rakiet letiacich na Kyjev všetkých 12….

Nečudo, že pri toľkej mediálnej záľahe objektívnych a iste z viacerých zdrojov preverených informácií sa nenašiel priestor na správu o tom, ako pri slávnosti na Akadémii vojenských vzdušných síl USA v Colorade sa pred všetkými, idúc po tribúne prezident USA J.Biden rozpleštil ako žaba. Tentokrát nešlo o nejaké zapotácanie či zakopnutie ale o skutočne silný a nebezpečný pád, ktorý mohol mať veľmi vážne zdravotné následky. Pádu Bidena nezabránili ani špeciálne ortopedické topánky, minimalizujúce vibrácia a vybavené osobitými otvormi, aby pomáhali stabilite.

Väčšina prítomných sa tvárila, že pád Bidena nevidí a nedala ani brvou znať, čo sa udialo. Až na jedného mladíka z ochranky. Tento nešťastník sa na záberoch, ktoré obleteli USA Bidenovmu pádu zasmial. Je ale vysoko pravdepodobné, že ho už smiech prešiel. Možno už od zajtra kontrolu turistov pri prehliadkach areálu Bieleho domu.

– A aby toho nebolo málo, pri vystupovaný z helikoptéry pri Bielom dome si ešte včera Joe Biden poriadne buchol hlavu. Jednoducho, je to veľmi čulý dedko, ktorý práve v takej kondícii, v akej je, výborne poslúži deep state USA aj ďalšom funkčnom období.

Priestor nedostalo ani zostrelenie ukrajinského útočného lietadla Su 25 neďaleko mesta Zaporožie. Do našich médií sa nedostal ani rozhodný postup rusko-čečenských bojovníkov / pluk Achmat/ na mesto Marijivka. Toto mestečko je po dobytí Arťomovska /Bachmutu/ ďalším cieľom postupz OS RF. Marijivku už údajne Rusi ovládajú zo 70 %.

Pri dnešnom ostreľovaní Kyjeva dopadli ruské rakety opäť na sídlo GUR v Kyjeve. Areál je po tomto ataku úplne zdevastovaný.

V Moldavsku sa zišli európski a i. podporovatelia vojny na Ukrajine. Z pozvaných 53 šéfov krajín „amerického tábora“ asi 20% neprišlo. Západ najviac ľutuje neúčasť tureckého prezidenta Erdogana. Prečo ? Lebo Turecko je populačne najsilnejší a strategicky najdôležitejší člen NATO.

Ruské sily s nástupom leta pochopili, že jarná protiofenzíva OS Ukrajiny už nepríde. A ak príde, nebude jarná ale letná. Preto sa ruské OS začali aktivizovať na takmer celej dĺžke frontu a miesto ukrajinskej budeme možno svedkami ruskej jarno-letnej ofenzívy. Bojovú prípravu v oblasti Orechova a Guľjajpoľa pre možnú ofenzívu Rusov zabezpečujú útoky desiatok dronov „Geraň“.

Niektorí ruskí vojenskí analytici však nesúhlasia s tým, že ukrajinská ofenzíva absentuje. Tvrdia, že naopak-nielenže tu je, ale sa aj silne rozvíja. Nejde ale o klasickú vojenskú ofenzívu ale o ofenzívu hybridnú. S prvkami prieniku ukrajinských doverzantov do RF a ostreľovania ruského územia pozdĺž hraníc RF do hĺbky cca 20 km. Ukrajinci v hybridnej protiofenzíve používajú málo vojenskej techniky. Opierajú sa o aktivity britskou MI6 dobre vycvičených komandos-diverzno-teroristických skupín „protiputinovcov“. Cieľom ukrajinskej hybridnej protiofenzívy nie je iba ničiť logistické zázemie Rusov, ale predovšetkým dosahovať medzi ruskými obyvateľstvom paniku, strach, chaos. Okrem toho však banderovci usilujú o vytvorenie akéhosi druhého frontu. Naň by museli Rusi stiahnuť pár tisíc svojich vojakov a oslabiť tak front okolo Marijivky, Avdejevky, Zaporožia a pod.

Vo svete i u nás doma sa aj dnes udialo plno udalostí. Nie všetky sa dostali do „našich“ médií. Verme, že nešlo o žiadnu cenzúru ale iba o dôsledok nedostatku techniky a ľudí.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1999071x
Priemerná čítanosť článkov: 4403x

Autor blogu

Kategórie