Založ si blog

Ukrajinské zlyhanie v Čiernom mori. Čo je s generálom Zalužným ?

Dnes dopoludnia zaútočili na ruskú hliadkovú loď „Ivan Churs“ Čiernomorskej flotily tri hladinné bezpilotné drony NATO, vystupujúce ako ukrajinské. Ruská loď ich v bezpečnej vzdialenosti všetky zničila. Použila pri tom iba klasickú výzbroj: delá a guľomet.

Udalosť sa stala v tureckej ekonomickej zóne, kde ruská loď so súhlasom Turecka stráži ropovody „Turkish Stream“ a „Blue Strem“ prepravujúce do Turecka ruskú a i. ropu. K zničeniu hladinných dronov NATO/Ukrajiny došlo asi 140 km od vstupu do prielivu Bospor.

Analytici usudzujú, že cieľom neúspešného ukrajinského útoku na ruskú vojenskú loď bolo jednak obnoviť u banderovcov bojovú morálku, narušenú debaklom ukrajinskej armády v Bachmute a jednak vrhnúť tieň nedôvery tureckej verejnosti v silu Rusov a tieň pochybností o správnosti zhovievavej politiky prezidenta Erdogana voči Rusku. Tento druhý /“turecký“/ motív sa hodí najmä preto, lebo sa blíži druhé, rozhodujúce kolo prezidentských volieb v Turecku.

Na Ukrajine sa však okrem tohto incidentu dejú aj iné, ešte tajomnejšie veci. Súvisia s osudom náčelníka GŠ OS Ukrajiny gen. Zalužného. Keďže je prípad Zalužného veľmi pozoruhodný, nebolo by zlé sa o veci dozvedieť niečo viac. Prosím preto slovenských investigatívnych novinárov , aby slovenské publikum poinformovali, čo je s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny, generálom Zalužným. Už týždne sa neobjavil na verejnosti. Nezúčastnil sa ani prestížnej schôdzky náčelníkov štábov NATO, kam bol pozvaný ako čestný hosť. Čo je s generálom Zalužným ?

Na verejnosť presakujú správy, že bol na začiatku mája ťažko zranený šrapnelom do hlavy pri ruskom raketovom ostreľovaní vojenských objektov v blízkosti Chersonu /osada Posad Pokrovskoje/. Po poskytnutí prvej pomoci bol odtransportovaný do špeciálnej vojenskej nemocnice, údajne v Kyjeve. Nevie sa však , kde je teraz -na území Ukrajiny alebo v zahraničí /Nemecku/ ? V nemenovanom technicky vysoko vybavenom zdravotníckom zariadení mu bola urobená kraniotómia /chirurgické otvorenie hornej časti lebky/, zrejme s cieľom vybrať z mozgových štruktúr cudzí predmet, napr. úlomok strely . Kraniotómia zachránila Zalužnému život, no lekárske prognózy sú vzhľadom aj na jeho pokročilú cukrovku nepriaznivé. Zalužnyj sa vraj už nikdy nebude môcť vrátiť k normálnemu výkonu povolania.

Vážení investigatívci, čo je na týchto chýroch o Zalužnom pravda ? Iste ste ich aj vy zachytili-prečo sa k nim teda nevyjadrujete ? Veď ak ide o fámy, týkajúce sa zdravotného stavu Gerasimova, Šojgua či samotného Putina, ste v ich sprostredkovaní verejnosti takí promptní ! A teraz nič. Prečo mlčíte ?

Zalužnyj má na Slovensku /napr. medzi redaktormi, blogermi a diskutérmi blogoviska v Pravde/ veľa priaznivcov. Tí sú z mlčania okolo svojho milovaného vojvodcu celí paf. -Nože ukojte ich túžbu po poznaní a po chlácholivých, utešujúcich informáciách. Aspoň takých, ako pre ukrajinskú verejnosť vymysleli v Generálnom štábe Ozbrojených síl Ukrajiny.

O /ne/vylodení Červenej armády na Hokkaido

07.06.2024

O máločom sa na Slovensku vie tak málo, ako o vyloďovacích operáciách Červenej armády na Ďalekom východe-na Sachaline, na Kurilách a na Hokkaido. Blogovanie nie je platforma, aby sa o týchto aktivitách ČA na konci 2.sv.vojny písalo podrobnejšie. Preto tu a teraz poskytnem aspoň pár heslovitých informácií. ZSSR na základe prísľubu z Jalty /i keď v rozpore so [...]

O vylodení v Normandii nás učí už aj akási pani Holubová

06.06.2024

Keď už aj postaršia napudrovaná pani Holubová s bujnými do blond prefarbenými vlasmi dnes na ktorejsi z televízií mudrovala o vylodení Angloameričanov v Normandii, povedal som si, prečo by som aj ja neprispel so svojou trochou do studnice vedomostí pre našu najmladšiu generáciu. Vopred sa ospravedlňujem, -na rozdiel od pani Holubovej ja nie som odborník na diplomatický protokol [...]

Čo nové na ukrajinskom fronte ?

30.05.2024

Chvíľu som sa odmlčal, lebo Pravda začala o vývoji na ukrajinskom fronte prinášať celkom čerstvé a tu a tam aj vecné informácie, bez hrubého ideologického banderovského balastu a dezinformácií ukrajinskej tajnej služby /SBU-CIPsO/. V posledných 2-3 dňoch sa však zase začali množiť staré zlozvyky našich médií /vrátane Pravdy/ : robenie somára z komára, výmysly o [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 462
Celková čítanosť: 2054229x
Priemerná čítanosť článkov: 4446x

Autor blogu

Kategórie