Založ si blog

Vydumance zo zahraničia

  • Geniálny francúzsky mysliteľ Eman.Macron včera prišiel na to, že Rusko je už dnes geopoliticky porazené, lebo sa stalo vazalom Číny. Dôkazy ? – Bez obchodu a diplomatickej podpory Číny by vraj neprežilo. Macron akosi zabudol na to, že RF obchoduje a diplomaticky spolupracuje aj s Indiou, Iránom, KĽDR, Brazíliou, Južnou Afrikou, Indočínou, Indonéziou, arabským svetom…Macron akosi zabudol, že vazalom jednej superveľmoci je práve Francúzsko a s ním celá EU. Vazalstvo nie je o obchode, ale o tom, že USA majú finančnú kontrolu nad všetkými veľkými európskymi korporáciami, že zlaté rezervy EU sú vo Fort Knoxe, že krajiny EU sú prepšikované americkými vojenskými základňami. Macrona by si mali spýtať, či je ruské zlato v Číne, či je Gazprom ovládaný Čínou a či sú čínske vojenské základne na Matičke Rusi…
  • Žobrácke turné Zelenského po Západnej Európe pokračuje. Príjemný kovový hlas kijevského NATO-robota oblečeného v obnosenom zelenom pyžame, obšťastňuje tamojšie médiá a diplomatické rezidencie. Zelenskij sa v EU skrýva pred ruskými raketami, no zlí démoni si ho vraj našli aj v Nemecku či Francúzsku. Stali sa totiž zvláštne veci. Tesne pred udelením ceny Karola Veľkého sa plaketa s vyznamenaním s rachotom zrútila na zem. Zelenskij prerušil prejav a utekal ju dvíhať z podlahy. Od prítomných pánov a dám za to vyslúžil teatrálny potlesk. Pri Zlelenského odlete vrtuľníkom sa na poslednú chvíľu zistilo, že si Zelenskij zabudol v aute svoj osobný mobilný telefón a peňaženku. Odlet vrtuľníka museli prerušiť a zabudnuté veci Zelenskému narýchlo nájsť a priniesť. Ej, ej, zlé znamenia.
  • Neďaleko Chmelnického Rusi zničili najväčší sklad munície a zbraní NATO na území Ukrajiny. Ukrajinské úrady postupujú pri prehliadke zničených skladov veľmi opatrne, pretože tam okrem rakiet Stormy Shadow bola zničená aj britská tanková munícia s ochudobneným uránom…
  • V prvom kole tureckých volieb zatiaľ na body nad USA a EU víťazí Rusko a Čína, ktoré držia palce Erdoganovi. Druhé kolo prinesie podľa AI /umelej inteligencie/ definitívne víťazstvo Erdogana. Voliči extrémneho nacionalistu, ktorý z boja vypadol, podľa AI skôr podporia nacionalistu Erdogana ako jeho liberálneho protikandidáta. Západ zrejme zareaguje obvineniami z falšovania volieb a pokusmi o tureckú oranžovú revolúciu v Istanbule a Ankare. Priznať si porážku je výsada šľachticov ducha, nie keltsko-anglosaských barbarov.
  • V Česku sa v prieskumoch verejnej mienky posilňuje pozícia ANO, SPD a ČSSD. Ak by boli voľby dnes, súčasná vládna koalícia by musela odísť do opozície.
  • Niektoré americké médiá /napr. World Bulletin/ priniesli dnes ráno správu, že na srdcové zlyhanie zomrel G.Soros, – finančný špekulant a budovateľ siete ustanovizní zameraných na globalizáciu, na formovanie tzv. zlatej miliardy, na premenu štátov na „otvorené spoločnosti“ a iniciátor tzv.oranžových revolúcií. Nie je isté, či Soros naozaj zomrel, lebo falošná správa v tomto duchu sa po svete šírila už v r.2013. Smrť Sorosa by celkom určite neznamenala smrť sorosizmu. Sorosova sieť dnes funguje autonómne nielen od vôle stračeka Sorosa a jeho rodiny ale aj od jeho peňazí. V sorosovských sieťach pracujú tisíce ľudí po celom svete a sieť je napájaná z vládnych a korporátnych zdrojov celého Západu.
  • Zelenskij je podľa Washigton Post fixovaný na vyhadzovanie ruských plynovodov a ropovodov do povetria. Po Nordstreame sa mu zachcelo zničiť aj ropovod Družba-aby sa pomstil Maďarsku za jeho nedostatočnú pomoc Ukrajine. USA potvrdili, že banderovcom nerobí problém zaútočiť na členský štát NATO, keď sa naň veľmi veľmi nahnevajú…

Takže asi takto. Tohtoročná jar sa len váhavo mení na pred-letie. Teplo nie a nie prísť. Ale možno dobre, lebo ak konečne príde, budeme možno ľutovať, že sme po ňom tak túžili.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2009655x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie