Založ si blog

Peklo nad Kyjevom

V noci z 15. na 16. mája zaútočil na Kyjev a ostatok Ukrajiny najväčší počet ruských rakiet od začiatku Špeciálnej vojenskej operácie. Podľa gen. Konašenkova išlo o kombináciu rakiet Kindžal, Iskander , Kalibr ale aj dronov Geraň 2.

Náčelník GŠ OS UA generál Zalužnyj oznámil vec v dejinách PVO neslýchanú. Podľa neho PVO Ukrajiny všetky ruské rakety zostrelila. Takéto čosi sa zatiaľ nepodarilo ani Izraelu, keď naň Palestínci útočili svojimi po domácky vyrobenými raketami. Ukrajinci však nemajú izraelské moderné protivzdušné rakety ale zastarané americké Patrioty. /Časovo sú rovesníkmi sovietskych systémov S-300/. Ak pri ich odpálení banderovec zakričí „Sláva Ukrajine“, raketa nikdy neminie svoj cieľ… Aspoň podľa Zalužného.

Podľa výpovedí korešpondentov Reuters a výpovedí ich miestnych informátorov sa pri ruskom útoku aktivovala ukrajinská PVO s doteraz nevídaným množstvom antirakiet. Miestne zdroje ale hovoria, že kapacity ukrajinskej PVO jednoducho nestačili…A tak horeli vojensky dôležité objekty. Po zásahu črepín z Patriotov a iných ukrajinských rakiet však horeli aj autá na uliciach, strechy domov, ba dokonca aj budovy v miestnej ZOO. Vojenskí analytici hovoria o tom, že pri viacvrstvennom útoku Rusov na Kyjev sa najprv Patrioty zbytočne vystrieľali na návnady v podobe Geraňov, aby ich skôr, než boli schopné zmeniť pozíciu, zničili ruské Kindžaly alebo Kalibre. Takto bol v noci zničený drahý odpaľovací komplet Patriot / za cca 400+ 170 mil. USD= 570 mil USD/ aj s ukrajinskou /americkou/ posádkou. Životnosť odpaľovacích zariadení pre Patrioty dosiahla 2 až 3 minúty.

Okrem Kyjeva boli v noci cieľom útokov Rusov aj iné vojenské zariadenia, najmä odpaľovacie zariadenia a sklady rakiet. Takto bolo podľa Konašenkova zničených 7 britských rakiet Storm Shadow. Slovenská pravda oprávnene píše, že sa včera Rusi nad Kyjevom a Ukrajinou „riadne vyzúrili“.

Generál Zalužnij je oficiálne náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny. Po jeho dnešnom vyhlásení sa však zdá, že je skôr hovorcom CIPSO = Centra informačných a psychologických operácií pri SBU = Ukrajinskej tajnej službe. Klobúk dolu, nikto tak šikovne nedokáže premaľovať bielu na čiernu ako naši spriatelení banderovci. – Tí, čo podľa Washington Post nedávno špekulovali, že vyhodia do vzduchu AJ SLOVENSKÝ ropovod Družba.

O kvalite Patriotov svedčí fakt, že sa Zelenskij od útoku ukrajinských dronov na Kremeľ svojmu sídlu – Kijevu, – vyhýba. V Západnej Európe vymetá každý štát a štátik, vrátane Vatikánu. Najnovšie ide na Island. -A vraj všade dobre, doma najlepšie…

PS: Likvidácia Patriotov Kindžalmi nie je najlepšia správa pre Poľsko, ktorého PVO je na Patriotoch postavené a ktoré sa vďaka nim cítilo tak bezpečne. Podobné nepríjemné pocity musia mať po dnešku aj v Nemecku, príp. aj v Rumunsku a inde v krajinách NATO. O Slovensku, ktoré vymenilo S-300 najprv za pôžičku Patriotov a potom za ešte horší „sajrajt“ ani nehovorím.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2006865x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie