Založ si blog

Čím žijú bratia na Východe ?

Naši východoslovanskí bratia sa okrem iného zaoberajú aj týmito problémami:

  • Ukrajinský publicista Trjuchan veľmi skritizoval vlády a prezidentov, ktoré držali opraty moci na Ukrajine od vyhlásenia nezávislosti po rok 2014. Podľa neho boli tieto vlády príliš benevolentné k miliónpm občanov Ukrajiny s materinským ruským jazykom. Ukrajinské vlády ich mali tvrdo precvičiť na ukrajinský jazyk. Ak by to tak urobili, dnes by na Ukrajine neboli milióny málo spoľahlivých občanov, čo tajne stoja na strane Ruska a ak môžu, tak mu pomáhajú.
  • Vysoké počty padlých ukrajinských vojakov spôsobili, že v Charkove nie je dosť miest na márniciach, kde sú telá uskladnené, pokiaľ sa nedostanú na rad v krematóriách ale nedostanú miesto na cintorínoch. Administratíva sa to rozhodla riešiť odmenou 3000 hrivien pre tých občanov, čo budú ochotní prevziať si mŕtvolu a uskladniť ju až do pohrebu vo svojom príbytku /v pivnici, garáži a pod./.
  • Bývalý spolupracovník MI6 Alister Crooc rozvíril hladinu kyjevských diskusií tým, že podľa neho je Zelenskyj odhodlaný obetovať Halič a Volyň a prenechať ich Poľsku, ak Poliaci pomôžu Ukrajine získať Krym, Donbas a ostatné časti Ukrajiny, obsadené Rusmi.
  • Rusi momentálne žijú nebývalou vulkanickou aktivitou kamčatských sopiek. Sopky spôsobili, že sa krajina dvakrát väčšia ako SR pokryla 10-40 cm vrstvou toxického popola. Sopky spôsobili, že v kraji vládne noc, museli zastaviť vyučovanie a verejnú dopravu.
  • Ďalšou tézou verejných diskusií sú osudy ruských umelcov, čo po začiatku ŠVO odišli do cudziny. Každý deň sa venujú ich statusom na sociálnych sieťach, najmä ak ide o Pugačovovú, Galkina, Vajkuteovú a i. Absencia známych tvárí, umelcov a zabávačov pôsobí na duše televíznych konzumentov takmer tak stresujúco ako boje na Ukrajine.
  • Prezident Putin oznámil, že onedlho v štátnom rozpočte pribudnú neplánované prijmy z predaja ropy a plynu. Putin sľúbil, že sa tie prostriedky použijú na navýšenie dávok pre sociálne odkázaných. Putin sa posťažoval, že Rusko trpí citeľným nedostatkom pracovných síl v mnohých odvetviach ruskej ekonomiky.

My na Slovensku máme o živote na súčasnej Ukrajine alebo v Rusku trochu skreslenú predstavu. Občas si niektorí z nás myslia, že sa Ukrajinci a Rusi od rána do večera venujú iba boju alebo trpia ako civili v pivniciach sústavne ostreľovaných domov. Aj takíto ľudia sú na Ukrajine a v Rusku. Ale život je oveľa mnohotvárnejší. A osudy ľudí aj počas vojny oveľa pestrejšie.

O /ne/vylodení Červenej armády na Hokkaido

07.06.2024

O máločom sa na Slovensku vie tak málo, ako o vyloďovacích operáciách Červenej armády na Ďalekom východe-na Sachaline, na Kurilách a na Hokkaido. Blogovanie nie je platforma, aby sa o týchto aktivitách ČA na konci 2.sv.vojny písalo podrobnejšie. Preto tu a teraz poskytnem aspoň pár heslovitých informácií. ZSSR na základe prísľubu z Jalty /i keď v rozpore so [...]

O vylodení v Normandii nás učí už aj akási pani Holubová

06.06.2024

Keď už aj postaršia napudrovaná pani Holubová s bujnými do blond prefarbenými vlasmi dnes na ktorejsi z televízií mudrovala o vylodení Angloameričanov v Normandii, povedal som si, prečo by som aj ja neprispel so svojou trochou do studnice vedomostí pre našu najmladšiu generáciu. Vopred sa ospravedlňujem, -na rozdiel od pani Holubovej ja nie som odborník na diplomatický protokol [...]

Čo nové na ukrajinskom fronte ?

30.05.2024

Chvíľu som sa odmlčal, lebo Pravda začala o vývoji na ukrajinskom fronte prinášať celkom čerstvé a tu a tam aj vecné informácie, bez hrubého ideologického banderovského balastu a dezinformácií ukrajinskej tajnej služby /SBU-CIPsO/. V posledných 2-3 dňoch sa však zase začali množiť staré zlozvyky našich médií /vrátane Pravdy/ : robenie somára z komára, výmysly o [...]

Emmanuel Macron,

Vo Francúzsku sa začala kampaň pred predčasnými parlamentnými voľbami

17.06.2024 10:48

Prvé kolo volieb sa bude konať 30. júna. Rozhodujúce druhé kolo je naplánované na 7. júla.

Tusk

Plánovanie atentátov a sabotáži v Poľsku: obžalovaní ruskí špióni zmizli

17.06.2024 10:30

Poľský súd vlani v decembri odsúdil 14 zo 16 cudzincov obžalovaných z účasti na príprave sabotážnych akcií na poľskom území.

Tropické teploty v Bratislave

Prichádzajú trópy. Vyberajte sandále a opaľovacie krémy. Úľava? V nedohľadne

17.06.2024 10:18

Hydrometeorologický ústav avizuje v tomto týždni na Slovensku výrazné oteplenie.

Stoltenberg

NATO zvažuje uviesť jadrové zbrane do stavu pohotovosti. Reaguje na rastúce hrozby

17.06.2024 10:09

Komunikácia v tejto otázke pomáha vyslať priamy odkaz o tom, že NATO je alianciou, ktorá disponuje jadrovými zbraňami a používa ich ako odstrašujúci prostriedok.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 462
Celková čítanosť: 2054550x
Priemerná čítanosť článkov: 4447x

Autor blogu

Kategórie