Založ si blog

Naď je pre Rusov iba smiešny Gašparko

Chýr o tom, že Jaroslav Naď chce premenovať ulicu pomenovanú po svetoznámom symbole ruských víťazstiev nad Turkami, Poliakmi a nad Napoleonom, vojvodcovi Kutuzovovi, na niečo iné, sa dostal až do Moskvy. Naď sa vďaka svojmu nápadu stal v Rusku nachvíľu dosť populárny. Stala sa z neho komická postavička v bábkovom divadle Západu, čosi ako Gašparko či šašo v cirkuse alebo dobrý vojak Švejk.

Ruské médiá sa rehocú na tom, ako Naď urobil z ruského šľachtica -najjasnejšieho kniežaťa Goleniščeva-Kutuzova Smolenského – budovateľa komunistických tradícií a ako z jeho imperátorskej cárskej armády urobil predchodkyňu Červenej armády či dokonca súčasných ozbrojených síl Ruskej federácie. Moskovská Pravda ironizuje, že Jaroslav Naď ruského cárskeho šľachtica označil div že nie titulom SÚDRUH KUTUZOV. A na epolety cárskych kozákov našil div že nie červené hviezdy s kosákmi a kladivami.

Jaroslav Naď je dnes v Moskve jednoducho smiešnym Gašparkom, hlupáčikom bez aj tých najelementárnejších historických poznatkov, resp. „dobrým vojakom Švejkom“, ktorý bol z rakúsko-uhorskej armády. ako je známe, „superarbitrovaný pre blbosť“. Ako píše Jaroslav Hašek, ide o osobu, ktorá bola superarbitrovaná pre blbosť a „prohlášena ouředně zvláštní komisí za blba“. Podobne ako Švejk pre Rakúšanov je i Jaroslav Naď pre Rusov „OUŘEDNÍ BLB“.

Sú Slováci, ktorí sa vďaka svojej práci, svojim schopnostiam stávajú známymi nielen na Slovensku ale aj v cudzine. Takíto Slováci potom šíria po svete nielen svoje dobré meno ale aj dobré meno Slovenska. Získavajú vážnosť a úctu nielen pre seba ale aj pre nás ostatných Slovákov. Nie som si istý, či sláva, ktorú si po tieto dni v zahraničí- konkrétne v Rusku- získal aj komický Gašparko či Švejk alias Jaroslav Naď – je práve tento prípad. No možno sa mýlim. Lebo v kapitalistickom marketingu platí, že aj zlá reklama je reklama.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010743x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie