Založ si blog

Vražda ruského novinára: pogrom na slobodu slova

Za posledný rok sa stali novinárom na Východe i na Západe rozličné nepekné veci. Spomeniem z nich iba tri.

Pred trištvrte rokom banderovci spáchali atentát na mladú novinárku a aktivistku Duginovú. Nepáčili sa im jej názory.

Pred pár dňami chytili agenti FSB amerického novinára Gershkovicha v Jekaterinburgu, ako zhromažďuje špionážne informácie o jednej z miestnych zbrojoviek. Gershkovichovi formálne hrozí 20 rokov väzenia, no je vysoko pravdepodobné, že bude vymenený za niektorého z ruských občanov, zadržiavaných v USA. Rokovania na túto tému už rámcovo dohodli ministri zahraničia USA a RF.

Predvčerom banderovskí teroristi spáchali atentát na ruského novinára, vojnového korešpondenta a blogera Tatarského. Nepáčili sa im jeho názory.

Tri spôsoby výkonu novinárskeho povolania, -dva spôsoby riešenia nespokojnosti s nimi. Na jednej strane prichytenie pri čine s usvedčujúcimi dôkazmi, hrozba odsúdenia, výmena a prepustenie domov, na slobodu. Na druhej strane nastraženie výbušného systému, výbuch pár sto gramov TNT, vražda a smrť.

Nemusí sa nám páčiť, že novinár Gerschkovich zneužíva svoje povolanie na špionáž. Nemusia sa nám páčiť Duginovej názory na „oslobodenie Novoruska spod banderovskej nadvlády“ ani Tatarského čierny humor, keď z recesie oznamuje, že Rusi budú na obsadených ukrajinských územiach „zabíjať a lúpiť“. Nemusí sa nám páčiť, keď blogeri či „diskutéri“ aj v Pravde želajú zelenému mužíčkovi z Kyjeva koniec v žalári alebo na šibenici. Nemusí sa nám páčiť, keď blogeri či „diskutéri“ sľubujú Putinovi zašitie do čierneho plastového vreca na mŕtvoly.

Nemusia sa nám páčiť názory alebo činy amerických, ruských či slovenských novinárov a blogerov. Ale treba ich za ich názory hneď vraždiť ? Nemusia sa nám páčiť názory na blogy a diskusné príspevky trolov, – no treba ich za to šikanovať, očierňovať, opľúvať invektívami, vyhrážať sa im pogromami, väzením, ba už aj „osudom rovnakým, aký stihol Tatarského“, -teda smrťou ?

Ja viem, kompletná banderizácia mozgu postihla /zatiaľ/ iba zopár na internete pôsobiacich hejterov. Drvivá väčšina diskutérov, ba aj väčšina trolov ešte nie je kompletne ukrainizovaná a zachováva si relikty normality a etiky. No zatvárať oči pred výskytom banderovského riešenia slobody slova a slobody prejavu by nebolo dobré.

Prečo ? Lebo vychvaľovanie banderovského spôsobu boja proti odlišným názorom ľudí, podpora vraždenia novinárov – to nie je cesta do Európy. To nie je ani liberálne, ani humanistické riešenie. Vraždenie novinárov a blogerov za to, že majú iný názor ako my – to nie je nič iné ako starý pseudoeurópsky fašizmus resp. nacizmus. To je džingischánska zvlčilá krvilačnosť. To je koniec. Aleže úplný koniec.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1998506x
Priemerná čítanosť článkov: 4402x

Autor blogu

Kategórie