Založ si blog

Američania na Ukrajine rabujú, Rusi postupujú, Briti nemajú muníciu…

Tri správy zo zahraničnej tlače: Podľa The New York Times sa v ako dobrovoľní bojovníci na Ukrajinu hlásia všelijakí americkí občania. Aj takí, čo nemajú žiadne bojové skúsenosti. Takíto bojovníci len čo dostanú kvalitné americké zbrane, chodia po domoch Ukrajincov a tam kradnú, rabujú, znásilňujú, bijú sa medzi sebou o korisť, hádajú sa, pijú. A keď majú dosť „ukrajinského dobrodružstva“ vracajú sa obohatení zážitkami a zručnosťami naspäť do USA.

V tzv, ukrajinskom internacionálnom legione nie je nejakých symbolických 20 bojovníkov ale podľa The New York Times vyše 2500. Samozrejme, nie všetci sú kriminálnici, no takéto prípady nie sú vôbec ojedinelé.

V britskom The Daily Mail britský generál Sir Richard Barrons ironicky poznamenáva, že V.Putin bude musieť avizovať svoju inváziu do Británie 5-10 rokov vopred. Britské ozbrojené sily majú totiž pri náhlom útoku muníciu iba na jeden deň. Ak má mať Británia šancu na aký-taký férový boj, musí sa naň aspoň 5-10 rokov vopred pripraviť.

Britská tajná služba MI6 podľa britského ministerstva obrany hlási, že ruská ofenzíva v Bachmute sa zastavila. Táto ich informácia je v rozpore z informáciou od amerického ISW, podľa ktorej Rusi na juhozápade i na severozápade významne postúpili a v meste samotnom sú už iba pár desiatok metrov od úplného centra. Ľúte boje aktuálne prebiehajú na mestskom trhovisku. Rozdiel v údajoch je asi spôsobený tým, že v MI6 pracuje početný tím dezinformátorov, kým Inštitút pre výskum vojny /ISW/ je formálne nezávislá odborná organizácia, pracujúca s rozborom satelitných snímok a autentickými výpoveďami ukrajinských dôstojníkov.

Je na vás, vážení priatelia, ako tieto správy zo západných médií okomentujete. Máte na to úplnú voľnosť. Veď na Slovensku je predsa sloboda v prístupe k informáciám, ale aj sloboda názoru. No nie ?!

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101598x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie