Založ si blog

Američania na Ukrajine rabujú, Rusi postupujú, Briti nemajú muníciu…

Tri správy zo zahraničnej tlače: Podľa The New York Times sa v ako dobrovoľní bojovníci na Ukrajinu hlásia všelijakí americkí občania. Aj takí, čo nemajú žiadne bojové skúsenosti. Takíto bojovníci len čo dostanú kvalitné americké zbrane, chodia po domoch Ukrajincov a tam kradnú, rabujú, znásilňujú, bijú sa medzi sebou o korisť, hádajú sa, pijú. A keď majú dosť „ukrajinského dobrodružstva“ vracajú sa obohatení zážitkami a zručnosťami naspäť do USA.

V tzv, ukrajinskom internacionálnom legione nie je nejakých symbolických 20 bojovníkov ale podľa The New York Times vyše 2500. Samozrejme, nie všetci sú kriminálnici, no takéto prípady nie sú vôbec ojedinelé.

V britskom The Daily Mail britský generál Sir Richard Barrons ironicky poznamenáva, že V.Putin bude musieť avizovať svoju inváziu do Británie 5-10 rokov vopred. Britské ozbrojené sily majú totiž pri náhlom útoku muníciu iba na jeden deň. Ak má mať Británia šancu na aký-taký férový boj, musí sa naň aspoň 5-10 rokov vopred pripraviť.

Britská tajná služba MI6 podľa britského ministerstva obrany hlási, že ruská ofenzíva v Bachmute sa zastavila. Táto ich informácia je v rozpore z informáciou od amerického ISW, podľa ktorej Rusi na juhozápade i na severozápade významne postúpili a v meste samotnom sú už iba pár desiatok metrov od úplného centra. Ľúte boje aktuálne prebiehajú na mestskom trhovisku. Rozdiel v údajoch je asi spôsobený tým, že v MI6 pracuje početný tím dezinformátorov, kým Inštitút pre výskum vojny /ISW/ je formálne nezávislá odborná organizácia, pracujúca s rozborom satelitných snímok a autentickými výpoveďami ukrajinských dôstojníkov.

Je na vás, vážení priatelia, ako tieto správy zo západných médií okomentujete. Máte na to úplnú voľnosť. Veď na Slovensku je predsa sloboda v prístupe k informáciám, ale aj sloboda názoru. No nie ?!

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1997841x
Priemerná čítanosť článkov: 4401x

Autor blogu

Kategórie