Založ si blog

Daň za Ukrajinu pre turistov z RF. Miesto 12 vrtuľníkov za tretinu nech nám dajú USA 4 vrtuľníky úplne zadarmo !

Tlačový tajomník ruského prezidenta pán Peskov sa včera o.i. venoval pár slovami návrhom niektorých rusofóbnych jastrabov na ešte väčšie zhoršenie rusko-amerických vzťahov. Konkrétne napr. návrhom bývalého amerického veľvyslanca v RF- Michaela McFaula. Tento samozvaný znalec Ruska navrhol napríklad, aby ruskí miliardári mohli uniknúť zo sankčných zoznamov tak, že by polovicu svojho súčasného majetku prepísali na Fond obnovy Ukrajiny a zároveň by verejne odsúdili ruskú agresiu proti Ukrajine a navyše ešte aj ruského prezidenta V.V.Putina.

Ďalším návrhom pána ex-veľvyslanca je návrh pre tých ruských štátnych úradníkov, ktorí sú na sankčných zoznamoch, – aby dali štátu výpoveď. Ak potom prispejú do Fondu obnovy Ukrajiny, budú mimo sankcií.

Posledný návrh sa týka bežných ruských turistov. McFaul navrhuje, aby podmienkou pri udeľovaní turistického víza bolo nielen zaplatenie vízových poplatkov ale aj akási „ukrajinská daň“, ktorú budú musieť turisti zaplatiť do Fondu obnovy Ukrajiny.

-Samé skvelé nápady, no nie ? Len aby neskončili neúspechom, -tak ako iný Mc Faulov nápad: zavedenie Pasu dobrého Rusa. Ten mali dostávať ruskí emigranti s kritickým názorom na vojnu na Ukrajine a na Putina. Pas mal Rusom umožňovať isté privilégiá oproti Rusom loyálnym Putinovi. Projekt skrachoval, lebo privilégiá „dobrí Rusi“ nedostávali a ruskí emigranti o pas následne stratili záujem.

Darmo, pánovi M.McFaulovi a niektorým ďalším Američanom to naozaj „myslí“…

Ale aby sme Američanov nepodceňovali, – Rusov nepoznajú ale obchodovať vedia. Oklamať Slovákov AKO ŠMEJDI, – v tom sú skvelí. Ako som pred troma dňami písal, vymysleli si na nás trik s akože kompenzáciou nákladov za migy-29, protizákonne a nemorálne poslané na Ukrajinu. Američania nás tu ogabujú ako malých chlapcov. No veď posúďte:

  • Hodnota odsúvaných migov-29 je približne 400 mil.eur. Klamári z vlády ju samozrejme dávajú k nule eur, -ale kto by už dnes veril Naďovi, Krupovi a spol ?
  • Jediná istá kompenzácia za migy-29 budú peniaze z EU vo výške cca 200 mil. eur. – Strata na dodávke migov-29 Ukrajine je tak cca 200 mil. eur.
  • Američania nám dodajú objednané F-16 s omeškaním 1-2 roky. Stratu z omeškania by mali uhradiť napr. dodaním 12 vrtuľníkov za tretinovú cenu. Američania však nič také neurobia.
  • Američania nám však 12 vrtuľníkov Bell-Viper dodajú-no ako trik, hodný tých najšmejdovejších šmejdov: Američania si najprv vymyslia cenu za ne vo výške cca 1,1 miliardy /teda takmer 100 miliónov za jeden vrtuľník, hoci ponuková cena je uvádzaná vo výške 75 mil za kus; 12 takýchto vrtuľníkov USA ponúkali Bahrajnu za 900 mil. -ten ich však odmietol ako predražené, lebo reálna trhová cena je vraj asi 50-65 mil za kus/. Potom nám ich ponúknu za cca 340-350 miliónov a nahovárajú nám, že je to so zľavou 650 -750 miliónov. Výsledok: Slovensko zaplatí Američanom za tovar, ktorý sme nežiadali a ktorý neprešiel verejnou dodávateľskou súťažou 340-350 miliónov.
  • Záver: SR stratí po odovzdaní migov-29 Ukrajine a po kúpení nepožadovaných vrtuľníkov a rakiet k nim spolu 200 + 350 miliónov= 550 miliónov.

Ide samozrejme o veľmi hrubé odhady a orientačné sumy. Tento blog nie je auditorská správa. Ide o to, aby sa popísali postupy bystroumných amerických zbrojárenských biznismenov. A aby sa načrtli spôsoby, akými tu ešte do októbra budú vládnuť ľudia ako Naď, Krupa, Heger a spol.

PS: Pán Naď, – ponúkam vám šancu na to, aby vás národ konečne miloval. Navrhnite USA, aby nám miesto predaja 12 Bell-viperov za tretinovú cenu poslal iba tretinu z nich, teda iba 4 vrtuľníky, – ale ZADARMO ! Nemusí to byť kompenzácia za migy-29. Postačí keď nám USA vykompenzujú stratu za 1-2 ročné omeškanie dodávky F-16cok. Pán Naď, -ukážte národu, aký ste frajer. Do toho !

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2006326x
Priemerná čítanosť článkov: 4410x

Autor blogu

Kategórie