Založ si blog

Poliaci spasili Ukrajinu. Asi aj pred ukrajinskými komunistami.

Na Ukrajine i v Eur´ópe rezonujú dnes dve vyjadrenia poľských politikov. Poľský veľvyslanec vo Francúzsku vyhlásil, že ak ukrajinská armáda vojnu s Ruskom prehrá, nastúpi do boja s ozbrojenými silami Ruskej federácia poľská armáda. Poľský premiér Morawiecki zase pri návšteve nemeckej univerzity v Heidelbergu vyhlásil, že keby nebolo USA a Poľska, Ukrajina už dávno neexistuje. Bez amerických zbraní a výzbroje, bez poľskej vojenskej a materiálnej pomoci by už rok bola obsadená Rusmi. Poľská pomoc je po pomoci z USA druhá najväčšia a Poľsko navyše prijalo okolo 10 mil. ukrajinských utečencov.

V Kyjeve prijali obe poľské tak trochu veľkohubé vyhlásenia s rozpakmi. Kyjevský režim nerád počuje, keď niekto konštatuje, že na Ukrajine už dávno nebojuje ukrajinský Dávid s ruským Goliášom, ale že bojujúcim Goliášom sú USA a NATO a Dávidom, čo Goliášovi úspešne vzdoruje je Rusko.

Kyjev má ale momentálne aj vlastné vnútorné problémy. Do obkľúčenia sa mu po Bachmute dostáva aj ďalšie dôležité mesto Donbasu – Avdejevka. Z nej Kyjev od roku 2014 delostrelectvom ostreľoval Doneck. Ak by Avdekevka padla do rúk Rusov, väčšina trápenia obyvateľov doneckých panelákov by odišla. Konečne by mohli pokojnejšie spávať.

Inou starosťou Kyjeva je rastúci počet ľudí, ktorí s vývojom situácie na Ukrajine nesúhlasia. Dnes podľa vyhlásenia prezidentskej kancelárie ukrajinská tajná polícia SBU zatkla v Kyjeve a v ďalších 6 ukrajinských mestách členov ilegálnej Komunistickej strany Ukrajiny – Strany boľševikov. Títo podľa stanov strany chcú obnovu Sovietskeho zväzu. Svoj cieľ sa snažia dosiahnuť protivládnou ilegálnou propagandou, sabotážami a napokon aj partizánskym protivládnym odbojom. SBU nebola pri záťahu úplne úspešná. Viacero ukrajinských komunistov jej uniklo, vrátane predsedu Komunistickej strany Ukrajiny, akéhosi súdruha M.Š.

Odpoveďou na nie najlepšie správy má byť grandiózna ukrajinská ofenzíva. Má sa začať v najbližších hodinách. Predpokladá sa, že začne zo smeru od Záporožia a bude smerovať na Melitopol a Mariupol. Bočná vetva ofenzívy má smerovať na uvoľnenie Bachmutu. Do zatiaľ najmohutnejšej ofenzívy zapojí Ukrajina vyše 100 tis. elitných, špecialistami NATO vycvičených vojakov a všetky nové zbrane od krajín NATO, ktoré v poslednom čase dostala. Vrátane tankov, raketometov, lietadiel, tisícov kamikadze-dronov. húfnic…

Ukrajinci chcú v najbližších hodinách ukázať, že spásu od Poľska a USA nepotrebujú. Chcú ukázať, že ak dostanú zo Západu zbrane a materiálnu a finančnú podporu, vedia sa ochrániť aj sami. A vedia sa víťazstvami odvďačiť aj svojim sponzorom zo Západu.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1998336x
Priemerná čítanosť článkov: 4402x

Autor blogu

Kategórie