Založ si blog

Poliaci spasili Ukrajinu. Asi aj pred ukrajinskými komunistami.

Na Ukrajine i v Eur´ópe rezonujú dnes dve vyjadrenia poľských politikov. Poľský veľvyslanec vo Francúzsku vyhlásil, že ak ukrajinská armáda vojnu s Ruskom prehrá, nastúpi do boja s ozbrojenými silami Ruskej federácia poľská armáda. Poľský premiér Morawiecki zase pri návšteve nemeckej univerzity v Heidelbergu vyhlásil, že keby nebolo USA a Poľska, Ukrajina už dávno neexistuje. Bez amerických zbraní a výzbroje, bez poľskej vojenskej a materiálnej pomoci by už rok bola obsadená Rusmi. Poľská pomoc je po pomoci z USA druhá najväčšia a Poľsko navyše prijalo okolo 10 mil. ukrajinských utečencov.

V Kyjeve prijali obe poľské tak trochu veľkohubé vyhlásenia s rozpakmi. Kyjevský režim nerád počuje, keď niekto konštatuje, že na Ukrajine už dávno nebojuje ukrajinský Dávid s ruským Goliášom, ale že bojujúcim Goliášom sú USA a NATO a Dávidom, čo Goliášovi úspešne vzdoruje je Rusko.

Kyjev má ale momentálne aj vlastné vnútorné problémy. Do obkľúčenia sa mu po Bachmute dostáva aj ďalšie dôležité mesto Donbasu – Avdejevka. Z nej Kyjev od roku 2014 delostrelectvom ostreľoval Doneck. Ak by Avdekevka padla do rúk Rusov, väčšina trápenia obyvateľov doneckých panelákov by odišla. Konečne by mohli pokojnejšie spávať.

Inou starosťou Kyjeva je rastúci počet ľudí, ktorí s vývojom situácie na Ukrajine nesúhlasia. Dnes podľa vyhlásenia prezidentskej kancelárie ukrajinská tajná polícia SBU zatkla v Kyjeve a v ďalších 6 ukrajinských mestách členov ilegálnej Komunistickej strany Ukrajiny – Strany boľševikov. Títo podľa stanov strany chcú obnovu Sovietskeho zväzu. Svoj cieľ sa snažia dosiahnuť protivládnou ilegálnou propagandou, sabotážami a napokon aj partizánskym protivládnym odbojom. SBU nebola pri záťahu úplne úspešná. Viacero ukrajinských komunistov jej uniklo, vrátane predsedu Komunistickej strany Ukrajiny, akéhosi súdruha M.Š.

Odpoveďou na nie najlepšie správy má byť grandiózna ukrajinská ofenzíva. Má sa začať v najbližších hodinách. Predpokladá sa, že začne zo smeru od Záporožia a bude smerovať na Melitopol a Mariupol. Bočná vetva ofenzívy má smerovať na uvoľnenie Bachmutu. Do zatiaľ najmohutnejšej ofenzívy zapojí Ukrajina vyše 100 tis. elitných, špecialistami NATO vycvičených vojakov a všetky nové zbrane od krajín NATO, ktoré v poslednom čase dostala. Vrátane tankov, raketometov, lietadiel, tisícov kamikadze-dronov. húfnic…

Ukrajinci chcú v najbližších hodinách ukázať, že spásu od Poľska a USA nepotrebujú. Chcú ukázať, že ak dostanú zo Západu zbrane a materiálnu a finančnú podporu, vedia sa ochrániť aj sami. A vedia sa víťazstvami odvďačiť aj svojim sponzorom zo Západu.

Hygienický koridor Ruska až po Ľvov ?

18.03.2024

Nuž, keď to bude treba, tak potom podľa ruského politického a vojenského velenia áno. Koľko a kde Rusi ešte Ukrajine zaberú územie, bude záležať len a len na dodávateľoch rakiet. dronov a lietadiel z NATO. Bude to záležať na dĺžke ich doletu, dostrelu, dosahu na živú silu a majetok Ruskej federácie. Sanitárny pás by mal viesť okolo celej línie hraníc UA a RF. Aby bola [...]

Putin vyhral-Something is out of function…

18.03.2024

Macron minulý týždeň zahviezdil. Vyhlásil, že Rusko nie je superveľmoc, ale iba stredne veľká mocnosť. Čudné, že táto stredne veľká mocnosť už skoro 35 rokov úspešne zvláda konfrontáciu so superveľmocou USA a veľmocami ako V.Británia, Japonsko – a Francúzsko. Včera dosiahla táto stredne veľká mocnosť nad spomenutými superveľmocami a veľmocami ďalšie [...]

Putin vyhral

18.03.2024

Nie je to správa z frontu. Napriek tomu je to vojnová správa. Putin včera vyhral svoju vojnu so Západom. Pri účasti 73% voličov získal 87% hlasov. Na Kryme, ktorý je vraj podľa Západu súčasťou Ukrajiny, získal Putin 93%. V Moskve, ktorá je oddávna centrom ruských „liberálov“ Putin získal 85% hlasov. Putin jednoducho vyhral na všetkých frontoch, vyhral na celej [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 434
Celková čítanosť: 1931559x
Priemerná čítanosť článkov: 4451x

Autor blogu

Kategórie