Založ si blog

Poliaci spasili Ukrajinu. Asi aj pred ukrajinskými komunistami.

Na Ukrajine i v Eur´ópe rezonujú dnes dve vyjadrenia poľských politikov. Poľský veľvyslanec vo Francúzsku vyhlásil, že ak ukrajinská armáda vojnu s Ruskom prehrá, nastúpi do boja s ozbrojenými silami Ruskej federácia poľská armáda. Poľský premiér Morawiecki zase pri návšteve nemeckej univerzity v Heidelbergu vyhlásil, že keby nebolo USA a Poľska, Ukrajina už dávno neexistuje. Bez amerických zbraní a výzbroje, bez poľskej vojenskej a materiálnej pomoci by už rok bola obsadená Rusmi. Poľská pomoc je po pomoci z USA druhá najväčšia a Poľsko navyše prijalo okolo 10 mil. ukrajinských utečencov.

V Kyjeve prijali obe poľské tak trochu veľkohubé vyhlásenia s rozpakmi. Kyjevský režim nerád počuje, keď niekto konštatuje, že na Ukrajine už dávno nebojuje ukrajinský Dávid s ruským Goliášom, ale že bojujúcim Goliášom sú USA a NATO a Dávidom, čo Goliášovi úspešne vzdoruje je Rusko.

Kyjev má ale momentálne aj vlastné vnútorné problémy. Do obkľúčenia sa mu po Bachmute dostáva aj ďalšie dôležité mesto Donbasu – Avdejevka. Z nej Kyjev od roku 2014 delostrelectvom ostreľoval Doneck. Ak by Avdekevka padla do rúk Rusov, väčšina trápenia obyvateľov doneckých panelákov by odišla. Konečne by mohli pokojnejšie spávať.

Inou starosťou Kyjeva je rastúci počet ľudí, ktorí s vývojom situácie na Ukrajine nesúhlasia. Dnes podľa vyhlásenia prezidentskej kancelárie ukrajinská tajná polícia SBU zatkla v Kyjeve a v ďalších 6 ukrajinských mestách členov ilegálnej Komunistickej strany Ukrajiny – Strany boľševikov. Títo podľa stanov strany chcú obnovu Sovietskeho zväzu. Svoj cieľ sa snažia dosiahnuť protivládnou ilegálnou propagandou, sabotážami a napokon aj partizánskym protivládnym odbojom. SBU nebola pri záťahu úplne úspešná. Viacero ukrajinských komunistov jej uniklo, vrátane predsedu Komunistickej strany Ukrajiny, akéhosi súdruha M.Š.

Odpoveďou na nie najlepšie správy má byť grandiózna ukrajinská ofenzíva. Má sa začať v najbližších hodinách. Predpokladá sa, že začne zo smeru od Záporožia a bude smerovať na Melitopol a Mariupol. Bočná vetva ofenzívy má smerovať na uvoľnenie Bachmutu. Do zatiaľ najmohutnejšej ofenzívy zapojí Ukrajina vyše 100 tis. elitných, špecialistami NATO vycvičených vojakov a všetky nové zbrane od krajín NATO, ktoré v poslednom čase dostala. Vrátane tankov, raketometov, lietadiel, tisícov kamikadze-dronov. húfnic…

Ukrajinci chcú v najbližších hodinách ukázať, že spásu od Poľska a USA nepotrebujú. Chcú ukázať, že ak dostanú zo Západu zbrane a materiálnu a finančnú podporu, vedia sa ochrániť aj sami. A vedia sa víťazstvami odvďačiť aj svojim sponzorom zo Západu.

Trikrát Putin

28.03.2024

Prezident RF V.V.Putin mal včera niekoľko zásadných vyhlásení, ktoré rezonovali aj v našich médiách. Bohužiaľ, v neúplnej alebo veľmi skreslenej podobe. Dovoľujem si pre tých, čo chcú byť ucelenejšie informovaní, ponúknuť aspoň tri doplnky. Po prvé, Putin spomenul blížiaci sa termín príletu amerických F-16 na Ukrajinu. Aj naše médiá, napr. aj Pravda citovali [...]

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Neverte ruským trolom !

26.03.2024

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu. Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu [...]

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 447
Celková čítanosť: 1965508x
Priemerná čítanosť článkov: 4397x

Autor blogu

Kategórie