Založ si blog

Hehehe Heger

Dalo by sa na tom rehotať . Hehehe. Ba aj hihihi, – keby to všetko nebolo pre Slovensko také tragické. Takto je to skôr úškrn s bolesťou v srdci a smiech cez slzy. -Hehehe Hegerovo Slovensko.

Spolovice vyhorené centrum Banskej Štiavnice. Strechy kultúrnych pamiatok ľahli popolom. Heger a jeho miništranti Naď, Mikulec a Malinová sa pretŕčajú pred kamerami našich skvelých televízií. Áno, v médiách sa objavila aj istá MALINOVÁ. Kto to je ? Nuž „naša“ ministerka kultúry. Tá, čo jej v Štiavnici horí pod zadkom. Tá, o ktorej vynikajúcej práci pri záchrane kultúrnych pamiatok občania SR nič nevedia. Tá, ktorej meno nepoznajú dokonca ani provládni „profesionálne zdatní“ novinári. Ministerka, ktorej meno novinári nepoznajú ani po vyše 3 rokoch ministrovania. Bože, aké je to len pre súčasnú slovenskú kultúrnu mizériu príznačné…

Hehe Hegerov minister pôdohospodárstva, – hádajte ako sa volá /je vo verejnosti len o trochu známejší ako jeho kolegyňa Milanová/ – sa na verejnosti pretŕča plánom na stabilizáciu cien potravín. Pretŕča sa cudzím perím. Plán mu totiž vypracovali šéfikovia z obchodných reťazcov. Jednoduchšia časť slovenskej verejnosti sa vytešuje, že asi 200 druhov tovarov bude mať tri mesiace viac-menej rovnakú cenu. Informovanejšia časť verejnosti však vie, že ide v drvivej väčšine o potraviny vyrobené slovenskými výrobcami na Slovensku. Rováš za cenovú stabilitu teda nezaplatia bohaté potravinové monopoly zo Západu ale chudáčikovia slovenskí malí a strední podnikatelíkovia.

Figliarske obchodné reťazce sa navyše na svoju „nezištnú“ ponuku dlhšie pripravovali. Obchodné ceny v poslednom období vyhnali na mimoriadne vysoké úrovne – a teraz ich tam pekne krásne zastabilizujú. Aj to len na trojmesačné obdobie mimosezóny – do júna resp. júla. A aby bola karikatúra „cenovej stability“ kompletná, – výber tovarov s dočasne zmrazenými cenami neurobil vládny rezort sociálnych vecí s akcentom na tzv. dôchodcovský nákupný košík resp. na núdzový sortiment pre sociálne odkázaných. Urobili ho reťazce a dali do neho tovary s minimálnymi maržami. Urobili ho tak, aby ich „cenové dobrodenie“ čo najmenej zabolelo. Hehe Hegerovo Slovensko.

A ešte jedna perlička na záver. Slovnaft s veľkým záujmom „slovenských“ médií oznámil, že začína vyrábať petrochemické výrobky z neruskej – „azerbajdžanskej“ ropy.

Znovu iba potecha pre menej informovaných. Po prvé, ide o mimoriadne drahú ropu, ktorá podľa slov jedného z riaditeľov Slovnaftu po úplnom prechode na neruskú ropu prinúti Slovnaft drasticky zvýšiť ceny pre slovenských spotrebiteľov pohonných hmôt, mazív a pod. Po druhé, nejde o neruskú ropu v pravom slova zmysle. Sankčné pravidlá EU umožňujú miešať neruskú ropu s ruskou napr. v pomere 1:3. Odberateľ však za ruskú ropu v mixe s neruskou ropou nezaplatí nízku ruskú cenu ale cenu „neruskú“, vysokú. Po tretie, ropa z Azerbajdžanu nemusí byť až taká azerbajdžanská. Už v Azerbajdžane do nej špekulanti – miestni podnikatelia v spolupráci s ruskými kolegami pridávajú veľké kontingenty ropy z ruských kaspických nálezísk. A napokon po štvrté, z predaja drahej „azerbajdžanskej“ ropy na Slovensko budú profitovať všetci akcionári azerbajdžanských olejárskych firiem. Všetci. Teda aj ruskí akcionári, ktorí majú v azerbajdžanských firmách veľmi významné podiely. Rusi, zjednodušene povedané, budú mať objemovo menší obrat no profit im možno vôbec neklesne. – Ktože tento obchodný zázrak zaplatí ? Nuž my, – Slováci.

My: „poddaní“ Hegerovej hehe vlády.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2007671x
Priemerná čítanosť článkov: 4412x

Autor blogu

Kategórie