Založ si blog

V ruskej Pravde nazvali slovenskú vládu užitočnými idiotmi prezidenta Bidena

V reakcii na včerajšie schválenie odovzdania 13 migov 29 Ukrajine nazvali v ruskej Pravde vládu SR užitočnými idiotmi amerického prezidenta Bidena. Slovenská vláda podľa ruskej Pravdy urobila zo Slovákov pokusných králikov. Biden sám sa bál a bojí poslať banderovcom americké stíhačky aj keď sú vraj na F-16 už vyše roka tajne vycvičení niekoľkí ukrajinskí piloti. Biden si na Slovákoch chce odskúšať nielen reakciu Moskvy ale aj dôveryhodnosť Kyjeva, že po dodaní stíhačiek nebude útočiť na ciele v ruskom vnútrozemí.

Ruská Pravda sa v komentári ku správe z Bratislavy čuduje prečo takto otvorene nepriateľsky konajú práve politické špičky SR. Migy 29 síce spolu so SR posielajú aj Poliaci, ale to vzhľadom na ich chronickú mentálnu úchylku-ťažkú rusofóbiu nie nič prekvapujúce. Prekvapujúce je to však v prípade Slovákov, o ktorých je známy pozitívny vzťah k Rusom a tiež to, že v prieskumoch verejnej mienky odmieta posielať zbrane proti Rusku a uplatňovať proti nemu obchodné sankcie okolo 60% občanov SR.

Ruská Pravda sa pýta, prečo tak slovenská vláda robí v čase, keď na oblohe nemá žiadne bojové lietadlo, keď slovenský vzduch strážia najaté cudzie lietadlá, keď slovenskú PVO tvoria odvšelikiaľ pozbierané druhoradé rakety, keď slovenská armáda má len jeden aj to zhrdzavený tank Leopard.

Pravda spomína na obdobie, keď bývalý premiér Matovič mal guráž a v záujme rýchlej vakcinácie objednal ruské protikovidové vakcíny Sputnik. Západ tým riadne nahneval. Matovič stratil najprv jeho dôveru a potom aj premiérske kreslo.

Pokiaľ ide o nejaké konzekvencie, Rusko sa nimi zatiaľ nevyhráža. Naznačuje však, že môže dôjsť k embargu na vývoz ruského uránu do slovenských atómových elektrární.

Na záver potom Pravda konštatuje, že takýto proti-ruský vývoj nemusí v SR trvať dlho. V septembri totiž budú parlamentné voľby a šancu na víťazstvo v nich má R,Fico a jeho ľavicová strana Smer SSD. Šancu na výhru teda majú sily, ktoré vystupujú proti ďalšiemu vyzbrojovaniu Ukrajiny a proti ďalším protiruským sankciám. Či sa však Slovákom reálne podarí zmeniť súčasnú extrémne protiruskú politickú líniu, ukáže budúcnosť.

-Ako som prečítal , tak odovzdávam. Validitu ruského pohľadu na vec nech si každý overí na základe vlastných poznatkov a skúseností. Dospelý a rozhľadený človek vie čo a ako. Informáciu prijme, posúdi a sám si vyberie, čo je pravda a čo nie.

Prečítajte si bratislavskú i moskovskú Pravdu. A potom pracujte na vlastnej PRAVDE, priatelia.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2006953x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie