Založ si blog

MQ- 9 Reaper začal fázu priamej konfrontácie RF a USA: Klus a spol. sa ale neboja !

Ruská stíhačka SU-27 dnes dala dolu pýchu amerických prieskumných lietadiel MQ-9 Reaper za 30 mil. USD. Ide o stroj schopný pri špionáži lietať tesne na hranici medzinárodných vôd a získavať údaje o nepriateľovom tyle až do hĺbky 15 km.

Rusi majú talent na lacné riešenia. Pár litrov benzínu a oleja za zopár rublíkov im stačilo na to, aby eliminovali americké bezpilotné lietadlo . Nie bežný dron, – lebo Reaper je obrovský letún, väčší než ruská stíhačka SU-27. Stačil fígeľ a zopár rubľov dalo dolu 30 miliónov amerických dolárov…

Ruské letectvo nepoužilo zbrane. Stíhačka okolo Reapera iba manévrovala a vypustila pri ňom palivo, ktorým ho „oslepila“ a spôsobila, že skončil v Čiernom mori. Námorníctvo USA a RF teraz začali pod vodnou hladinou zápas o to, kto trosky lietadla objaví a vyzdvihne nad hladinu. USA zdôraznili vážnosť udalosti tým, že si na ministerstvo zahraničia ihneď povolali ruského veľvyslanca Antonova a tlmočili mu dôrazný protest. Rusi pri tejto príležitosti zase pripomenuli, že USA už pred pár dňami dostali ruské upozornenie, aby svoje výzvedné aktivity pri Kryme utlmili, pretože sa na Krym chystá prezident V.V.Putin.

Udalosť v Čiernom mori je prvá, pri ktorej došlo k priamemu stretu ruských a amerických zbraní. Vojna USA/NATO proti Rusku sa tým dostáva z polohy zástupnej vojny do polohy priamej konfrontácie jadrových veľmocí. Pre vnímavých pozorovateľov to znamená posledné zvonenie pred veľkým stretom. Tak to hodnotia v zahraničí, v USA i v RF. Experti na Východe i na Západe vedia, o čo ide a vedia možno aj to, koľko relatívne mierových dní nám ešte zostáva.

O vážnosti situácie vedia všetci zodpovední politici. Všetci, len naši vládnuci politici asi nie. Napríklad taký ex-štátny tajomník na MZV SR nie. Ten si myslí, že nám žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Nehrozí nám nič ani potom, čo naše migy posilnia letecké sily Ukrajiny, bojujúce proti Rusku. Na varovanie, že sa po tomto užšom a otvorenejšom zapojení SR do konfliktu na Ukrajine staneme prioritným cieľom ruských rakiet sa pán ex-tajomník iba smeje. A sebavedome zdeklamuje, že veď sme v NATO. A nemáme sa čoho báť, pretože 5.článok NATO o spoločnej obrane nás ochráni. Od všetkého zlého, od ruských rakiet i od ich nukleárnych hlavíc…

Klus a spol. sa neboja, že ich vybuchujúce nukleárne nálože spália, že ich zamorí smrtiaci rádioaktívny mrak. Ich bude nepriedušne a nepriestrelne chrániť článok 5 NATO. Celý svet bude okolo nich umierať v nukleárnom pekle, -no im sa nič nestane. Oni prežijú, – lebo ich ochráni článok 5 NATO !!!

Uff, to som si vydýchol. Takže Klus a možno aj my ostatní budeme teda v prípade termonukleárnej vojny bezpečne chránení všemocným článkom NATO. Uff, tak to je teda sila. 5.článok NATO nám asi zabezpečí aj nesmrteľnosť…

Mladí politici „našej“ súčasnej vládnej elity ako Klus, Stančík, Naď, Krupa a pod. mi tak trochu naháňajú hrôzu. Svojou nevzdelanosťou, ľahkomyselnosťou a prepáčte za výraz – aj hlúposťou. Sú schopní zatiahnuť SR do akéhokoľvek vojnového dobrodružstva. Správajú sa bez ohľadu na budúcnosť svojich detí, bez ohľadu na seba a samozrejme bez ohľadu na to, aké dôsledky bude mať ich nezodpovedná politika pre masy spoluobčanov.

Na zodpovedných politikov opozície, ktorí nechcú na Ukrajinu vyvážať zbrane sa pozerajú ako na vlastizradcov a ruských agentov. – Zaujímavé, podľa tejto ich logiky sú ruskými agentmi nielen Číňania, Indovia, Juhoameričania, Juhoafričania…nielen Srbi a Maďari, ale aj Íri, Švajčiari, Rakúšania, polovica členov talianskej vlády a bulharskej vlády, vplyvní poslanci v Nemecku a Francúzsku… ba dokonca aj americkí republikáni ako DeSantis a Trump. Obaja totiž občanom USA sľubujú prehodnotenie vývozu amerických zbraní na Ukrajinu a zabezpečenie mieru „do 24 hodín“ po svojom zvolení za prezidenta.

Vojenskí analytici okolo 20. marca očakávajú mohutný protiútok ukrajinskej armády v smere na Krym. Ukrajinci majú na útok tri korpusy so 6 brigádami po 5-6 tis. vojakov. Celkove má ísť o vyše 100 tis. vojakov a v prípade jedného z korpusov aj o západné tanky a obrnené transportéry. Jednoducho má ísť o elitu úderných síl pod vedením dôstojníkov z krajín NATO. Na túto mohutnú silu, ktorá vraj rýchlo zmení beh vojny sa naše mladé nezodpovedné pušky z vládnych štruktúr sebavedomo opierajú…No fajn, ale čo ak ten protiútok, do ktorého Kyjev pošle posledné kvalitné rezervy nebude úspešný ? Čo potom ?-Budú potom bojachtiví mladíci ochotní ustúpiť alebo prejdú k samovražednej podpore priameho zapojenia členských armád NATO do bojov a na konci dňa aj do úderov nukleárnymi zbraňami ?

Desím sa toho, v čích rukách je dnes osud Slovenska. Desím sa kombinácie nevzdelanosti, neskúsenosti, fanatizmu, militantnosti a arogancie. Desím sa každého ďalšieho dňa pod touto vládou. Desím sa toho, že sa vďaka ich hazardovaniu so Slovenskom možno ani tých vytúžených septembrových volieb nedožijeme.

Ako ste na tom vy, priatelia ? Máte z tých na Západ orientovaných mladých pušiek tiež obavy ? Alebo ste z vodcovských schopností Naďa, Klusa, Stančíka, Krupu, Šeligu a spol. nadšení – a kedykoľvek pripravení ísť pod ich velením bojovať trebárs aj na Ukrajinu ?

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2006882x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie