Založ si blog

Rokovania o Bachmute začali ?

Podľa niektorých ruských a ukrajinských vojnových korešpondentov ˇ/napr. doneckého vojnového korešpondenta Marata Chajrullina/ sa v Bachmute začali neverejné rokovania zástupcov bojujúcich strán o budúcnosti mesta. Predmetom rokovania je odovzdanie Bachmutu do rúk Rusov ale bez toho, aby sa to dalo považovať za kapituláciu. Predmetom rokovania sú humanitárne, technické, organizačné a bezpečnostné otázky odsunu Ukrajincov z tzv. operatívneho obkľúčenia.

Odsun asi 7-10 tis. Ukrajincov sa zrejme umožní smerom na Čas.Jar. Koridor na odsun bude platiť pre zranených, pre vojakov s ručnými zbraňami a pre civilov, ktorí o odsun budú mať záujem.

Aj keď o rokovaniach hovoria vojenskí pozorovatelia oboch strán, nič nie je oficiálne potvrdené. Takže riziko, že ide o hoax tu je a je dosť veľké. Najmä preto, že iným variantom vývoja je viackrát prognózovaný pokus elitných jednotiek a tankov Ukrajiny o prelomenie operatívneho ´obkľúčenia.

Tak či onak, ideálnym riešením v Bachmute asi bude to, ktoré bude stáť minimum ďalších obetí na životoch. Každé riešenie, ktoré zachráni čo len jedného jediného človeka a zastaví krviprelievanie, bude dobré.

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101772x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie