Založ si blog

Ukrajinci „chytrosťou“ porážajú Rusov

Ukrajinci podľa miestnych analytikov rôznymi bojovými fintami, fígľami a chytráctvami porážajú Rusov. Napríklad:

Prezliekajú sa do ruských uniforiem a v nich podnikajú trestné výpravy proti zradcom v radoch civilov alebo v radoch svojich vojakov, čo sa vzdali do zajatia. Popravy zradcov potom na videách prezentujú ako príklady vraždenia ukrajinských zajatcov zo strany Rusov.

Na zničených ukrajinských tankoch sovietskej výroby zatierajú ukrajinské znaky a primaľovávajú na ne symboly „Z“, príznačné pre ruské jednotky. Používajú tiež množstvo nafukovacích makiet svojich tankov, delostreleckých či raketových batérií. Na ne potom Rusi robia ataky a Ukrajincom tak prezrádzajú svoje palebné pozície.

Ukrajinskí snajperi a snajperky s obľubou zvyšujú počet svojich obetí tak, že pri prvom výstrele naschvál nejakého ruského vojaka iba zrania. Keď sa k nemu po čase vydajú ďalší ruskí vojaci a zdravotníci, aby ho odtiahli z bojiska, začnú na nich ukrajinskí snajperi páliť naplno. Z jedného zasiahnutého terča je potom niekoľko.

Ukrajinci sa za pomoci amerických dekóderov snažia získať alebo napodobniť kódy z tzv. záchranných majákov. Nimi sú vybavení ruskí letci, aby si v prípade núdzového pristátia alebo zostrelu privolali pomoc. Keď na miesto, odkiaľ vysielal záchranný maják, priletí ruský evakuačný vrtuľník, -už ho tam čakajú Ukrajinci s ručnými protileteckými raketami. Nedávno sa takto podarilo zostreliť lekársky evakuačný vrtuľník s 11 Rusmi na palube. 9 z n ich pri zostrele zahynulo a 2 padli do zajatia.

Ukrajinci sú tiež skvelí tyloví diverzanti. O ich výcvik sa postarali britské špeciálne sily, ktoré ako je známe, majú so zbíjaním nepriateľov atentátmi vynikajúce skúsenosti. Rusi za Ukrajincami v týchto činnostiach ďaleko zaostávajú. Až tak, že sa im minulý týždeň predstaviteľ ukrajinskej SBU vysmial zo zbabelosti.

Chytrosťou a ľstivosťou vynikali po 2.sv.v. už banderovci, teda prastarí otcovia a starí otcovia dnešných ukrajinských vlastencov. Finty a fígle síce Ukrajine vojnu nevyhrajú, ale ruským silám môžu zasadiť poriadne bolestivé údery. A spomaliť tak všeobecný postup Rusov na ukrajinských frontoch.

Drvivá väčšina analytikov na Západe, na Ukrajine i v Rusku očakáva v najbližších dvoch-troch týždňoch mohutnú ukrajinskú ofenzívu v smere na Krym a okolie Charkova. Následne sa hovorí o tom, že OS RF čakajú iba na to a v následnej protiofenzíve sa pokúsia zasadiť Ukrajine úder, ktorý by ju prinútil sadnúť k mierovým rokovaniam a v období leta-jesene 2023 zastaviť paľbu. – Obe strany konfliktu vedia, že vojnu žiadna geniálna vojenská obrana nevyhrá. Vojnu vyhrá iba zdrvujúci útok a vojnu potom ukončí následné mierové rokovanie.

-Toto sú veľké strategické plány a následné vojensko-politické rozhodnutia. V ich rámci sa finty a fígle veliteľov na nižších úrovniach riadenia zdajú byť malicherné. Asi áno. Chytráctva však majú veľký morálno-motivačný dosah. Na obe strany konfliktu. Jedna strana sa úspešnými „podrazmi“ môže chváliť. Druhá, zhrozená nemravnosťou druhej strany má zase ďalší dôvod na vzrast nenávisti k nepriateľovi a na túžbu k odvete. Bohužiaľ.

„Mladší brat jadrovej zbrane a diablov synovec“

29.03.2024

Takto sa na Západe označujú kĺzavé ruské letecké bomby FAB 3000 M-54. Tieto bomby vážia 3 tony. Pochádzajú síce zo starých sovietskych čias 50-tych rokov, no prešli zaujímavým vývojom. Najskôr boli veľmi populárne, potom boli kvôli ťarbavosti nahradené raketami a teraz sa tešia z veľkej -na frontoch potvrdenej- renesancie. UMPC tejto bomby podľa periodika „News [...]

Trikrát Putin

28.03.2024

Prezident RF V.V.Putin mal včera niekoľko zásadných vyhlásení, ktoré rezonovali aj v našich médiách. Bohužiaľ, v neúplnej alebo veľmi skreslenej podobe. Dovoľujem si pre tých, čo chcú byť ucelenejšie informovaní, ponúknuť aspoň tri doplnky. Po prvé, Putin spomenul blížiaci sa termín príletu amerických F-16 na Ukrajinu. Aj naše médiá, napr. aj Pravda citovali [...]

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 448
Celková čítanosť: 1967736x
Priemerná čítanosť článkov: 4392x

Autor blogu

Kategórie