Založ si blog

Ukrajinci „chytrosťou“ porážajú Rusov

Ukrajinci podľa miestnych analytikov rôznymi bojovými fintami, fígľami a chytráctvami porážajú Rusov. Napríklad:

Prezliekajú sa do ruských uniforiem a v nich podnikajú trestné výpravy proti zradcom v radoch civilov alebo v radoch svojich vojakov, čo sa vzdali do zajatia. Popravy zradcov potom na videách prezentujú ako príklady vraždenia ukrajinských zajatcov zo strany Rusov.

Na zničených ukrajinských tankoch sovietskej výroby zatierajú ukrajinské znaky a primaľovávajú na ne symboly „Z“, príznačné pre ruské jednotky. Používajú tiež množstvo nafukovacích makiet svojich tankov, delostreleckých či raketových batérií. Na ne potom Rusi robia ataky a Ukrajincom tak prezrádzajú svoje palebné pozície.

Ukrajinskí snajperi a snajperky s obľubou zvyšujú počet svojich obetí tak, že pri prvom výstrele naschvál nejakého ruského vojaka iba zrania. Keď sa k nemu po čase vydajú ďalší ruskí vojaci a zdravotníci, aby ho odtiahli z bojiska, začnú na nich ukrajinskí snajperi páliť naplno. Z jedného zasiahnutého terča je potom niekoľko.

Ukrajinci sa za pomoci amerických dekóderov snažia získať alebo napodobniť kódy z tzv. záchranných majákov. Nimi sú vybavení ruskí letci, aby si v prípade núdzového pristátia alebo zostrelu privolali pomoc. Keď na miesto, odkiaľ vysielal záchranný maják, priletí ruský evakuačný vrtuľník, -už ho tam čakajú Ukrajinci s ručnými protileteckými raketami. Nedávno sa takto podarilo zostreliť lekársky evakuačný vrtuľník s 11 Rusmi na palube. 9 z n ich pri zostrele zahynulo a 2 padli do zajatia.

Ukrajinci sú tiež skvelí tyloví diverzanti. O ich výcvik sa postarali britské špeciálne sily, ktoré ako je známe, majú so zbíjaním nepriateľov atentátmi vynikajúce skúsenosti. Rusi za Ukrajincami v týchto činnostiach ďaleko zaostávajú. Až tak, že sa im minulý týždeň predstaviteľ ukrajinskej SBU vysmial zo zbabelosti.

Chytrosťou a ľstivosťou vynikali po 2.sv.v. už banderovci, teda prastarí otcovia a starí otcovia dnešných ukrajinských vlastencov. Finty a fígle síce Ukrajine vojnu nevyhrajú, ale ruským silám môžu zasadiť poriadne bolestivé údery. A spomaliť tak všeobecný postup Rusov na ukrajinských frontoch.

Drvivá väčšina analytikov na Západe, na Ukrajine i v Rusku očakáva v najbližších dvoch-troch týždňoch mohutnú ukrajinskú ofenzívu v smere na Krym a okolie Charkova. Následne sa hovorí o tom, že OS RF čakajú iba na to a v následnej protiofenzíve sa pokúsia zasadiť Ukrajine úder, ktorý by ju prinútil sadnúť k mierovým rokovaniam a v období leta-jesene 2023 zastaviť paľbu. – Obe strany konfliktu vedia, že vojnu žiadna geniálna vojenská obrana nevyhrá. Vojnu vyhrá iba zdrvujúci útok a vojnu potom ukončí následné mierové rokovanie.

-Toto sú veľké strategické plány a následné vojensko-politické rozhodnutia. V ich rámci sa finty a fígle veliteľov na nižších úrovniach riadenia zdajú byť malicherné. Asi áno. Chytráctva však majú veľký morálno-motivačný dosah. Na obe strany konfliktu. Jedna strana sa úspešnými „podrazmi“ môže chváliť. Druhá, zhrozená nemravnosťou druhej strany má zase ďalší dôvod na vzrast nenávisti k nepriateľovi a na túžbu k odvete. Bohužiaľ.

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101787x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie