Založ si blog

Ukrajinský guláš

Nie, nejde o delikatessu, práve naopak. Je to riadna gebuzina. Je to poriadne nechutné žrádlo. Čo na jeho prípravu potrebujete ? Takmer nič. Len si zapnúť počítač, naklikať internetovú stránku známych slovenských novín a potom už len čítať titulky hlavných správ a článkov, na ktoré vám náhodne padne zrak. Materiál na guláš je pre každého záujemcu rovnaký, no ingrediencie súvisia s jeho erudíciou, hodnotovým zakotvením, zmyslom pre intuíciu a iróniu a s odvahou experimentovať. Dovoľte ponúknuť vám malú ochutnávku:

  • O PÁR DNÍ JE VALENTÍN. ZELENSKYJ SA STRETNE S LÍDRAMI EU. HLAVNOU TÉMOU SÚ ZBRANE,
  • V slovenských médiách mažú články o tom, že vojna na Ukrajine nie je vojnou Ruska s Ukrajinou ale vojnou Ruska s NATO. Rakúsky plukovník Markus Reissner popisuje, ako sa desaťtisíce profesionálnych vojakov NATO a príslušníkov vojenskej rozviedky NATO dostáva na ukrajinský front. Stačí dať v armáde člen.krajiny NATO formálnu výpoveď, prezliecť si uniformu , podpísať kontrakt s nejakou súkromnou žoldnierskou kompániou a je to. Už nebojujete za NATO ale za „slávu Ukrajine“.
  • Zelenskyj: Rusko na Ukrajine musí prehrať. Svet sa potom, po jeho porážke radikálne zmení. Americký ISW: Rusi na Ukrajine znovu získali globálnu vojenskú iniciatívu.
  • Ukrajinská tenistka Svitolinová vyzýva na bojkot OH v Paríži. Olympijská charta MOV: Nie je to možné. Charta je na strane Ruska.
  • Starnúci český ex-brankár Hašek žiada vyhnať ruských hokejistov z NHL a európskych líg. Ruskí hokejisti: „Haška počas kariéry trafilo do hlavy príliš veľa pukov“.
  • Zelenskyj ocenil, že sa postoj francúzskeho prezidenta Macrona k Ukrajine výrazne zmenil. Le Figaro: Kto dal Zelenskému právo hodnotiť francúzskeho prezidenta ?
  • Na front k Bachmutu sa presunula brigáda zložená z ukrajinských žien a mobilizantov z vekových kategórií nad 60 rokov. Zelenskyj žiada od Nemecka urýchlenú dodávku ťažkých zbraní. Britský premiér Zelenskému prisľúbil, že v dodávkach nemôže žiadny druh zbraní vylúčiť.
  • USA odmietli tvrdenie, že výbuch na Nordstream 2 spôsobili americkí armádni potápači. Americkí potápači teda neboli aktívnymi príslušníkmi americkej armády.
  • Za úspech vlády SR považuje dočasný premiér Heger odpojenie sa SR od ruského plynu a ropy. Bulharského ex-ministra energetiky čaká súd za to, že odpojil Bulharsko od ruského plynu…

Zaujímavý guláš, či nie ? Upozorňujeme však, aby ho konzumovali iba ľudia so silnými žalúdkami. – Dobrú chuť !

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101731x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie