Založ si blog

Najsilnejšia obranná línia od čias Veľkej vlasteneckej vojny

Podľa údajov zo špionážnych satelitov NATO, analyzovaných gréckym spravodajsko-publicistickým portálom ProNews vybudovalo Rusko za posledných pár mesiacov na línii bojového dotyku s armádami Ukrajiny a NATO mohutný pás obranných línií a posilňujúcich opevnení. Obranná línia Ruska sa tiahne od Bieloruska po rieku Dneper a potom od Zaporožia po Krym. Opevnené je však aj pobrežie okolo Krymu a brehy Azovského mora.

Niekoľko úrovní opevnení je vybudovaných tak, aby dokázali odolať bojovým vozidlám pechoty Bradley, tankom Challenger, Abrams a Leopard, úderom stíhacích bombardérov zo vzduchu, no predovšetkým náporu artilérie NATO /M-777/ a raketometných systémov typu HIMARS. Podstatnú úlohu v obranných pásoch majú zohrať mínové polia a palebné stanoviská ruského delostrelectva, raketometov a mínometov.

Obe vetvy ruských obranných línií nie sú ešte spojené v oblasti Donbasu. Tu totiž ešte prebiehajú urputné boje /Liman-Bachmut-Ugledar-Mariinka- Avdejevka-Seversk / a chystajú sa boje o Slavjansk a Kramatorsk. Línie sa spoja a dokompletujú po obsadení tých častí DNR a LNR, ktoré sú stále v rukách OS UA a ich NATO-vských spojencov.

Budovanie mocnej obrannej línie je trochu v rozpore s tézami o skorom mohutnom nástupe vojsk Ruska. Údaje o ruskej obrannej línii na skorú mohutnú ruskú ofenzívu nenasvedčujú. Skôr vedú k predpokladu, že sa Rusi pripravujú na dlhú opotrebovaciu vojnu, na postupné ničenie protivníka zo silných obranných pozícií, predovšetkým za pomoci artilérie, raketometov, letectva, mínometov a mínových polí. Rusi aj na základe informácií o obrannej línii sa miesto dobýjania celej Ukrajiny zameriavajú na neodvratnú perspektívu prímeria a následných dlhých mierových rokovaní. Ich konečný výsledok ? – Nuž, na Západe sa často spomína tzv. kóreizácia Ukrajiny. Teda jej rozdelenie na proruskú a prozápadnú zónu. Kyjev akékoľvek delenie radikálne odmieta. Uvidíme, či tlaku niektorých západných kruhov, čoraz silnejšie volajúcich po mieri, odolá alebo nie.

Trikrát Putin

28.03.2024

Prezident RF V.V.Putin mal včera niekoľko zásadných vyhlásení, ktoré rezonovali aj v našich médiách. Bohužiaľ, v neúplnej alebo veľmi skreslenej podobe. Dovoľujem si pre tých, čo chcú byť ucelenejšie informovaní, ponúknuť aspoň tri doplnky. Po prvé, Putin spomenul blížiaci sa termín príletu amerických F-16 na Ukrajinu. Aj naše médiá, napr. aj Pravda citovali [...]

Náhody ako Donbas

27.03.2024

Ruskí trolovia si nedajú pokoj. Konšpirujú svoje uzávery aj z náhod, aké sa najmä na Donbase tak často stávajú. V bojoch o frontové mesto Časov Jar ruská strela /možno Iskander, možno Kindžal/ zasiahla podzemné veliteľstvo OS RF a zahraničných poradcov. Nešlo o hocičo, ale stavbu so 6 podzemnými podlažiami. Je vojna, stalo sa. V ten istý deň „zomrel prirodzenou [...]

Neverte ruským trolom !

26.03.2024

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu. Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 447
Celková čítanosť: 1967132x
Priemerná čítanosť článkov: 4401x

Autor blogu

Kategórie