Založ si blog

Kapric zeleného mužíčka tentokrát v Rumunsku. Kedy príde jeho cirkus na Slovensko ?

/Tento článok čítajte rýchlo. Jeho obsah vám napovie „prečo“/.

Nemám na mysli iba stíhačky, ktoré mu okrem nášho Edka nikto neponúkol. Nemám na mysli iba bruselské sály EU a EP, do ktorých mu láskavo dovolili nazrieť. Nemám na mysli ani tanky a delá, na ktoré dostal vrelý prísľub v štýle „maňana“.

Na mysli mám to, že po zlyhaní úsilia zapojiť do bojov na Ukrajine NATO prostredníctvom raketovej provokácie proti Poľsku zlyhalo dnes aj opakované úsilie zapojiť do bojov NATO – tentokrát prostredníctvom akože ruských rakiet letiacich na ukrajinské ciele cez Rumunsko. Tvrdenia Kyjeva o porušení teritória členského štátu NATO zo strany Ruska sa ukázalo ako nepravdivé. Zelený mužíček verejne zaklamal. – No a čo ?! – Nie každý trik sa v cirkuse podarí…

Na sláve a potlesku publika na Západe mu to však neubralo. Naopak. Povedané slovami hovorkyne MZO RF Zacharovovej, o kyjevskú atrakciu z „cirkusu mrzákov“ bol ako vždy, veľký záujem. V minulosti /až do 19.stor,- najmä keď zakázali verejné popravy/, organizovali sa pre ľudové masy, ktoré boli príliš obhrublé na to, aby chodili do divadiel, tzv. „cirkusy mrzákov“. Záujemcovia sa za nízke vstupné mohli poprechádzať pomedzi klietky s ľuďmi buď duševne chorými alebo znetvorenými kadejakými chorobami alebo vrodenými telesnými anomáliami. Diváci mohli uvidieť siamské dvojačatá zrastené od pása dolu, hydrocefalov s obrovskými hlavami, mongoloidov, epileptikov pri tzv. grand male, ženy s ohromnými bajúzami ale prsami ako melóny- porastenými opičím ochlpením, mužíčkov pod vplyvom ópia, s nápadne nazelenanou pokožkou a pod. – Západoeurópske publikum nikdy nebolo na kultúru príliš náročné. Nečudo, že tu zelený mužíček mal a dodnes má takú popularitu.

Zeleného mužíčka tu milujú. Láskajú ho, nedráždia otázkami napr. na tie desiatky zastrelených ruských zajatcov, o ktorých krutom osude po tieto dni písali všetky svetové médiá okrem USA, Kanady, Austrálie a samozrejme Západnej Európy. Mužíčka na Západe milujú aj napriek tomu, že vedia o jeho konfabulatívnych sklonoch. Ba možno práve preto. Mužíček je taký šarmantný, že aj lož vyznieva z jeho úst ako milý malý kapric.

Buďme ku zelenému mužíčkovi zhovievaví aj my na Slovensku. Najmä ak sme zo susediacich štátov NATO, ktoré do svojich trikov ešte nezaradil, zostali už iba my a Maďari. Maďari sa na šarm zeleného mužíčka nechytajú, sú nenávratne stratený prípad. A tak je vysoko pravdepodobné, že najbližšia akože „ruská“ raketa priletí alebo dopadne práve na územie Slovenska. Možno pri Kráľovskom Chlmci, možno pri Stakčíne. – Necháme sa prekvapiť.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2007852x
Priemerná čítanosť článkov: 4413x

Autor blogu

Kategórie