Založ si blog

Messi a Katar zvíťazili

Skončili sa katarské MS vo futbale. Majstrom sveta je vďaka božej spravodlivosti Argentína a najlepším hráčom MS /vrátane posledných desaťročí/ sa definitívne stal Lionell Messi.

Katar pripravil perfektné majstrovstvá: bez terorizmu, bez bojkotov, bez sankcií, bez terorizmu, bez smrtiacich stretnutí medzi fanúšikmi, bez alkoholu, bez sexuálnych škandálov, bez dúhových LGBTI a genderovských provokácií, dokonca takmer i bez prejavov zeleného mužíka z Kyjeva. Skončili sa MS, na ktorých mali robotníci, zúčastňujúci sa výstavby štadiónov voľný vstup, zadarmo ubytovanie a dopravu na štadión. Skončili sa MS s najlepšou logistikou v histórii. S luxusným ubytovaním pre hráčov a fantasticky fungujúcou dopravou /až na menšie ťažkosti včera/. Skončili sa MS, ktoré napriek mamutím investíciám najmä do klimatizovaných štadiónov budú napokon veľmi ziskové. Skončili sa MS, z ktorých naša televízia prenášala všetky prenosy /okrem simultánne bežiacich/ a to v pomerne dobrých termínoch.

Skončili sa skvelé MS, ktoré uskutočnila malá ale bohatá krajina bez futbalovej tradície no s bohatými skúsenosťami v oblasti pohostinnosti, manažmentu a diplomacie. Katar na poli futbalu síce skončil porazený, no ako organizátor dosiahol iba samé víťazstvá. Politicky neposlušný Katar porazil ideových nepriateľov zo Západu, nežičlivcov a zákerných politikov a novinárov z USA, EU, V.Británie ale porazil aj Západom financované kozmopolitné mimovládky. Intrigujúci Brusel sa síce ešte aspoň dodatočne pokúša pošpiniť Katar hlienom pseudokorupčných konšpirácií, no Katar to určite hravo prežije. Miliardy ľudí na celom svete totiž na vlastné oči videli katarskú pravdu. A tú im žiadne západniarske médiá neprekrútia. Katar -bolo to pekné, nezabudneme ! Messi, si božský ďakujeme !Argentina, si najlepšia, rešpektujeme !

Skončila sa krátka éra ako-tak apolitických športových podujatí. Čo bude nasledovať ? Nuž opätovne svet skĺzne ku bojkotom a sankciám, ku spolitizovaným demagogickým maškarádam. V roku 2024 budú letné olympijské hry v Paríži. V roku 2028 budú letné olympijské hry v Los Angeles. V roku 2026 budú futbalové MS v USA /s malým množstvom skupinových zápasov v Kanade a Mexiku/. A v roku 2030 budú futbalové MS najskôr vo Veľkej Británii. O tieto MS síce súťažia ešte aj Maroko a laplatské juhoamerické krajiny /Argentína, Uruguaj, Paraguaj/, no ich šance nie sú veľké. Mocné a vplyvné Anglicko urobí všetko, aby MS získalo…

Chamtivosť Západu sa naplno prejavuje aj v športe. USA, UK a EU príp. Japonsko sa snažia zhrabnúť všetky veľké športové akcie. Dominantné športové podujatia Západu umožňujú pokračovať v jeho civilizačnom imperializme, v informačnej nadvláde nad svetom a v sankčnom a bojkotovom šikanovaní neposlušných a doteraz Západom neovládnutých krajín a národov.

Najbližšie perspektívy športu nie sú najradostnejšie. Zostáva iba dúfať, že anglo-americko-francúzske politizačné športové aktivity budú poslednými kopnutiami zdochýnajúceho koňa. A že následne, po 10 rokoch sa aj do športu dostane multipolárnosť a spravodlivé rešpektovanie všetkých národov, všetkých kultúr, všetkých hodnotových systémov a civilizácií, ktoré na tomto našom spoločnom svete existujú.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2015102x
Priemerná čítanosť článkov: 4419x

Autor blogu

Kategórie