Založ si blog

SaS opäť bok po boku s OĽaNO blokuje predčasné voľby

Čo mnohí predvídali, stáva sa skutočnosťou. SaS sa vracia do role vládnej strany, aj keď bez priamej účasti vo vláde. Podstatnejšie než osobná účasť vo vláde však asi teraz bude ovplyvňovanie vládnych rozhodnutí- napr. schválenie štátneho rozpočtu, pokračovanie v procesu kriminalizácie opozície, personálne rozhodnutia premiéra a vlády a pod. Spolupráca SaS s OLaNO – to je veľké sprisahanie proti slovenskému národu. Prečo ? Lebo jeho cieľom je znemožniť Slovákom, aby si v nových voľbách vybrali novú dôveryhodnejšiu a kompetentnejšiu vládu.

Krátka recidíva spoluvládnutia SaS a OLaNO bude asi po pár týždňoch vystriedaná ďalším trikom nepriateľov Slovenska: nahradením súčasnej vlády v demisii úradníckou vládou podľa vkusu Čaputovej. Zdanlivo iný prístup, – no ten istá efekt. Je ním vláda bez mandátu voličov, vláda plniaca ciele SaS , Čaputovej a čiastočne aj OLaNO.

Plánu SaS a OLaNO by mohla zabrániť strana Borisa Kollára „Sme rodina“. Kollár by mohol Sulíkovi jeho plán skomplikovať tým, že by -tentokrát definitívne – opustil Hegerovu vládu a prestal túto vládu aj podporovať v NRSR. Kollár dnes vehementne vystupuje za predčasné voľby. Kľúč k voľbám ale majú SaS a OLaNO a tí vravia voľbám nie. – Čo v tejto situácii urobí Kollár-odíde z vlády a vezme jej 20 poslaneckých hlasov – alebo sa dá kúpiť podporou programu nájomných bytov a sociálnych opatrení ministra Krajňáka ? Mám silný pocit, že Kollár aj tentokrát trochu zabreše a potom stiahne chvost. A budeme tam, kde sme boli.

ˇČo zostáva nám Slovákom ? Nazdám sa, že v krátkodobej perspektíve iba jediné: REFERENDUM o skrátení volebného obdobia, ktoré bude 21.kanuára. Ak ho slovenskí voliči nevyužijú, budú mať, čo chcú. – Nelegitímnu protislovenskú „slovenskú“ vládu. Dirigovanú prostredníctvom Čaputovej ktovie kým. Progresívno-liberálno-populistický zlepenec. Slováci budú mať ,čo si zaslúžia.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2007097x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie