Založ si blog

Hybridná ofenzíva USA vo vojne proti Rusku, Číne a Iránu

USA sa na bojovom poli nedarí porážať svojich momentálne najväčších nepriateľov: Rusko, Čínu a Irán. Ku priamej vojenskej konfrontácii s Iránom a Čínou sa USA boja pristúpiť a situácia s ich proxy vojnou proti RF na Ukrajine nevyzerá na začiatku zimy vôbec ružovo. A tak sa Anglosasi, najmä USA a Angličania pokúšajú o zákulisné, zákerné triky. Keď sa im nedarí víťaziť v regulárnej vojne, skúšajú to cez hybridnú vojnu.

V poslednom čase sa ataky Američanov a Angličanov v rámci hybridných operácií výrazne zintenzívnili. Spája sa v nich provokovanie protivládnych demonštrácií, bežnej občianskej nespokojnosti a podpora malých disidentských skupín s masívnym mediálnym zveličovaním ich rozsahu a významu. Okrajové javy nespokojnosti v Iráne, Rusku a Číne maľujú v mienkotvorných médiách Západu div nie ako epochálne politické zvraty a revolúcie.

V Iráne takto USA a UK nafúkli prípad úmrtia jednej ženy na policajnej stanici a urobili z neho priam proti-islamskú revolúciu. Na MS vo futbale zorganizovali protestné prejavy v radoch iránskych fanúšikov- takmer výlučne ľudí z radov emigrácie, ktorí museli z Iránu ujsť po zvrhnutí šacha Rezu Pahlavího. Američania k tomu pridali aj svoju vlastnú provokačku-oficiálny orgán americkej futbalovej asociácie na svojej oficiálnej stránke znetvoril zástavu Iránu. Po zásahu FIFA to síce „opravil“, no kauzička je na svete a pro-americké médiá ju zoširoka komentujú.

V Číne sa po vyhasnutí tém okolo Ujgurov a Tibeťanov nafúkli prejavy nespokojnosti ľudí, ktorým nie sú po vôli prísne proti-pandemické opatrenia čínskej vlády. Z protestu robotníkov, ktoré neboli ochotní z epidemických dôvodov prespať pár dní na pracovisku urobili západné médiá takmer oranžovú revolúciu. Naznačovali, že v Číne sa začali veľké zmeny, ktoré povedú ku koncu komunizmu a príklonu Pekingu do anglo-amerického košiara. Pár stoviek, možno tisícoviek Číňanov, rozhnevaných proti-epidemiologickými opatreniami sa naozaj vyrojilo na ulice v zopár mestách,- no veľkosť a význam týchto protestov je karikatúrou akejkoľvek revolúcie. Tobôž vo vyše miliardovej Číne.

V Rusku použili USA a UK iný prístup. Po zlyhaní míny zvanej Navaľnyj sa rozhodli zasiať do ruskej spoločnosti semienko podozrievavosti. CIA vyšla z bubnom na zajace. Netradične oznámila nábor pro-amerických špiónov v radoch ľudí, nespokojných s vojnou na Ukrajine. USA a UK to skúšajú tiež s významnejšími ruskými umelcami, čo zo sebeckých dôvodov zdrhli na Západ. Západní špecialisti nútia emigrantov k rôznym svalnatým protiputinovským vyhláseniam, ktoré potom zoširoka publikujú vo „svetových“ médiách. Problém je, že potom, čo umelci a iné „celebrity“ opustili Rusko, stratili v pôvodnej vlasti kredit a stratili aj publikum. Z mienkotvorných osobností sa stali obskúrne osôbky, pomaly upadajúce do zabudnutia.

Poslednou akciou anglo-amerických špecialistov na hybridnú vojnu proti RF je podpora matiek mobilizovaných vojakov . Okrajová menšina takýchto ustráchaných a nepríliš vlasteneckých matiek sa dala nahovoriť na stále prejavy nespokojnosti a spolu so zvyškami disentu sa pokúša sformovať širšie hnutie proti vojne resp. proti prítomnosti vojsk RF na Ukrajine. Hnutie už začalo dostávať organizačnú pomoc a finančnú podporu zo Západu. najdôležitejšia je ale podpora mediálna, ktorou Západ nešetrí. Každý prejav aktivity „nešťastných nespokojných matiek“ sa v médiách opäť nafukuje, zveličuje, pripisuje sa mu takmer taký význam, akoby išlo o novú VOSR…

Aký je dopad anglo-amerických hybridných atakov ? Nuž mierne povedané, veľmi malý. Mediálne zveličené protesty síce pritiahli istú pozornosť ľudí na Západe, v samotnom Iráne a Číne je ich účinok takmer nulový. Na a pokiaľ ide o Rusko, za všetko hovoria výsledky posledného prieskumu verejnej mienky. Podľa nich sa dôveryhodnosť V.V.Putina v Rusku stále pohybuje okolo 80%. Presnejšie okolo 79%.

Čo teda povedať na aktuálne hybridné výboje USA a UK proti ich najväčším geopolitickým protivníkom ? Nuž, – veľa kriku pre nič. Alebo – zrevala hora a porodila myš.

O /ne/vylodení Červenej armády na Hokkaido

07.06.2024

O máločom sa na Slovensku vie tak málo, ako o vyloďovacích operáciách Červenej armády na Ďalekom východe-na Sachaline, na Kurilách a na Hokkaido. Blogovanie nie je platforma, aby sa o týchto aktivitách ČA na konci 2.sv.vojny písalo podrobnejšie. Preto tu a teraz poskytnem aspoň pár heslovitých informácií. ZSSR na základe prísľubu z Jalty /i keď v rozpore so [...]

O vylodení v Normandii nás učí už aj akási pani Holubová

06.06.2024

Keď už aj postaršia napudrovaná pani Holubová s bujnými do blond prefarbenými vlasmi dnes na ktorejsi z televízií mudrovala o vylodení Angloameričanov v Normandii, povedal som si, prečo by som aj ja neprispel so svojou trochou do studnice vedomostí pre našu najmladšiu generáciu. Vopred sa ospravedlňujem, -na rozdiel od pani Holubovej ja nie som odborník na diplomatický protokol [...]

Čo nové na ukrajinskom fronte ?

30.05.2024

Chvíľu som sa odmlčal, lebo Pravda začala o vývoji na ukrajinskom fronte prinášať celkom čerstvé a tu a tam aj vecné informácie, bez hrubého ideologického banderovského balastu a dezinformácií ukrajinskej tajnej služby /SBU-CIPsO/. V posledných 2-3 dňoch sa však zase začali množiť staré zlozvyky našich médií /vrátane Pravdy/ : robenie somára z komára, výmysly o [...]

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 462
Celková čítanosť: 2054179x
Priemerná čítanosť článkov: 4446x

Autor blogu

Kategórie