Založ si blog

Američania bojujú za mier ďalšími tankami Abrams

Podľa informácií agentúry Reuters presúvajú USA z Texasu 2. brigádnu bojovú skupinu tankov M-1 Abrams a bojových vozidiel pechoty Bradley z 1. divízie kavalérie. Celkove USA presúvajú do východnej Európy asi 1250 tankov a bojových vozidiel pechoty. Oficiálnou dislokáciou pre nich je zatiaľ Poľsko a Pobaltie. Aby sa Rumuni necítili odstrčení, posielajú im tam USA /pod halvičkou NATO/ špionážne lietadlá so systémami AWACS.

USA presun urýchľujú. Zdá sa to byť logická reakcia na pád Soledaru . Postup Rusov v Donbase zrejme priblížil konečný mier. A aby sa ten príchod mieru ešte viac urýchlil, posielajú USA ku frontu ďalšie a ďalšie tanky.

Mieroví aktivisti dnes v Poľsku organizujú ďalšie trápne protesty pri angažovanosti Poľska vo vojne na Ukrajine. Nie je to od nich pekné. Iba tým rušia pokojný presun obrnenej výzbroje na miesta, kde bude pre mier potrebná. Ukrajinský minister obrany Reznikov týmto aktivistom odkázal, že Ukrajinu musia brániť aj Poliaci. Či sa im to páči alebo nie. Lebo Ukrajina je, povedané slovami Reznikova, „faktickým členom NATO“.

Áno. Ukrajina je člen NATO, ktorý priťahuje americké tanky a pomáha im zapojiť sa do boja za mier naplno. Do boja za to, čomu sa hovorí „pax Americana“.

Ako padne Pokrovsk /Krasnoarmejsk/ ?

02.09.2024

Že Pokrovsk padne, o tom dnes medzi vojenskými analytikmi pochybuje málokto. Dokonca sa vie, že by mal padnúť v priebehu tohto mesiaca /v septembri/. Usudzuje tak aj americký ISW. Ako však padne , o tom sa medzi odborníkmi stále iba nezáväzne uvažuje. V hre sú dve základné možnosti: 1/ organizované stiahnutie sa na vopred pripravené obranné pozície za Pokrovskom; formálny [...]

Zelenskij na ceste do Moskvy ?

19.08.2024

Podľa toho, čo sa píše a aké obrázky „horiacich mostov“ sa publikujú v „našich“ médiách to tak vyzerá. Americký ISW podporuje informácie údajmi o prieniku jednotiek na prieskum bojom do hlbky až 10 km od hraníc Ruska. Špeciálne komandá SBU obsadili dokonca energetické zariadenie v 4 tisícovom mestečku Sudža. Ukrajinskí analytici smelo odhaľujú [...]

NATO verí Putinovi

13.08.2024

Zdá sa, že nikto na svete tak veľmi neverí mierovým úmyslom Putina ako politickí a vojenskí stratégovia Západu. Ak by to tak nebolo, nikdy nedovolia Zelenského banderovcom zaútočiť na územie medzinárodne uznaného Ruska. Prečo ? Lebo obrana takýchto ruských teritórií je zakotvená v ruskej ústave a z nej vyplývajúcej obrany celistvosti RF všetkými prostriedkami. Podľa [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 474
Celková čítanosť: 2128987x
Priemerná čítanosť článkov: 4492x

Autor blogu

Kategórie