Založ si blog

Prímerie po ukrajinsky-a po jeho odmietnutí- odpoveď po rusky

Prezident RF V.V.Putin odpovedal na výzvu patriarchu Kyrila, patriarchu Moskvy a celej Rusi tým, že nariadil ministrovi obrany Šojguovi zastaviť jednostranne paľbu od zajtra od 12.00 do napozajtra 24.00 moskovského času. Tento rozkaz hlavného veliteľa OS RF sa u mnohých ruských generálov, politických analytikov čí novinárov nestretol s nadšením. Ako zákernú ruskú pascu ho odmietol Kyjev, Biden ho zhodil ako prejav ruskej slabosti, lebo Putin sa ním asi potrebuje nadýchnuť. Nemci hovoria o falošnom mieri, lebo ľudia vraj nepotrebujú nič iné, iba slobodu a odchod okupantov. Jediným, ktorý Putinov krok privítal je turecký prezident Erdogan. Bodaj by nie-veď práve on Putina k podobnému kroku vyzýval. Nuž a Putin vyšiel prímerím v ústrety Erdoganovej márnomyseľnosti. To sa v budúcnosti napr. v Sýrii bude dať zhodnotiť.

Ruskí analytici píšu, že od zajtra obeda, od začiatku prímeria, nabehnú na ukrajinské ciele ukrajinskí vojaci v RUSKÝCH uniformách a z trofejných ruských zbraní budú ostreľovať ukrajinské mestá a dediny, -dokonca kostoly. Ukrajinskí vojenskí dezinformátori a novinári už majú napísané články o tom, ako zákerní Rusi vyhlásili prímerie iba preto, aby sa ukrajinské ženy, deti a starci zhromaždili v kostoloch, v ktorých i potom Rusi viac a ľahšie pozabíjajú. – Ach tí Rusi, toľká barbarskosť, toľká zverskosť. No hnus,-fuj ! Nečudo, že po toľkom svinstve prikročia banderovci k odvetnej paľbe a tiež akože na odplatu pozabíjajú v ruských cerkviach pár desiatok či stoviek ruských veriacich.

Nepochybujme, že o takomto možnom scenári vianočného prímeria v Kremli vedia, že ho predvídajú. – Ak teda áno, tak potom prečo to robia ? Načo je to jednostranné zastavenie paľby dobré ? Nazdám sa, že ide o podobný postup, aký Putin realizoval už rok-dva pred začiatkom špeciálnej vojenskej operácie. Ponúkal vtedy a ponúka aj teraz vľúdnu tvár, ponúka rokovania, dáva šancu Kyjevu dohodnúť sa podobrotky.

Západ bude hodnotiť a už aj hodnotí Putinov krok tak ako vlani. Ako prejav slabosti, ako alibi, -no do zápisu histórie sa ruský pokus o zastavenie bojov tak či tak dostane. Papier nepustí, pred ľuďmi a pred dejinami sa Putinov pokus o mier zapíše.. Bez ohľadu na konšpirovanie o možných dôvodoch Putinovho kroku.

Ak na Putiniv krok Kyjev odpovie – akokoľvek to znie nepravdepodobne, pozitívne, bude to úspech Putinovej iniciatívy a víťazstvo zdravého rozumu a mieru. Ak ale Kyjev a Západ zareagujú negatívne a vojenskú aktivitu ďalej vyeskalujú, – odpovie na to Putin tak, ako vo februári 2022. Vtedy po dlhých predlhých nahováračkách uzavrieť vzájomne výhodné dohody nahradil v rokovaniach so Západom Lavrova generál Šojgu. Lebo už nebolo iné východisko. Obávam sa, že rovnako tak aj teraz,- po neúspešnom Rusmi ponúknutom prímerí bude odpoveď RF strohá a jasná. Možno ďalšia mobilizácia, no pravdepodobne aj čosi iné: Rusi zahája Kyjevom dlho očakávanú vojenskú ofenzívu ! Či bude úspešná, to je druhá vec. Ale podstatné bude to, že po ohrdnutej ponuke mieru začnú svoju bezpečnosť riešiť po svojom. Vojensky. – Lebo ako sa vraví, najlepším spojencom Ruska je ruská armáda a ruské námorníctvo…

-Nuž čo, požijeme-uvidíme.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

polícia, zatknutie, zadržanie

Polícia zadržala muža medzinárodne hľadaného pre pokus o úmyselné zabitie

14.05.2024 17:37

Tzv. lovci lebiek vypátrali a zadržali medzinárodne hľadaného muža v spolupráci s nemeckou políciou.

keketi

Ministerstvo cestovného ruchu a športu sa sťahuje do nových priestorov, sídliť bude pri Dunaji

14.05.2024 16:59

Zmluva bude uzatvorená na desať rokov, vzhľadom na výhodnejšie podmienky.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2027310x
Priemerná čítanosť článkov: 4426x

Autor blogu

Kategórie