Založ si blog

Biden pri Patriotoch predčasne „ejakuloval“

USA oznámili 21.decembra, že na Ukrajinu posielajú protiletecké rakety Patriot. Zásielka sa chystá, no oficiálne ešte žiadne Patrioty na Ukrajine nie sú. Keď prídu, -ak by ich mali aspoň formálne obsluhovať banderovci, museli by prejsť náročným niekoľkomesačným výcvikom. Odhadom by teda mali byť k dispozícii napr. pri ochrane Kyjeva niekedy na začiatku leta tohto roka. – Toľko technikálie, toľko fakty.

V rozpore s týmito faktami je však nedávne vyhlásenie amerického prezidenta Bidena, podľa ktorého – parafrázujúc, – sú výsledky nasadenia amerických Patriotov na Ukrajine veľmi impresívne. Patrioty pracujú a Rusi začínajú chápať, že fungujú efektívne a Ukrajine sú silne nápomocné.

Tak teda neviem, – buď sa Patrioty dostali na Ukrajinu už dávno /neoficiálne, mimo Kongresu, mimo oficiálnej vládnej pomoci Ukrajine, tak ako napr. Himarsy/ alebo pán Biden predčasne „vyvrcholil“. Zase to zo seba vypustil skôr, než to jeho bábkovodca zamýšľal. Ak by platilo to druhé, tak potom klobúk dolu pred americkým prezidentom. Vo veku vyše 80 rokov sa ešte vie riadne nabudiť. Stačí spomenúť Rusko a on už vyfrkne.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010219x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie