Založ si blog

Prímerie po ukrajinsky-a po jeho odmietnutí- odpoveď po rusky

Prezident RF V.V.Putin odpovedal na výzvu patriarchu Kyrila, patriarchu Moskvy a celej Rusi tým, že nariadil ministrovi obrany Šojguovi zastaviť jednostranne paľbu od zajtra od 12.00 do napozajtra 24.00 moskovského času. Tento rozkaz hlavného veliteľa OS RF sa u mnohých ruských generálov, politických analytikov čí novinárov nestretol s nadšením. Ako zákernú ruskú pascu ho odmietol Kyjev, Biden ho zhodil ako prejav ruskej slabosti, lebo Putin sa ním asi potrebuje nadýchnuť. Nemci hovoria o falošnom mieri, lebo ľudia vraj nepotrebujú nič iné, iba slobodu a odchod okupantov. Jediným, ktorý Putinov krok privítal je turecký prezident Erdogan. Bodaj by nie-veď práve on Putina k podobnému kroku vyzýval. Nuž a Putin vyšiel prímerím v ústrety Erdoganovej márnomyseľnosti. To sa v budúcnosti napr. v Sýrii bude dať zhodnotiť.

Ruskí analytici píšu, že od zajtra obeda, od začiatku prímeria, nabehnú na ukrajinské ciele ukrajinskí vojaci v RUSKÝCH uniformách a z trofejných ruských zbraní budú ostreľovať ukrajinské mestá a dediny, -dokonca kostoly. Ukrajinskí vojenskí dezinformátori a novinári už majú napísané články o tom, ako zákerní Rusi vyhlásili prímerie iba preto, aby sa ukrajinské ženy, deti a starci zhromaždili v kostoloch, v ktorých i potom Rusi viac a ľahšie pozabíjajú. – Ach tí Rusi, toľká barbarskosť, toľká zverskosť. No hnus,-fuj ! Nečudo, že po toľkom svinstve prikročia banderovci k odvetnej paľbe a tiež akože na odplatu pozabíjajú v ruských cerkviach pár desiatok či stoviek ruských veriacich.

Nepochybujme, že o takomto možnom scenári vianočného prímeria v Kremli vedia, že ho predvídajú. – Ak teda áno, tak potom prečo to robia ? Načo je to jednostranné zastavenie paľby dobré ? Nazdám sa, že ide o podobný postup, aký Putin realizoval už rok-dva pred začiatkom špeciálnej vojenskej operácie. Ponúkal vtedy a ponúka aj teraz vľúdnu tvár, ponúka rokovania, dáva šancu Kyjevu dohodnúť sa podobrotky.

Západ bude hodnotiť a už aj hodnotí Putinov krok tak ako vlani. Ako prejav slabosti, ako alibi, -no do zápisu histórie sa ruský pokus o zastavenie bojov tak či tak dostane. Papier nepustí, pred ľuďmi a pred dejinami sa Putinov pokus o mier zapíše.. Bez ohľadu na konšpirovanie o možných dôvodoch Putinovho kroku.

Ak na Putiniv krok Kyjev odpovie – akokoľvek to znie nepravdepodobne, pozitívne, bude to úspech Putinovej iniciatívy a víťazstvo zdravého rozumu a mieru. Ak ale Kyjev a Západ zareagujú negatívne a vojenskú aktivitu ďalej vyeskalujú, – odpovie na to Putin tak, ako vo februári 2022. Vtedy po dlhých predlhých nahováračkách uzavrieť vzájomne výhodné dohody nahradil v rokovaniach so Západom Lavrova generál Šojgu. Lebo už nebolo iné východisko. Obávam sa, že rovnako tak aj teraz,- po neúspešnom Rusmi ponúknutom prímerí bude odpoveď RF strohá a jasná. Možno ďalšia mobilizácia, no pravdepodobne aj čosi iné: Rusi zahája Kyjevom dlho očakávanú vojenskú ofenzívu ! Či bude úspešná, to je druhá vec. Ale podstatné bude to, že po ohrdnutej ponuke mieru začnú svoju bezpečnosť riešiť po svojom. Vojensky. – Lebo ako sa vraví, najlepším spojencom Ruska je ruská armáda a ruské námorníctvo…

-Nuž čo, požijeme-uvidíme.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2009962x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie