Založ si blog

Orbánovo vianočné želanie

Viktor Orbán v rozhovore pre Magyar Nemzet zaželal Maďarom a všetkým Európanom mierové Vianoce a mierový nový rok. Zároveň poprosil USA, aby sa dali na cestu mieru. Lebo keby podľa neho prestali dodávky zbraní a dolárov kyjevskej vláde, zavládne na Ukrajine čoskoro mier.

Podľa Orbána sa vojna na Ukrajine neskončí, pokiaľ tam USA neprestanú posielať zbrane a peniaze. Konflikt na Ukrajine sa prostredníctvom dodávok ďalší zbraní a peňazí môže stať vleklým, dlhodobým – a zodpovednosť zato je v rukách Washingtonu.

Ukrajina môže bojovať iba do tých čias, dokiaľ ju USA podporujú zbraňami a peniazmi. – Podľa Orbána je vec jasná. Ak Američania chcú mier, bude mier.

Chcú teda Američania mier ? Bude v roku 2023 konečne mier ?

Prečo nekričíme, prečo tých Nemcov nepošleme do … ?

21.05.2024

Pred dvoma-troma dňami sa v našich médiách objavilo na ministra Blanára nezvyčajne tvrdé stanovisko proti výrokom nemeckého vplyvného politika J.Weingartena, poslanca Bundestagu za vládnu SPD. Weingarten nadviazal na podobné vyjadrenie generála v.v. Bundeswehru Klausa Wittmanna a na takmer totožné návrhy iného poslanca Bundestagu Rodericha Kiesewettera. O tom, že nejde o [...]

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Maďarsko Dunaj čln

Po nezvestných po zrážke lodí na Dunaji pátra 95 ľudí s 25 plavidlami

21.05.2024 21:07

Tragická zrážka motorového člna s loďou si v sobotu vyžiadala najmenej dve obete.

SR NRSR 12. schôdza zasadnutie BAX

Upokojiť atmosféru a neeskalovať! Aká je cesta k zmiereniu po atentáte?

21.05.2024 19:00

Zhodne odsudzujeme tých, ktorí cez atentát mobilizujú proti druhému táboru, či tých, ktorí ho ticho schvaľujú. Nájdeme (ďalšie) riešenia? Zapojte sa do pokračovania diskusie!

NRSR, parlament, poslanci

Poslanci schválili rozsiahle zmeny v zákone o Fonde na podporu umenia

21.05.2024 18:22

O poskytnutí peňazí z Fondu na podporu umenia bude po novom rozhodovať rada fondu.

medveď

Pre výskyt medveďa sa bude po novom vyhlasovať mimoriadna situácia. Parlament schválil aj riešenia na jeho elimináciu

21.05.2024 18:03

Poslanci Národnej rady prijali zrýchlene novelizáciu zákona o ochrane prírody a krajiny, ako aj o novelu zákona o civilnej ochrane obyvateľstva.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 459
Celková čítanosť: 2034761x
Priemerná čítanosť článkov: 4433x

Autor blogu

Kategórie