Založ si blog

Bratislava potichu: Kam kráča Budaj ?

Budajovo pôsobenie v slovenskej politike bolo vždy deštruktívne. Od úplného začiatku na Mozartovej až podnes. Jeho práca v KC bola spojená s dvoma vecami: s bordelom na jeho pracovnom stole a nenávisťou voči múdrejším a majetnejším. Budaj sa pred časom dal počuť, že bol podporovateľom idey slovenskej zvrchovanosti. Nie je to pravda. Budaj nechcel samostatnú SR, chcel iba svoj vlastný pašalik. Budaj nesmierne nenávidel a nenávidí V.Mečiara. Z pomsty k úspešnejšiemu intrigami dosiahol hanebné zrušenie tzv. Mečiarových amnestií. Podstatou jeho politiky v posledných rokoch boli ataky na ľavicovú a pronárodnú politiku Smeru a nenávistné útoky na R.Fica samotného. Hovorí sa, že Budaj je ideovým otcom kriminalizácie opozície a najmä R.Fica. Kým napr. taký Gyimesi riešil najmä sociálne a ekonomické problémy vládnutia, Budaj miesto vládnutia /vrátane riadenia vlastného rezortu/ uprednostnil pohon na „Ficovu mafiu“. Pri Matovičových a Lipšicových zákrokoch voči smeráckej mafii fungoval ako agent-provokatér. Budaj-to je protislovenský inkvizítor, to je kladivo na úspešných vodcov slovenskej štátnosti – na Mečiara, Fica, predstaviteľov národniarskych strán ai.

Budaj dlhší čas fungoval ako popínavá, parazitujúca rastlina. Dnes, po páde Matovičovsko-hegerovskej vlády, ktorá Budajovi umožnila dostať sa do výšin, kam by sa vlastným úsilím nikdy nedostal, sa Budaj, Čekovský a spol. rozhodli opustiť rodné hnutie OĽaNO, rozhodli sa opustiť doteraz uctievaného guru Matoviča a vydali sa vlastnou cestou. 10 matovičkárov vyletelo z hniezda a teraz krúži po politickej oblohe ako kŕdeľ slabooperených vtákov. Kam sa vydajú ? Kam bude ich let smerovať ?

Bezpochyby do liberálnych a pokrokárskych končín vesmíru. Ibaže kam konkrétne ? Nuž budajovský samizdat „Bratislava potichu“ naznačuje akési rokovania so Šimečkom /Progresívne Slovensko/ i so Sulíkom /SaS/. No vraj nešlo o nič vážne, iba o flirt, o koketovanie. Budaja to ťahá ku jeho starej láske, – ku šarmantnému spišskému „vajdovi“ Dzurindovi. K jeho, akože to pekne povedať…,- k jeho „projektu“.

Kde formálno-organizačne Budajovci zakotvia, nie je v konečnom dôsledku ani tak dôležité. Isté je, že budú Slovensku ďalej škodiť, že budú v nejakom liberálno-progresivistickom hniezde ďalej gniaviť všetko, čo je len trochu národné, tradičné, kresťanské a ľavicovo-sociálne. Isté je, že budú napriek vyše 30-ročným zlým skúsenostiam so Západnou Európou ďalej budajovsky infantilne volať „Ahoj Európa !“ Isté je, že sa budú minimálne 5 krát denne modliť smerom k Bruselu a k Washingtonu a že budú rituálne kameňovať a preklínať Rusko a Putina. Isté je, že budú / ak sa náhodou priplichtia k moci/ vzornými odberateľmi produkcie západných, najmä amerických zbrojoviek.

Takže, hocijako „slobodne“ budú budajovci krúžiť nad Slovenskom, isté je, že skôr či neskôr budú zobať z liberálnej progresivistickej ruky veľkomožnému pánovi z 5.avenue a jeho ablatusom v Bruseli či Washingtone. Pre Slovensko nič nové a nič dobré. Len ďalší malý hryzavec s čelade slniečkovitých. Nepôvodný živočíšny druh, ktorý k nám bol po roku 1989 zavlečený zo Západu, introdukovaný z cudziny. – Aby škodil pôvodnej slovenskej faune a flóre. Naši záhradkári by sa pred ním mali mať na pozore.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017257x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie