Založ si blog

Západ sa usiluje o mier na Ukrajine-a ešte ako !

Ako ? Nuž napríklad takto:

  • Na Ukrajine je v súčasnosti už 200 tisíc zahraničných bojovníkov /údaj analytika Baširova, býv. lídra DLNR/. Sú v tom zahranutí regulárni príslušníci armád NATO /poradcovia, platení vládou/, za žold bojujúci dobrovoľníci z celého sveta a napokon tzv. ideologickí bojovníci, nenávidiaci Rusko a Rusov /Gruzínci, Čečenci, Pobalťania, Poliaci…/. Viac ako polovica z týchto zahraničných bojovníkov sú Poliaci. Počet zahraničných bojovníkov z krajín NATO prevyšuje pôvodný počet 150 tis. ruských vojakov, ktorí vo februári prišli na Ukrajinu.
  • EU schválila ďalší výcvik ukrajinských špecialistov v krajinách NATO.
  • Americký generál James Dubik vyhlásil, že z Ruskom za žiadnych okolností nemožno rokovať. S Ruskom treba bojovať a zničiť ho.
  • Fínske ministerstvo zahraničia vylúčilo mierové rokovania s Ruskom, pokiaľ sa z územia Ukrajiny, vrátane Donbasu a Krymu nestiahne posledný ruský vojak. Rovnaký postoj, navyše ešte okorenený priznaním si porážky a ochotou Ruska platiť reparácie Ukrajine, zaujalo aj ministerstvo zahraničia Litvy. O čom by sa ale potom malo rokovať, nevedno.
  • V Chersone uväzujú o pouličné osvetlenie údajných účastníkov referend o pripojení Chersonu k Rusku, ktorí nestihli evakuovať. Vždy sa nájde nejaký dobrý sused, ktorý ich udá. Zahraničným novinárom, ktorí to označili za stredoveké tmárstvo a chceli na to upozorniť verejnosť alebo ktorí písali o poriadku na chersonských uliciach po odchode Rusov – ukrajinské orgány zrušili akreditáciu. Vlády a mediálne organizácie Západu boli spočiatku ticho, no už začínajú protestovať…
  • Cherson navštívil ukrajinský prezident Zelenskij. Toto mesto je podľa ústavného zákonodarstva RF súčasťou Ruska. Zelenskij teda „navštívil Rusko“. A to je dobré znamenie. Ďalším dobrým znamením je, že si Zelenskij na záberoch z návštevy Chersonu sústavne trel nos a smrkal. Zelenskij má na mier zrejme nos. Už čosi vetrí.

Západ na Ukrajine tvrdo bojuje za mier. A bude bojovať nielen do posledného ukrajinského ale možno aj posledného poľského vojaka. Dajme šancu mieru. Bojujme zaň. Aj my Slováci sme predsa nadšenými členmi NATO. Či nie ?

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2016029x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie