Založ si blog

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver.

V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú USA na naplnenie svojich vlastných armádnych skladov potom, čo z nich zbrane a muníciu odoslali na Ukrajinu.

13,8 mld dolárov sa použije na nákup nových zbraní pre Ukrajinu. – Skutočnú vojenskú pomoc bude predstavovať iba táto suma. Zbrane zabezpečované z nej sa na Ukrajinu budú dostávať postupne v 2024-2025 roku. . Väčšinu z nich bude totiž ešte potrebné vyrobiť.

11,3 mld dolárov použijú USA na financovanie aktivít nie ukrajinskej ale americkej armády na Ukrajine / výcvik personálu ukrajinských síl americkými inštruktormi, úhrada nákladov na americké základne na Ukrajine, v Poľsku, Rumunsku, Bulharsku…, špionážne a navádzacie satelity, prostriedky elektronického boja, platy pre amerických operátorov amerických rakiet, artilérie, rozviedka a pod./.

No a naostatok sa 7,8 mld dolárov použije na podporu ukrajinskej ekonomiky /poradenstvo amerických ekonomických poradcov, asistencia pri privatizácii ukrajinského majetku, preverovanie efektívnosti míňania amerických peňazí ukrajinskými úradmi, boj s ukrajinskou korupciou a i./ a zvyšok bude deponovaný v USA ako rezerva.

Suma sumárum, Ukrajinci dostanú na zbrane asi pätinu až štvrtinu z americkej pomoci. Drvivú väčšinu použijú na nákup zbraní a munície z USA. Niečo viac ako devätina sa použije na pomoc ukrajinskej ekonomike -ale tak, že z nej budú platení kadejakí americkí konzultanti a supervízori. Jednoducho povedané, Ukrajina bude iba zámienkou, aby sa doláre z amerického rozpočtu dostali k Američanom podnikajúcim v zbrojárstve alebo v ekonomickom poradenstve.

Dolárová pomoc USA pre Ukrajinu prispeje k zbohatnutiu niektorých ľudí v USA ale v konečnom dôsledku aj ku ešte intenzívnejšiemu utrpeniu ľudu Ukrajiny. Aj vďaka pomoci USA zomrú alebo sa zmrzačia na fronte ďalšie tisíce Ukrajincov. Škoda.

Ako padne Pokrovsk /Krasnoarmejsk/ ?

02.09.2024

Že Pokrovsk padne, o tom dnes medzi vojenskými analytikmi pochybuje málokto. Dokonca sa vie, že by mal padnúť v priebehu tohto mesiaca /v septembri/. Usudzuje tak aj americký ISW. Ako však padne , o tom sa medzi odborníkmi stále iba nezáväzne uvažuje. V hre sú dve základné možnosti: 1/ organizované stiahnutie sa na vopred pripravené obranné pozície za Pokrovskom; formálny [...]

Zelenskij na ceste do Moskvy ?

19.08.2024

Podľa toho, čo sa píše a aké obrázky „horiacich mostov“ sa publikujú v „našich“ médiách to tak vyzerá. Americký ISW podporuje informácie údajmi o prieniku jednotiek na prieskum bojom do hlbky až 10 km od hraníc Ruska. Špeciálne komandá SBU obsadili dokonca energetické zariadenie v 4 tisícovom mestečku Sudža. Ukrajinskí analytici smelo odhaľujú [...]

NATO verí Putinovi

13.08.2024

Zdá sa, že nikto na svete tak veľmi neverí mierovým úmyslom Putina ako politickí a vojenskí stratégovia Západu. Ak by to tak nebolo, nikdy nedovolia Zelenského banderovcom zaútočiť na územie medzinárodne uznaného Ruska. Prečo ? Lebo obrana takýchto ruských teritórií je zakotvená v ruskej ústave a z nej vyplývajúcej obrany celistvosti RF všetkými prostriedkami. Podľa [...]

Zaluznyj Dolhonovska sirka  FB

Železný generál s ľudskou tvárou. Čo prezrádza prvá kniha o Valerijovi Zalužnom?

08.09.2024 05:30

Jeho generáli ho vtedy prvý raz počuli kričať. Hlavný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj mal na rozčúlenie dôvod. Dvanásť dní pred začatím vojny simulácie ukázali, že zvolená taktika na odrazenie ruskej invázie povedie do troch týždňov k porážke.

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 474
Celková čítanosť: 2129023x
Priemerná čítanosť článkov: 4492x

Autor blogu

Kategórie