Založ si blog

Neverte ruským trolom !

Verte skazkám o ukrajinskom tanku, čo zlikvidoval naraz tri ruské. Neverte autorovi tohto blogu.

Neverte ruským trolom, že sa situácia okolo Časov Jaru stáva pre OS UA kritickou a že ich tam OS RF berú do klieští. Neverte, že tam horia lesy, posledný úkryt ukrajinskej pechoty. Neverte ani správam z Kleščevky samotnej, ktorú OS RF včera začali obsadzovať. Verte, že situáciu na frontoch majú ukrajinské sily plne pod kontrolou, že tu a tam podnikajú protiútoky alebo skracujú front a prechádzajú z predných línií hlbšie dozadu, kde majú vopred pripravené lepšie pozície.

Verte našim médiám, že Ukrajinci zničili ďalšiu výsadkovú loď, že zabili už takmer pol milióna ruských vojakov a najmä, verte slovám Zelenského, že Putin je chorý a cynický človek, – „čo sa rozpráva sám so sebou“.

Neverte správam, že ruské nadzvukové Zirkóny v noci v Kyjeve zničili dva palebné systémy protilietadlových rakiet OS UA – amerických Patriotov. Verte tomu, že sa napriek momentálnemu ústupu z oblasti Maksimilianovky podarí Ukrajincom túto obec udržať. OS RF sa v oblasti Semjonovky pripravuje na väčší útok – no verte tomu, ukrajinská armáda Rusov aj tu odrazí.

Neverte. že sa boje začali v okolí obcí Vremevka a Velikaja Novoselka, -teda obcí, odkiaľ sa vlani začala tzv. veľká ukrajinská protiofenzíva. Pri Vesiolom OS UA cúvli cez rieku a teraz tam majú oveľa výhodnejšie pozície.

Celkove OS RF síce postupujú, no ukrajinský generálny štáb je vzhľadom na vývoj pomerne optimistický. Veď akoby aj nie, keď v Kyjeve je stále nejaký ten Patriot, ukrajinské podvodné drony útočia na ruské lode a letecké drony občas podpália sklady pohonných hmôt. Perspektíva je dobrá-munícia kúpená za peniaze vyprosené Čechmi onedlho obohatí ukrajinské sklady. No a čo je najdôležitejšie, do prezidentského paláca v Bratislava zasadne vojnovo naladený pán Korčok. /Len to krstné meno „Ivan“ by si mal nejako poukrajinčiť alebo aspoň fontecky upraviť napríklad na „Ajven“/.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

občianske hliadky

Rómske občianske hliadky sa vracajú do ulíc, starostom sa uľaví

09.05.2024 09:00

Dobré skúsenosti s občianskymi hliadkami mali starostovia viacerých obcí a ich reštart vítajú.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Lykožrút požiera ďalšie oblasti na Slovensku, lesníci chystajú rázny zásah. Hľadajú aj vinníkov

09.05.2024 08:35

Lykožrútová kalamita sa rozšírila do ďalších oblastí. LESY SR okrem zásahu skúmajú, či to nebude na trestné oznámenie.

Christijan Mickoski

V Severnom Macedónsku vyhrala voľby pravicová opozícia

09.05.2024 07:09

Voličov voči vládnucej strane popudila aj pretrvávajúca korupcia a pomalý rozvoj krajiny.

vojna na Ukrajine, Záporožie

ONLINE: Môže Ukrajina ešte vojnu vyhrať? Šéf vojenského výboru NATO sa domnieva, že áno

09.05.2024 06:30, aktualizované: 08:09

Šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer odhaduje, že bude trvať najmenej rok, kým Západ zvýši výrobu zbraní a Ukrajina sa pripraví na protiofenzívu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2023643x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie