Založ si blog

NATO TREBA ZRUŠIŤ , hovorí E. Musk. USA mažú fotky horiacich Abramsov…

Kým akýsi britský ambasádny úradník napáda R.Fica hovoriac , že SR je súčasť Západu a mala by byť aj pevnou súčasťou NATO, zatiaľ americko-juhoafrický podnikateľ, miliardár a mysliteľ E.Musk /reddit.com/ v súlade s D.Sachsom znovu prehlasuje, že NATO je chorý prvok svetovej politiky a žiada jeho zrušenie. Podľa Muska stratilo NATO svoje opodstatnenie potom, čo zanikla Varšavská zmluva, RVHP a ďalšie komunistické organizácie. Dnes NATO podľa Muska už iba jatrí vzťahy Západ-Východ a svojou expanzívnou politikou voči Rusku a Číne pripravuje podmienky na rozpútanie 3.sv. vojny. Musk nie je len tak hocikto. Nie je to žiaden Snowden alebo T. Carlson. Povráva sa o ňom, že je hlavou tzv. tretieho novonastupujúceho centra moci v USA /popri konzervatívno-angloamerickom rotschildovskom a liberálno-progresivistickom sorosovskom centre/.

Americký vojensko-priemyselný komplex lavíruje medzi zameraním sa na pro-NATOvskou a proti-NATOVSKOU orientáciou. Štiepi sa od odvetvia k odvetviu. Podnikatelia, ktorí stoja za výrobou a exportom skvelých amerických tankov prežívajú t.č. zlé obdobie. Nadávajú na GŠ OS UA, ktorý nasadil tanky Abrams na stepné bojisko pri Avdejeveke a Marijinke bez leteckej podpory. Spôsobil tým nielen materiálne ale aj reputačné zničenie 5 z 31 tankov Abrams poslaných na Ukrajinu. Výrobcovia a predajcovia Abramsov sa teraz snažia zachrániť čo sa dá. Vyhlásili totálny zákaz uverejňovania horiacich Abramsov vo svetových médiách. Vyhlásili pohon na zábery horiacich Abramsov na internete. Mažú a mažú, – každý záber a každú internetovú stránku, na ktorej sa postihnuté Abramsy objavia.

Vývoj na frontoch je stabilizovaný. Rusi naďalej útočia, Ukrajinci sa po prvotnom šoku z pádu Avdejevky snažia zachytiť na nových obranných líniách a kde sa to dá, podnikajú protiútoky. Viac než v priamych bojoch sa ale banderovcom ako tradične darí v útokoch na ruské zázemie. Dnes v noci zaútočilo nebývalé množstvo 31 bojových ukrajinských dronov na krymskú Feodosiju a okolie. Rusi tvrdia, že sa im všetky drony podarilo zlikvidovať. Väčšie škody a straty na životoch neboli hlásené. Premávka na krymskom moste a na priľahlej diaľnici však bola na krátky čas pozastavená.

Ťažké boje prebiehajú pri Rabotine, ale i pri Tonenkoje, Verbovoje, Berdiči, Krasnogorovka a ďalších lokalitách tzv. sivej zóny. Ruská ofenzíva teraz ide v smere na Kuračovo a Ugledar a najmä na Časov Jar a na zvyšky DNR, ktoré sú ešte v ukrajinských rukách. Boje nie sú ľahké, lebo Ukrajinci sa uchytili na terénnych vyvýšeninách /napr. Očeriotino/ a pri kanáloch, rybníkoch a priehradách, ktorých tu nie je málo. Ukrajinské zdroje hlásia protiofenzívne snahy OS UA pri Tabajevke a dneperských ostrovoch pri Chersone.

Celkovo možno konštatovať, že sa OS UA snažia o stabilizáciu frontov, kým OS RF sa usilujú svoje víťazné ťaženie po páde Avdejevky čo najviac maximalizovať.

Prečo NEKRIČÍME-prečo tých Nemcov nepošleme do … ?

21.05.2024

Pred dvoma-troma dňami sa v našich médiách objavilo na ministra Blanára nezvyčajne tvrdé stanovisko proti výrokom nemeckého vplyvného politika J.Weingartena, poslanca Bundestagu za vládnu SPD. Nemecký politický darebák Weingarten navrhol, aby NATO pri ochrane územia Západnej Ukrajiny pred „ruskou agresiou“ využilo svoje základne, letectvo, raketové a PVO zariadenia [...]

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

lietadlo, Boeing 777

Smrť na palube Boeingu: lietadlo sa dostalo do silných turbulencií, viezlo takmer 240 ľudí

21.05.2024 14:10

V oblasti búrok v juhovýchodnej Ázii sa však dostalo do silných turbulencií a muselo núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku Suvarnabhumi v Bangkoku.

autobus košice

Autobus na košickej stanici zrazil chodkyňu a vliekol ju 200 metrov

21.05.2024 14:00

V čase dopravnej nehody sa v autobuse nachádzal len vodič. Jeho dychová skúška bola negatívna.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Zelenského volebné obdobie vypršalo, ruská propaganda ide na plné obrátky

21.05.2024 12:40

Je vojna, voľby nemožno usporiadať a drvivá väčšina ukrajinského obyvateľstva si to dobre uvedomuje.

ÚS SR: Sídlo Ústavného súdu SR v Košiciach

Viac ako stovka advokátov zverejnila svoje výhrady voči novele Trestného zákona. List zaslali Ústavnému súdu

21.05.2024 12:26

Poznáme stanovisko stovky advokátov k novele Trestného zákona.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 459
Celková čítanosť: 2032985x
Priemerná čítanosť článkov: 4429x

Autor blogu

Kategórie