Založ si blog

Kde je pravda-milí novinári ?

Dnes skôr správa zo zázemia ako z frontu.

-Nič v zlom, milí naši novinári, len mám trochu iné informácie o osude českej iniciatívy „Milión nábojov pre Ukrajinu“. Vy tu na tomto portáli poskytujete rozsiahly článok o tom ako sa rôzne krajiny Západu zapájajú do českej muničnej zbierky. Citujete i ľudí z MO ČR, – no v médiách v Česku sú aj trochu odlišné informácie.

-Podľa splnomocnenca vlády ČR pre obnovu Ukrajiny pána Tomáša Kopečného to s tou českou muničnou zbierkou pre Ukrajinu nevyzerá až tak ružovo. Konkrétne:

  • pôvodná rétorika hovorila o poskytnutí munície Ukrajine v priebehu dní až týždňov; – pán Kopečný hovorí, že reálny termín bude rádovo niekoľko MESIACOV;
  • pôvodný počet kusov nábojov mal byť vyše 1 milióna; pán Kopečný hovorí už iba o 800 tisícoch, -aj to za predpokladu, že sľuby dané českej vláde boli myslené seriózne;
  • Ukrajina si myslela a myslí, že muníciu dostane darom; zodpovední predstavitelia EU ale hovoria o tom, že zadarmo bude iba menšia časť munície; za väčšiu časť munície si bude musieť Ukrajina zaplatiť …

Takže s tou českou iniciatívou je to ako s tým hlásením Rádia Jerevan. Oproti pôvodnému hláseniu nejde o súdruha ministra na luxusnej limuzíne, ale o opitého Váńu Smerďokina na hrdzavom bicykli.

Pokiaľ ide o donbaský front, medzi analytkmi sa veľa diskutuje o ničení amerických tankov Abrams. Tieto tanky boli dodané banderovcom iba za podmienky, že ich použijú v krajnej núdzi. Krajná núdza teraz asi nastala-na fronte pri Avdejevke a Berdiči. Drahé americké tanky tam teda boli nasadené-ale skôr než mohli čosi zmeniť, zhoreli. USA uvádzajú 2 zničené a jeden poškodený Abrams. Ruské sily majú dokumentáciu na 5 zničených tankov. Čert vie, kde je pravda, – na vojne pravdivé štatistiky nehľadajte.

Ruské velenie v diskusii o drahých tankoch priznalo, že do bojov boli už nasadené aj moderné ruské tanky T-14 Armata. Rusi ich však tiež šanujú na mimoriadne situácie krajnej núdze. Do bojov okrem starších sovietskych a ruských tankov nasadzujú radšej tanky T-90M Proryv. Dôvod ? Sú oveľa lacnejšie než Armaty. Ekonómia ani v podmienkach vojny nepustí.

To isté platí aj o raketách. V GŠ OS RF sa diskutovalo o odvete Nemecku, ak by nemeckým personálom riadené nemecké rakety Taurus zničili Krymský most. Na ÚZEMÍ NEMECKA by následne boli raketami Zirkon zničené 4 najdôležitejšie dopravné uzly a 11 dôležitých mostov a križovatiek. Na ne by ale z úsporných dôvodov miesto Zirkonov udreli Iskandery. V zálohe by boli Sarmaty, ktoré sa už tiež dostali k špeciálnym útvarom ruských raketových a kozmických síl.

Z politického hľadiska Rusi považujú odhalené odposluchy nemeckých generálov o možnom útoku na Krymský most za pomoci nemeckých rakiet a personálu za porušenie dohôd o znovuzjednotení Nemecka z 1990. Nemecká vláda vtedy sľúbila, že z nemeckého územia už žiadny útok na Rusko nikdy nepríde. Uplynulo čosi viac ako 30 rokov a Nemci už na svoje sľuby pozabudli ? Schloz zatiaľ vraví, že nie. No ale veď uvidíme.

Vývoj na frontoch ukazuje, že sa Ukrajincom už čiastočne podarilo stabilizovať ich línie a núdzovo sa v nových pozíciách ako-tak opevniť. Posily OS UA dokonca na niektorých miestach uskutočňujú protiútoky a snažia sa vrátiť do opustených pozícií pri Rabotine, Verbovoje Malajskej Tokmačke a i.

Ruské sily -dokonca s použitím ukoristených amerických Javelinov, Starlinkov a na ukoristených amerických Bradleyoch – útočia na ukrajinské samohybné delá a pechotné oddiely územnej obrany pri Kleščevke, Kurdyumovke, Georgievke a Maksimilianovke.

Ukrajinskí dôstojníci v rozhovoroch so západnými spravodajcami uvádzajú, že príčinou neutešeného stavu na fronte nie je iba sila OS RF ale najmä nedostatočná koordinácia a logistika ukrajinskej armády. Branný výbor Verchovnej rady Ukrajiny napriek tomu vyzýva k neústupnosti v boji. Podľa výboru majú ukrajinskí vlasteneckí vojaci iba dve možnosti, ako sa dostať z frontu – po konečnom víťazstve nad Rusmi alebo ako zmrzačení či padlí v boji. – Čo je pravdepodobnejšie, -to nech posúdi každý sám.

Príkladom takejto praxe je trestná rota na smrť odchádzajúcich pešiakov, zložených z brancov, ktorí sa vyhýbali povolávacím rozkazom alebo sa dopustili kriminality. Celú takúto rotu 41. samostatnej pešej brigády OS UA, mašírujúcu k ruským pozíciám v oblasti Sinkovky stihol za pár minút veľmi „smutný osud“. Z posledných chvíľ tejto roty zostalo iba amatérske video, nájdené v smartfóne jedného z padlých vojakov. Smutné video.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Väzeň / Väzni / ZVJS /

V slovenských väzniciach zaznamenali historicky najvyšší počet cudzincov

01.05.2024 12:56

Celkový počet väznených osôb sa, naopak, znížil.

Armáda / Ekvádor /

Na západe Ekvádoru platí výnimočný stav, armáda bude bojovať s gangmi

01.05.2024 11:34

Bezpečnostná situácia v Ekvádore sa dramaticky zhoršila po tom, ako začiatkom januára ušiel z väzenia jeden z najmocnejších zločineckých bosov José Adolf Macias.

Vlak

Žena sa v Bratislave postavila pred idúci vlak, na mieste zomrela

01.05.2024 10:11

Rušňovodič ihneď použil rýchločinné brzdenie, no stretu už nedokázal zabrániť.

Ľubomír Solák / Matúš Šutaj Eštok / Polícia /

Začína sa reforma v polícii. Jej prípravu má riadiť nový viceprezident

01.05.2024 09:40

Zachovaný zostane aj existujúci post viceprezidenta, po novom viceprezidenta pre službu kriminálnej polície a migráciu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2013459x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie