Založ si blog

Biden zablúdil v záhrade Bieleho domu

Podľa najnovšieho vydania Daily Mail mal Joe Biden zase veľký orientačný problém. Po skončení slávnosti, ktorá sa konala vo verejne prístupnej časti záhrady pri Bielom dome sa Biden vybral po chodníčku späť do budovy svojho sídla. Po pár krokoch však zostal bezradne stáť. Ochranky, ktorá úslužne kráčala za ním sa napokon musel spýtať „Kam to ideme ?“. A potom sa od urastených ochrankárov spýtal, ako sa dostane naspäť do budovy svojho sídla. Ochrankári našťastie vedeli, kade sa do Bieleho domu vchádza a tak je Biden opäť v bezpečí svojho oválneho sveta, pri svojom oválnom stole vo svojej Oválnej pracovni.

Všetko je zase OK: Biden je v bezpečí. A ak je v bezpečí Biden, je iste v bezpečí aj celá Amerika a s ňou iste tiež každý, kto považuje Bidena a USA za garantov svojej bezpečnosti.

Mnoho ľudí vo svete si určite s úľavou vydýchlo. Nepochybujem, že sa zopár takých našlo aj na našom inak tak neistom a nepokojnom Slovensku. Doprajme im ten pocit bezpečia pod ochrannými krídlami amerického bielohlavého orlíka /malého druhu orla pôvodom z bývalej ruskej Aljašky…/. Nezáviďme im !

PS: Dnes sa kancelárii prezidenta Bidena podariloˇiné faux pas. Ktosi, sotva však sám Joe Biden skomolil meno nového britského premiéra a takto skomolený text s prezidentovým podpisom poslal ako blahoželanie do Londýna. Hrdí čitatelia britského The Telegraph sú teraz od urazenia celí bez seba. V Bielom dome je zjavne viac ľudí s ťažkosťami pri hľadaní správnej orientácie a správneho tónu. Joe Biden evidentne nie je jediný.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

preukaz, zdravotná poisťovňa, všeobecná, union, dôvera

Dôvera a Union vyplatili akcionárom 24 miliónov eur. Palkovič: Nesprávne

06.05.2024 12:57

Spoločnosť Penta , ktorá je akcionárom Dôvery, podotkla, že zdravotná poisťovňa mala koncom roka 2023 nerozdelený zisk z minulosti vo výške 162 miliónov eur.

Tusk, Leyenová

Leyenová: V Poľsku už neexistuje riziko porušenia zásad právneho štátu. Eurokomisia ruší konanie

06.05.2024 12:50, aktualizované: 13:16

Takzvaná procedúra podľa článku 7 Zmluvy o Európskej únii bola proti Poľsku spustená v roku 2017.

Hungary National Day

Magyar sa pustil sa do jamy levovej: Debrecínsku demonštráciu proti Orbánovi si všimli svetové médiá

06.05.2024 12:40

Portál Euronews podčiarkol, že Magyar sa za tri mesiace stal vyzývateľom Orbána číslo jeden.

China Aircraft Carrier

Obor na mori sa vydal na skúšobnú plavbu. Spoznajte najväčšiu čínsku lietadlovú loď

06.05.2024 12:30

Má dĺžku, ktorá je porovnateľná s tromi futbalovými štadiónmi. Na palubu sa zmestí 2-tisíc členov posádky. Čína testuje svoju najväčšiu lietadlovú loď.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2019161x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie