Založ si blog

Ukrajinskí „hrdinovia“ sa pomstili za porážku útokom na trhovisko plné civilov

Včera sa do sveta rozšírila správa o tom, že ruské vojská obsadili štvrť Avdejevky zvanú Cárska Obora a postupujú po hlavnej ulici smerom do centra mesta. Dalo sa čakať, že banderovci na to zareagujú. A aj zareagovali. Ako inak – po banderovsky.

Z pomsty za včerajší vojenský neúspech dnes ukrajinské delostrelectvo, ktoré 10 rokov /od 2014/ ostreľovalo obytné štvrte Donecka, zaútočilo na Doneck. Z posledných zvyškov munície, ktorá Kyjevu ešte v Avdejevke zostala, vytvorili smrtiaci útok na trhovisko v štvrti Tekstilščik. Banderovci napadli nič netušiacich ľudí, čo sa na trhovisku venovali nedeľným nákupom. Použili posledné náboje ráže 152 a 155 mm. Strely, aké sa používajú na rozbitie železobetónových vojenských opevnení. Nečudo, že drevené stánky na trhovisku zmenili na dymiace trosky. Nečudo, že sa im podarilo 28-30 ľudí zavraždiť a 25 vážne zraniť. Počet obetí však nie je konečný a určite bude ešte rásť.

V niektorých častiach RF /DNR, LNR, Krym/ bude v pondelok kvôli doneckému masakru štátny smútok. V pondelok sa má kvôli masakru zísť BR OSN. Generálny tajomník OSN Gutierrez ukrajinský útok na ruských civilov odsúdil. Uvidíme, ako sa zachovajú západní členovia BR OSN.

-Útok na Doneck, to je ukážka typickej banderovčiny. Banderovci sa presne takto správali aj pri svojich rejdoch na povojnovom Slovensku. Bojovým stretom s našou armádou či žandárstvom sa vyhýbali, no len čo sa im naskytla príležitosť zaútočiť na nechránenú usadlosť či dedinku bez vojenskej ochrany, už aj tam vtrhli a zabíjali. Civilov, ženy, deti, starcov, neozbrojených mužov. Tak ako dnes v Donecku, tak vraždili aj v dedine Kolbasov okr. Snina. Výsledkom bolo 14 nevinných obetí.

Čo na takéto „hrdinstvá“ ukrajinskej armády hovorí naša a západná tlač ? Čo na to vravia slobodné médiá z demokratickej Európy ? Nič. Mlčia alebo iba sucho konštatujú čísla padlých. Takto prejavujú svoj zmysel pre spoločné humánne hodnoty civilizovaného západného sveta. Svet je plný zla. Bohužiaľ, dnešný útok banderovcov na trhovisko v Donecku to zase pripomenul.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2028568x
Priemerná čítanosť článkov: 4429x

Autor blogu

Kategórie