Založ si blog

„USA nemajú pre Ukrajinu žiadnu kúzelnú paličku“…

-toto /približne/ povedal americký King-Kong /minister obrany USA Austin/ maličkému ukrajinskému prezidentíkovi Zelenskému. Oznámil mu, že USA budú naďalej dodávať Ukrajine moderné zbrane, no to, či im to pomôže v boji s Rusmi bude závisieť na bojových schopnostiach Ukrajincov.

Zelenskému USA prisľúbili ďalších 200 mil. USD finančnej a vojenskej pomoci. Ruský veľvyslanec v USA Antonov to nazval tabletkou na upokojenie, ktorá aspoň trochu znížila psychický tlak na Zelenského. Horšou správou je, že z NATO prišla do Kyjeva informácia, podľa ktorej sa Západu sľúbený 1 milión delostreleckých delostreleckých nábojov 155 mm nepodarí dodať. GŠ OS UA navyše potvrdil, že po začatí agresie Izraela voči Palestíne sa aj dodávky dohodnutej munície znížili o tretinu….

Západu sa nepáčia posledné kroky Zelenského voči hlavnému veliteľovi OS UA Zalužnému. /Zelenskíj aj dnes pohrozil Zalužnému, aby sa nemiešal do politiky kyjevskej vlády a venoval sa iba riadeniu ozbrojených síl Ukrajiny/. Západ odporúča Zelenskému, aby sa voči Zalužnému správal zmierlivejšie a ústretovejšie. Delikátny tlak Západu voči Zelenskému sa stupňuje aj pokiaľ ide ochotu kyjevského režimu pristúpiť k mierovým rokovaniam. Zelenskij zatiaľ akékoľvek zmienky o mierových rokovaniach odmieta. Podľa neho jediným zámerom Rusov nie je nastoliť na Ukrajine mier, ale všetkých „nás tu pozabíjať“.

Zelenskij sa evidentne bojí budúcnosti. Neverím ale, že sa bojí ruských atentátnikov. Bojí sa podľa mňa toho, čo bude nasledovať v mierových časoch. Bojí sa toho, že sa v mierových podmienkach stane pre USA, NATO a EU zbytočný. A že skončí kdesi mimo štruktúr vládnej moci, kdesi v beznádejnom zabudnutí.

Ako padne Pokrovsk /Krasnoarmejsk/ ?

02.09.2024

Že Pokrovsk padne, o tom dnes medzi vojenskými analytikmi pochybuje málokto. Dokonca sa vie, že by mal padnúť v priebehu tohto mesiaca /v septembri/. Usudzuje tak aj americký ISW. Ako však padne , o tom sa medzi odborníkmi stále iba nezáväzne uvažuje. V hre sú dve základné možnosti: 1/ organizované stiahnutie sa na vopred pripravené obranné pozície za Pokrovskom; formálny [...]

Zelenskij na ceste do Moskvy ?

19.08.2024

Podľa toho, čo sa píše a aké obrázky „horiacich mostov“ sa publikujú v „našich“ médiách to tak vyzerá. Americký ISW podporuje informácie údajmi o prieniku jednotiek na prieskum bojom do hlbky až 10 km od hraníc Ruska. Špeciálne komandá SBU obsadili dokonca energetické zariadenie v 4 tisícovom mestečku Sudža. Ukrajinskí analytici smelo odhaľujú [...]

NATO verí Putinovi

13.08.2024

Zdá sa, že nikto na svete tak veľmi neverí mierovým úmyslom Putina ako politickí a vojenskí stratégovia Západu. Ak by to tak nebolo, nikdy nedovolia Zelenského banderovcom zaútočiť na územie medzinárodne uznaného Ruska. Prečo ? Lebo obrana takýchto ruských teritórií je zakotvená v ruskej ústave a z nej vyplývajúcej obrany celistvosti RF všetkými prostriedkami. Podľa [...]

Zaluznyj Dolhonovska sirka  FB

Železný generál s ľudskou tvárou. Čo prezrádza prvá kniha o Valerijovi Zalužnom?

08.09.2024 05:30

Jeho generáli ho vtedy prvý raz počuli kričať. Hlavný veliteľ Ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj mal na rozčúlenie dôvod. Dvanásť dní pred začatím vojny simulácie ukázali, že zvolená taktika na odrazenie ruskej invázie povedie do troch týždňov k porážke.

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 474
Celková čítanosť: 2129028x
Priemerná čítanosť článkov: 4492x

Autor blogu

Kategórie