Založ si blog

Juraj Krajčík a Emil Hodál

Za inšpiráciu k tomuto krátkemu blogu ďakujem diskutérovi „smolník7“.

Hebefrénia je špecifický druh schizofrénie, objavujúci sa u jedincov s nástupom puberty. Jedinec neraz aj s nadpriemerným intelektom sa spočiatku javí ako nadaný predčasne vyspelý mladý človek. Má netradičné pseudo-intelektuálne záujmy. Či smerom k vede spoločenskej, technickej alebo smerom k spoločenskej a politickej aktivite. Spočiatku predčasne vyvinuté štruktúry myslenia sa neskôr začínajú rozpadať. Správanie a prežívanie nadobúda prvky dezorganizovanosti. Prvé príznaky pripomínajú vyhrotené pubertálne prejavy vzdoru. Jedinec má záľubu v pestovaní svojej originality, svojej odlišnosti, v protestných prejavoch, v opozičníctve, Jedinec sa cíti byť neviazaný spoločenskými normami. Je náladový-kolíše od samotárskej hĺbavosti k intenzívnemu záujmu o spoločenskú angažovanosť, v ktorej sa snaží by centrom pozornosti okolia. Túži vykonať čosi „heroické“, čím by sa „zapísal do histórie“. Je povýšenecký, posmieva sa zaostalosti i ťažkopádnosti druhých. Správa sa ako mysliteľ, no jeho myslenie je čoraz viac inherentné, neschopné zorganizovať jeho správanie ku logicky premyslenejšiemu činu. Prognóza choroby nie je priaznivá.

Juraj Krajčík a Emil Hodál – obaja títo mladí ľudia chodili do výberovej strednej školy pre mimoriadne nadané deti. Aj keď nie do tej istej. Medzi žiakmi škôl pre tzv. mimoriadne nadané deti je výskyt hodálov a krajčíkov pomerne vysoký. Bohužiaľ, spôsob výučby a výchovy na takýchto školách odhalenie ich problémov skôr sťažuje ako uľahčuje. Nie všetko originálne je aj tvorivé a zdravé.

Emil Hodál a Juraj Krajčík. – Obaja sa vyhrážali likvidáciou ľuďom s iným zmýšľaním, ako majú oni.

Obaja to robili na verejne prístupnom mieste -cez internet.

Obaja pochádzali z finančne dobre situovaných rodín.

Obaja si prežili svojich päť minút smutnej slávy.

Emila Hodála odhalili užívatelia internetu. Odhalili ho včas. Okrem vyhrážania nestihol spáchať nič zlé. Rodičia ho následne potichu odpratali do zahraničia. Čo je s ním dnes, nevedno.

Juraja Krajčíka neodhalili. Ani užívatelia sietí, ani policajti a SIS, ktorí sú za to „kráľovsky“ platení. Stihol prejsť od slov k činom a vraždiť. Juraj Krajčík naplnil svoju chorú misiu a vyvodil zo svojho činu pre seba prísnu ale logickú kozekvenciu.

Čin Emila Hodála nebol žiadnym míľnikom. Nebol dôvodom k tomu, aby prezident rečnil proti nenávisti voči inak zmýšľajúcim. Čin Juraja Krajčíka sa stal míľnikom-parafrázujúc prezidentku sa stal dôvodom, aby sa po 4 rokoch depresie oprášili zástupy slniečkárov, postavili na nohy „zjednotených slušných ľudí“ a pokúsili sa vzkriesiť slniečkárom ich liberálnu agendu.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2010054x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie