Založ si blog

Charkovská proti-ofenzíva ? Tiež fuč …

Smutní predstavitelia Kyjeva po nezdare akože proti-ofenzívy na Cherson sa vyhovárali, že išlo iba o prieskum bojom a maskovací manéver, ktorý mal zakryť skutočnú ukrajinskú proti-ofenzívu. Pokus o ňu sa odohral v noci na 1.septembra. Vo smere na iné mesto s počiatočným „Ch“ vo svojom názve. Úder banderovcov smeroval na ruské vojská pod Charkovom.

Čo z toho vzišlo ? Ako povedal známy vojenský analytik Podoljaka /pozor -proruský, takže brať to s rezervou !/, noc proti-ofenzívy na 1.septembra sa zmenila na noc plnú nočných morí. Ako áno, ako nie Rusi o pokuse Ukrajincov pod Charkovom podrobne vedeli a na útočiacich vojakov Kyjeva čakali a spustili na nich artilériu, letectvo i raketové zbrane. Výsledkom boli ďalšie stovky padlých a ranených Ukrajincov. Najsmutnejšie ale je, že 56 ustupujúcich vojakov Ukrajiny zastrelili na ústupe tzv. zagradotrjady banderovcov. Teda umreli pod guľkami vlastných.

Trochu čudne v tejto súvislosti rezonujú správy zo západných médií, podľa ktorých mal Kyjev na príkaz z USA postupovať teritoriálne obmedzene na Juhu Ukrajiny a svojimi silami neplytvať naraz na viacerých úsekoch frontu.

Pre objektivitu treba dodať, že momentálne nie je čas nielen na ukrajinské proti-ofenzívy ale ani na ruské ofenzívy. Všetko sa nám to vracia do rokov 1.svetovej vojny a pozičných bojov pri Verdune a na Piave. Dokonca aj s tým, že pri súčasnej technike rozviedky /družicovej alebo dronovej/ sa na prielom dá použiť iba pechota, teda „potrava pre kanóny“. Akýkoľvek väčší cieľ, transportér či tank je hneď identifikovaný a smerujú naň pokročilé raketomety delá rsp. bojové drony tej či onej strany. Šancu majú len malé, dobre vyzbrojené a vycvičené špeciálne jednotky. Pohybujúce sa hlavne peši a jednotlivo alebo v malých skupinách. Postupovať v stepi ale „specnaz“ príliš ďaleko a príliš rýchlo nedokáže. A čo obsadí, to potom nemá čím udržať. Takže je to o systéme „udri a uteč“.

A z ruskej strany najmä o čakaní na ZIMU, ktorá všeličo vyrieši. Kde ? Nuž v ukrajinskom zázemí. Teda v EU a USA. Lebo ukrajinský tyl, zbrane, zásoby, logistika a peniaze sú práve tam. Na Západe.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017579x
Priemerná čítanosť článkov: 4415x

Autor blogu

Kategórie