Založ si blog

Vojaci z EU na Ukrajinu ? Budeme živiť Ukrajinu desiatky rokov ? Surovikin v práci.

Surovikin normálne pracuje. Veď to vidieť aj na dnešných včerajších náletoch na vojenské ciele Ukrajiny. Údajne ho vypočuli a nechať robiť svoju prácu. Hystéria v našich médiách okolo generála Surovikina tým spľasla tak ako hra na Putinove bunkre a húfy jeho dvojníkov.To, že Surovikin nie je vo väzení ale normálne pracuje, potvrdila dnes pre ruské médiá aj Surovikinova dcéra.

Na východnom fronte sa dejú veci. Ukrajinský minister ZV Kuleba vyhlásil, že Ukrajina je pripravená bojovať s Ruskom ešte desiatky a desiatky rokov. Bodaj by aj nie, keď za to bude dostávať od Západu ročný žold vo výške 150-200 miliárd eur ! Bodaj by aj nie, keď ju budeme celkom slušne živiť.

Bojové úspechy žoldnierskej Ukrajiny nie sú bohvieaké. Rusi napr. píšu o úspešnom údere na štáb motorizovanej pešej brigády v Kramatorsku. Podarilo sa im pri ňom neutralizovať dvoch ukrajinských generálov a desiatky ukrajinských a amerických dôstojníkov a špecialistov. Naše médiá to tiež už konečne citujú, hoci do popredia dávajú, že o život prišli aj 3 ukrajinské tínedžerky. Ktovie, čo robili medzi vojakmi na ich hoteli a v reštaurácii.

Ruské zvodky píšu i o úspešnej likvidácii asi 30 ukrajinských špecnazov, čo na 5 člnoch pokúsili dostať na riečny ostrov, kde sú piliere mosta cez Dneper pri Chersone. Rusi pred summitom NATO očakávajú 2. vlnu ukrajinskej protiofenzívy. Ukrajinci očakávajú 2.vlnu následnej ofenzívy Rusov a tak evakuujú fabriky v Charkove a štátnu infraštruktúru v oblastnom meste Sumy.

Naše médiá dokola konšpirujú okolo dvojníkov V.Putina a okolo generála Surovikina, odvolávajúc sa na mimoriadne nespoľahlivý zdroj z prostredia ruských opozičných novinárov. Surovikinov pobočník Judin, ktorý mal byť podľa tohto zdroja zatknutý spolu so Surovikinom sa ozval z dovolenky zo svojej dače. Teda nie z väznice Lefortovo, ako sa u nás písalo.

Ukrajinský GŠ píše o úspešnom hoci pomalom postupe na troch miestach frontu. Ruský GŠ zas podrobne rozpisuje pokroky Rusov na iných troch miestach a spomína stovky eliminovaných ukrajinských vojakov. No a samozrejme spomína aj množstvo západnej techniky, ktorá bola na fronte už zničená. Údajne bola zničená tretina na UA dodaných Leopardov a pätina pancierovaných vozov Bradley. O podobných číslach informujú už aj americké zdroje. – Nemá zmysel ruské či západné zdroje uvádzať-je jasné, že sa ich údaje nedajú preveriť, je jasné že sú úmyselne skreslené alebo účelovo upravené.

Aj v EU sa dejú veci. Zdanlivo nekonečný mešec Západu sa po „investovaní“ do Ukrajiny stenčil o 170 miliárd Eur. Z toho o asi 62 miliárd z peňaženky EU. Centrále EU sa to máli. Chce dať na Ukrajinu ďalších min.50 mld eur. No nemá z čoho. Preto v novom rozpočte avizuje na krytie úverov a na pomoc Ukrajine dramatické zvýšenie členských príspevkov EU. Čaputovej Odor je síce bankár, ale je to slniečkársky bankár, – a tak v prípade rozpočtu EU je ticho ako voš pod chrastou. Ticho našťastie nie sú Poliaci a Maďari. Orbán už oznámil, že bude rozpočet vetovať. Najmä preto, že Maďarsko /podobne ako Poľsko/ nedostalo z nadmerných úverov ani fuka.

Peniaze sú síce v kapitalizme prvoradé, no v EU sa dejú aj iné závažné veci. Také, čo predovšetkým trápia normálnych ľudí, teda ľudí ktorí sa ešte nenarodili s kapitalistickým softwarom vo svojej hlave. O čo ide ? V konečnom dôsledku ide o ľudskí životy. Aj o slovenské životy. V EU a NATO sa totiž diskutuje o tzv. bezpečnostných zárukách, ktoré by Ukrajina mala dostať ako kompenzáciu za to, že pokiaľ neskončí ukrajinský konflikt, nebude môcť byť prijatá do NATO.

Súčasťou týchto záruk majú byť aj akési vojenské mierové misie EU. Misie vojakov z EU majú smerovať už priamo na Ukrajinu. Majú vraj ochrániť Ukrajinu v prípade, keď bude hroziť jej kapitulácia. Ako ? Tak, že sa misionári EU vojensky postavia armáde RF. Tak, že zatiahnu obyvateľov EU do priamej vojny s jadrovou superveľmocou – s Ruskou federáciou. Tak, že podnietia odvetvené údery zo strany Ruska. Samozrejme, že tieto údery budú skôr-neskôr. za pomoci termonukleárnych zbraní. – A budú smerovať, ako inak aj na Slovensko…

Zatiaľ našťastie toto šialenstvo s bezpečnostnými zárukami a tzv. mierovými misiami vojakov EU na Ukrajinu niektoré štáty EU blokujú. – Myslíte si že je medzi týmito štátmi aj Slovensko ? – Nie, nie je, ani náhodou. Čaputová, jej Odor a ich ministrík obrany /akási pán Sklenár/ budú podľa mňa prví, čo ponúknu našich mladých chlapcov do mierových misií EU na východný front. A tak to všetko zatiaľ musia /aj v mene normálnych Slovákov/ blokovať krajiny ako Rakúsko, Maďarsko, Írsko, Cyprus a Malta.

Päť statočných krajín zatiaľ bráni mierový život obyvateľov EU. Aj Slovákov. Dokedy vydržia ? Pridáme sa po septembri k nim ako šiesty statočný tiež my občania SR ? Čo myslíte ?

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

nehoda autobusu, rakúsko

Vážna nehoda slovenského autobusu v Rakúsku: Zranilo sa desať ľudí, traja ťažko

11.05.2024 10:39

Vodič vo vysokej rýchlosti narazil do betónovej zábrany oddeľujúcej jazdné pruhy v úseku, kde sa uskutočňujú práce na ceste.

bytča, polícia

Predbežné výsledky pitvy vylúčili cudzie zavinenie smrti muža, ktorého telo našli v derivačnom v kanáli v Bytči

11.05.2024 09:50

V súčasnosti polícia vykonáva potrebné úkony, ktorých cieľom je zistiť totožnosť muža.

slnečná búrka, Nemecko

Zem zasiahla najsilnejšia slnečná búrka za dve desiatky rokov

11.05.2024 08:40

Najsilnejšia slnečná búrka za viac ako dve desaťročia zasiahla v piatok Zem, pričom na oblohe vyvolala veľkolepé svetelné predstavenia.

Severná Kórea, raketomet, KĽDR

KĽDR má nový salvový raketomet, Kim dozeral na ostrý test

11.05.2024 07:52

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli tamojšie štátne médiá.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2025518x
Priemerná čítanosť článkov: 4423x

Autor blogu

Kategórie