Založ si blog

Čo sa šušká o mieri na Ukrajine a o čom sa klame v našich médiách

V Kyjeve prebehli tajné rokovania šéfa CIA W.Burnsa a i. predstaviteľov USA so Zelenským a spol. Tieto rokovania boli inšpirované faktickým krachom tzv. Veľkej ukrajinskej protiofenzívy. Ich podstatou bola taktika „mier za pôdu“. Teda taktika, akú použili USA v manažovaní mierových rokovaní medzi Izraelom a Arabmi.

Presný obsah mierových návrhov USA, na ktoré sa pokúsili nakriatnuť Zelenského je predstava, že by Ukrajina uznala, že Krym bol v 1954 začlenený do Ukrajiny neoprávnene a že by uznala historické právo Ruska. Rešpektovala by želanie jeho obyvateľov a akceptovala by status quo, teda to, že Krym je a bude súčasťou Ruska. Na druhej strane by sa však ruské vojská stiahli z Donbasu, teda z DNR a ĽNR a tiež z oblastí, ktoré sú väčšinovo obsadené ruskou armádou: zo Záporožskej a Chersonskej oblasti resp. z menších území patriacich do Charkovskej a i. oblastí. Rusko by uznalo režim v Kyjeve, ktorý sa tam v rozpore s Ústavou Ukrajiny nastolil Majdanom v 2014. Za týchto podmienok by koncom roka 2023 na Ukrajine zavládol mier a Ukrajina by mohla -tak ako je /teda bez denacifikácie a demilitarizácie, bez obnovy menšinových jazykových práv a bez práv na autonómiu ruskojazyčného obyvateľstva/ – vstúpiť do NATO a do EU…

Pax americana by v podobe, v akej ju USA formou šuškaných chýrov verejnosti ponúkli, znamenala. že Rusko stratí donbaské územia, ktoré si Rusi samostatne spravovali od 2014. To by znamenalo, že by Rusi špeciálnu vojenskú operáciu zameranú na denacifikáciu a demilitarizáciu Ukrajiny, skončili prehrou a stratou území spred februára 2022. To by znamenalo, že Rusko, ktoré úspešne odrazilo pravdep. poslednú ukrajinskú ofenzívu a má v rukách historické územia ruského Donabasu a Novoruska, dobrovoľne premení svoj vojenský úspech za porážku.

Pre analytikov je pochopiteľné, že prvá zástupkyňa predsedu výboru Štátnej dumy Ruskej federácie Svetlana Žurovová americký mier pre Ukrajinu rezolútne odmietla. Žurovová zopakovala ruský návrh: akceptovať územný status quo, vyhlásiť okamžité zastavenie paľby t.j. prímerie a načať mierové rokovania o trvalom mieri za podmienok vojenskej a politickej neutrality Ukrajiny a rešpektovania práv národnostných menšín v podobe ich národnostných autonómií.

Banderovci sú si vedomí, že Rusov ku politickej kapitulácii nedotlačia. Preto sa miesto mierových iniciatív venujú získaniu amerických lietadiel, ďalších rakiet, tankov, munície a tzv.poradcov z krajín NATO. Zelenskij a spol. sa pokúšajú nezmyselnými výsadkami napr. na ľavý breh Dnepra zmeniť stav na fronte. Naše médiá o tom píšu, akoby išlo o operáciu vylodenia spojencov v Normandii. V skutočnosti ide o nikam nevedúce krvavé misie, tzv. mission impossible. Pred pár dňami sa napr. asi 30 ukrajinských špecnazov na pár hodín vylodilo na umelom ostrovčeku neďaleko piliera Antonovského mosta pri Chersone. Ruská armáda ich tam však objavila a presným raketovým úderom všetkých zlikvidovala, vrátane 6 vyloďovacích plavidiel. Naše médiá /napr. aj Pravda/ síce ešte stále opakujú dezinformáciu ukrajinskej tajnej služby o „predmostí na ľavom brehu Dnepra“, celý tento pokus sa však už predvčerom definitívne skončil.

Pokusov tohto druhu ešte do mierového rozuzlenia banderovskej anabázy zažijeme niekoľko. Bohužiaľ, ešte to chvíľu potrvá, pokým si vo Washingtone, Londýne a Bruseli uvedomia, že cez vojenské finty a chytrácke pseudomierové návrhy USA sa trvalý mier na Ukrajine nenastolí. Krvavé strety ešte potrvajú, – pokým si Západ neuvedomí, že Rusko nezdolá a že bude napokon nútený akceptovať oprávnené bezpečnostné záujmy nielen NATO ale aj Ruskej federácie.

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2009203x
Priemerná čítanosť článkov: 4416x

Autor blogu

Kategórie