Založ si blog

Prečo zatiaľ zlyhala ofenzíva: Zelenského a NATOvské výhovorky

Veľká ukrajinská ofenzíva sa zasekla. Prečo ? Na to môže mať každý svoj vlastný názor. Tu sa pokúsim zhrnúť dôvody, aké na ospravedlnenie zlyhania ukrajinskej a teda aj NATOvskej ofenzívy proti Rusku používajú politológovia,. politici, vojenskí analytici a experti na Západe a v Kyjeve. Aké výhovorky používajú ?

1/ Zlé počasie, ktoré znemožňuje plné nasadenie špičkovej panecierovej techniky NATO: predovšetkým Leopardov a Bradley-ov.

2/ Míny. Strašne veľa mín. A to asi skúsení plánovači z NATO nenaplánovali.

3/ Neschopnosť ukrajinských vojakov aj po pomerne dlhom zácviku zvládať tak jemnú a presnú vojenskú techniku, ako je technika NATO.

4/ Dôsledok technických úprav, ktoré západní špecialisti na technike NATO urobili, aby sa v prípade zajatia neocitli technologické tajomstvá Západu v rukách Rusov. Tieto úpravy znížili funkčnosť inak vynikajúcej západnej techniky.

5/ Rusi používajú na paralyzovanie elektronicky resp. počítačovo riadenej západnej techniky účinné prostriedky rádio-elektrického boja.

6/ Nedostatočná letecká podpora ukrajinských pozemných síl. Ofenzíva sa mala začať až po dodaní amerických F-16 a doplnení zásob rakiet a útočných dronov.

7/ Prefíkanosť Ukrajincov, ktorí vrhli „výstavnú“ západnú techniku a 5 brigád do útoku na falošných miestach hlavného smeru ofenzívy; tým odlákali pozornosť Rusov od skutočných hlavných smerov ofenzívy, kde OS UA použijú odskúšané sovietske tanky a BVP za pomoci 25 brigád a stoviek tankov.

8/ Vydávanie prieskumu bojom za začiatok ofenzívy. Veľká ukrajinská protiofenzíva však ešte nezačala. Nevie sa dňa a ani hodiny, kedy začne – no keď vraj začne, bude svet na ňu hľadieť v nemom úžase. Úspech tejto ofenzívy potom vyústi do konečnej porážky Ruska a do toho, že Rusko bude prinútené prijať kapitulačné podmienky podľa návrhu Kyjeva.

Zoznam dôvodov či výhovoriek, pre ktoré Veľká ukrajinská protiofenzíva stagnuje sa každý deň rozširuje a spresňuje. V Kyjeve i na Západe sú pomerne tvoriví propagandisti. Takže o zábavu máme aj do budúcnosti postarané.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Súd za smrť Djindjiča

V Európe atentátnici zabili premiérov Srbska a Švédska

15.05.2024 17:15

Výber útokov na popredných politikov v Európe za posledné roky

Geert Wilders

Wilders oznámil, že dosiahol po polroku dohodu o koaličnej vláde v Holandsku

15.05.2024 17:14

Takmer šesť mesiacov po parlamentných voľbách v Holandsku sa zoskupenie štyroch strán dohodlo na vytvorení vlády.

juraj c. strelec

Atentát na Fica: Na premiéra mal strieľať 71-ročný básnik z Levíc, v minulosti pracoval ako esbéskár

15.05.2024 17:03

Polícia po útoku zadržala muža, ktorý mal strieľať do predsedu vlády Roberta Fica. Podľa zistení Pravdy ide o dôchodcu z Levíc.

svedkovia, Handlová, streľba Fico

Svedkovia: On na neho kričal, aby šiel bližšie, on ho normálne nalákal k sebe a vytiahol pištoľ

15.05.2024 16:47

Premiér išiel k takému pánovi, podať mu ruku a v tom momente na neho vystrelili. Tak videla situáciu jedna z obyvateliek Handlovej.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2027883x
Priemerná čítanosť článkov: 4428x

Autor blogu

Kategórie