Založ si blog

Zelenskij testuje: horľavosť Leopardov – a trpezlivosť Ukrajincov

Zelenskij pri stretnutí s kanadským premiérom vyhlásil, že jeho armáda zatiaľ rusko-ukrajinský front iba testuje. V zákulisí pritom vraj chystá najväčšiu ale naozaj tú najväčšiu vojenskú bitku v ľudských dejinách po 2.sv.vojne. Svet ešte bude zízať…!

Neviem, čo banderovci testujú pri Zaporoží. Zvonku to vyzerá tak, ako by v spolupráci s nemeckým Krauss Maffei Wegmann skúšali horľavosť tankov Leopard. Priebežné výsledky testov sú jasné: Leopardy horia. Denne po 8-10 kusov. Zelenskyj Ukrajincov upokojuje: „máme ďalšie tanky“. Na začiatku „veľkej“ protiofenzívy mali OS UA údajne až 600 tankov. To by malo vydržať na dva mesiace horenia. A potom ? Bude ako bude: zbrojovky na Západe vyrobia ďalšie pancierové „kombajny“.

Nuž veď hej. Vďaka Západu /bohužiaľ, aj Slovensku/ bude mať Zelenskij dosť tankov na testovanie. Horšie to ale bude s tankistami. Záujem mladých Ukrajincov o rýchlokremáciu je stále menší. Ochota umierať /denne po stovkách/ za „slávu Ukrajiny“ klesá. Byť „herojom Ukrajiny“ je fajn, ale žiť ďalej je ešte viac fajn.

V posledných troch dňoch padlo pri bojoch v okolí Arťomovska /Bachmutu/ vyše 2500 Ukrajincov. Ruskí vojaci hovoria, že v poslednom čase nachádzajú na územiach, ktoré opustili Ukrajinci deaktivované míny s odkazmi v ruštine: „Vy a my sme bratia. Nechceme vojnu tak ako vy. Modlime sa spoločne za skorý mier“.

Kým Zelenskij hovorí o testovaní frontu, generálny štáb ukrajinskej armády aj dnes hovorí o postupnom ďalšom obsadzovaní Donbasu Rusmi a ostreľovaní ukrajinského tyla dronmi a raketami. A periodikum 19 Forty Five píše, že ničenie najmodernejšej techniky NATO pri ukrajinskej „protiofenzíve“ svedčí o sile Rusov aj v event. priamom strete s NATO. USA chceli Ukrajine poslať svoje „luxusné“ Abramsy. Už nepošlú. Boja sa straty imidžu, ak pri Zaporoží zhoria rovnako ako Leopardy.

Zelenskij aj podľa NYT vraj zatiaľ skutočnú ofenzívu iba testuje. Zelenského testovanie sa, či už to on chce alebo nie, mení na TESTOVANIE TRPEZLIVOSTI Ukrajincov so Zelenským samotným. Nekonečnú božskú trpezlivosť má iba Pán Boh. Trpezlivosť ľudská dlho nevydrží. Zelenskij sa o tom onedlho sám presvedčí.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

boeing

Boeing môže byť stíhaný za dve veľké havárie z rokov 2018 a 2019

15.05.2024 06:30

Zahynulo pri nich dovedna 346 ľudí.

Kirjat Šmona / Izrael / Libanon /

Bidenova administratíva chystá pre Izrael novú zásielku zbraní za miliardu

15.05.2024 06:26

Zásielku ešte bude musieť odsúhlasiť Kongres.

vojna na Ukrajine, Antony Blinken, Kyjev

ONLINE: Nový ruský minister obrany: Máme za úlohu zvíťaziť, ale s minimálnymi stratami

15.05.2024 06:00, aktualizované: 08:15

Chceme zvíťaziť, ale s minimálnymi ľudskými stratami, uviedol nový ruský minister obrany Belousov. Podrobnosti o stratách obe strany konfliktu nezverejňujú.

izrael protivzdusny system BARAK MX

Slovensko kúpi protivzdušnú obranu od Izraela. Kaliňák odletí vyjednávať o zmluve na šesť batérií systému Barak

15.05.2024 06:00

Slovensko je v záverečnej fáze rokovaní o nákupe systému protivzdušnej obrany stredného dosahu. Slovenská vláda má v pláne nákup šiestich batérií

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2027549x
Priemerná čítanosť článkov: 4427x

Autor blogu

Kategórie