Založ si blog

Hrdinský útok Ukrajincov na ruskú slepačiareň !

Rusi sa dnes chvália, že zničili poslednú vojnovú loď Ukrajiny – stredne veľkú výsadkovú loď „Jurij Olefirenko“. Loď kotvila v prístave v Odesse. Rusi už na ňu dávno poľovali, lebo ostreľovala civilné ciele v chersonskej oblasti a podľa niektorých zdrojov bola zodpovedná aj za vypustenie hladinových dronov proti ruskej výzvednej lodi „Ivan Churs“. Zásah presne na cieľ sa Rusom podaril vďaka vzdušným silám Ruskej federácie, konkrétne jednej rakete Kalibr.

-To je toho ! Taká taľafatka ! Ozbrojeným silám Ukrajiny sa včera podarila strategicky oveľa významnejšia vojenská akcia. Hrdinskí /možno ukrajinskí / operátori najmodernejšieho amerického salvového raketometu Himars zasiahli 4 raketami chirurgicky presne cieľ, ktorý im americké špionážne satelity určili a na ktorý ich družicový systém Starlink navigoval.

V odvete za zničenie sídla ukrajinskej vojenskej rozviedky „GUR“ v Kyjeve chrabrí Ukrajinci zasiahli a zničili hydinársku farmu v osade Karpaty v Luganskej ľudovej republike. Banderovci na hydinárskej farme zlikvidovali tisíce sliepok a kurčiat a ako bonus aj 5 ošetrovateľov sliepok a ďalších 16 zranili. Za hrdinský bojový čin budú odvážni raketometčíci iste navrhnutí na tie najvyššie ukrajinské vojenské vyznamenania.

Útokom na slepačiareň však Zelenskij a spol. iste neskončia. V pláne možno majú aj ďalšie strategicky dôležité ruské objekty: kravín, silážnu jamu a skládku hnoja. Keď to takto pôjde ďalej, pod údermi ukrajinskej armády sa Rusko skôr-neskôr úplne rozpadne. – Tak mu treba – agresorovi !

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017290x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie