Založ si blog

Woodoo ako zbraň proti Rusom !

Vo svete sa dejú veci. Rusom padne bomba z ich bombardéra rovno na cestu v strede ich vlastného ruského mesta. Američanom pri inak údajne úspešnom pokuse vybuchne najväčšia raketa v histórii ľudstva. Ukrajinci dronom zničia starý hrdzavý traktor, zabudnutý kdesi za budovami kolchozu. Vo ruskom Ďalekom východe odvolajú veliteľa ruskej Tichomorskej flotily, lebo sa až v priebehu manévrov s Číňanmi zistí, že nemá certifikát na nahliadanie do prísne tajnej dokumentácie.

Do tohto panoptika čudných príbehov vhodne zapadá článok zo švédskeho SVT Nyheter. Venuje sa žoldnierom, bojujúcim na na strane banderovcov na Ukrajine. Tzv. „vojaci šťasteny“ sa za vyše roka bojov vymenili na ukrajinských bojiskách v desiatkach tisícov. Máloktorí z tých, čo prišli na Ukrajinu ešte v marci-apríli vlaňajšieho roku na fronte dodnes aj zostali. Niektorí padli alebo boli zranení, no väčšina náročné podmienky bojov nevydržala a pri prvej príležitosti sa vrátila domov. Nešlo pritom iba o začiatočníkov, ale aj o žoldnierov, ošľahaných bojmi v Iraku, Sýrii, Mali a pod., teda s bohatými vojenskými skúsenosťami.

Zážitky z Ukrajiny sú však vraj čosi úplne iné. Tvrdosťou a krvavosťou bojov čosi výnimočné. Niektorí z platených bojovníkov až v ukrajinskom pekle prichádzajú na to, že tunajšia vojna nie je videohra. A že ich úloha v nej nie je iba roll-playing. V zúfalstve bojov siahajú mnohí ku starému dobrému Otčenášu. Keď to nepomáha, uchyľujú sa dokonca ku kultu woodoo. Prekvapujúco veľký počet žoldnierov sa usiluje pichať do bábiky ruského vojaka a posielať zlé vlny na ruské pozície. Tí vojaci, čo po aplikácii woodoo prežili, magickú techniku z Haiti a Beninu chvália. Tí čo neprežili nám však už svoj názor neprezradia…Akokoľvek, pri vážnych problémoch s prísunom munície do ukrajinských zákopov napr. v Bachmute je však woodoo neraz to jediné, čím ešte môžu proti-ruskí bojovníci svojho nepriateľa zastaviť.

Ako vravím, na svete sa dejú veci. Ešteže u nás na Slovensku máme – vďaka našej historicky výnimočnej vláde – celkom aleže celkom iné problémy. Nám je hej.

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

NATO / OTAN / Armáda SR /

Podpora členstva SR v EÚ a NATO oproti vlaňajšku vzrástla

02.05.2024 15:12

Členstvo Ukrajiny v západných inštitúciách si želá 30 percent Slovákov, čo je najmenej z regiónu.

DN - Boeing 737 MAX

Ďalší kritik spoločnosti Boeing náhle zomrel. Svedčil proti firme, hovoril o problémoch vo výrobe

02.05.2024 14:57

Dean pracoval v spoločnosti Spirit AeroSystems, ktorá bola dodávateľom komponentov pre firmu Boeing.

maďarská polícia

V Maďarsku zadržali tínedžera, ktorý chcel zabíjať v mešite a vysielať to naživo

02.05.2024 14:37

Kriminalisti identifikovali chlapca v priebehu niekoľkých hodín.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 456
Celková čítanosť: 2014457x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie