Založ si blog

Médiá utajili TB Smeru o chystanej akcii NAKA na Súmračnej

Dnešná tlačová beseda Smeru SSD je stále na youtube, preto o nej referovať podrobnejšie nebudem. Spomeniem iba to, že prvá časť TB bola venovaná neústavným a nezákonným krokom vlády, chystajúcej sa odovzdať naše stíhacie lietadlá Ukrajine. Smer SSD avizoval súdne žaloby, ktoré tomu majú zabrániť, resp. majú vyšetriť a postihnúť nezákonnosti vlády s tým spojené. Smer SSD vyjadril obavu, aby odvetné kroky Moskvy potom, čo sa SR dodávkou migov stane otvoreným nepriateľom RF neumožnili orgánom SR vyhlásiť vojnový stav a odložiť septembrové parlamentné voľby.

V druhej časti TB Smer SSD oznámil, že podľa jeho informácií z prostredia polície majú zajtra resp. napozajtra /štvrtok-piatok/ uskutočniť príslušníci NAKA prehliadky centrály Smeru SSD na Súmračnej ul. v Bratislave a tiež prehliadky bytov a domov vedúcich funkcionárov Smeru SSD. R.Fico vyjadril obavy zo zákonnosti prehliadok a najmä z toho, aby počas prehliadky niekto najprv nepohodil a následne „neobjavil“ v prehliadaných priestoroch veci, ktoré by umožnili predstaviteľov Smeru SSD zadržať a obviniť z rôznej nezákonnej činnosti.

Tvrdenia Smeru SSD sú aké sú. Možno im veriť alebo ich spochybňovať. Tak ako tvrdenia iných politických strán. Mňa dnes ale zase zarazilo niečo iné. Pozrite si, prosím titulky „našich“ médií. Všimnite si, na koľkých z nich sú informácie o TB Smeru SSD a o závažných veciach, ktoré na nej odzneli. Dokonca ani na titulke Pravdy nič nenájdete. Zato tam nájdete taľafatku z TB Matoviča, v ktorej žiada stranu Demokrati, aby vylúčila z povolebných rokovaní stranu Hlas SD.

Niekedy sa mediálny bojkot TB Smeru medzi novinármi zdôvodňuje tým, že Fico a spol. na svojich akciách žurnalistov urážali. Podľa mňa to nie je pravda, ale v poriadku. Zaujímavé však je niečo iné. Prečo médiá v SR nebojkotujú Matoviča a OLaNO ? Veď výroky Matoviča na adresu novinárov neboli len urážlivé ale doslova brutálne. Nuž, asi nie je urážka ako urážka. Ten, čo chce ďalej na Ukrajinu vyvážať zbrane, nejakú tú invektívu povedať smie. No ten, kto vyzýva k zastaveniu vojenskej pomoci Kyjevu a vyzýva na zastavenie paľby a začiatok mierových rokovaní, ten nielenže tvrdšie slová nesmie vysloviť ale musí byť úplne hermeticky umlčaný.

Takéto správanie sa médií je veľmi nebezpečné. Je signálom fašizoidných tendencií na súčasnom Slovensku. Signálom, že v SR už demokracia a sloboda tlače prestáva existovať. Ak je to tak, potom nemá problém iba Smer ale aj my všetci, čo máme radi demokraciu – my občania Slovenskej republiky.

Čo vy na to, priatelia ?

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'. Demokratický líder pripustil, že USA budú musieť poslať proti Rusku vojakov

06.05.2024 06:45, aktualizované: 09:17

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2019065x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie