Založ si blog

Kapric zeleného mužíčka tentokrát v Rumunsku. Kedy príde jeho cirkus na Slovensko ?

/Tento článok čítajte rýchlo. Jeho obsah vám napovie „prečo“/.

Nemám na mysli iba stíhačky, ktoré mu okrem nášho Edka nikto neponúkol. Nemám na mysli iba bruselské sály EU a EP, do ktorých mu láskavo dovolili nazrieť. Nemám na mysli ani tanky a delá, na ktoré dostal vrelý prísľub v štýle „maňana“.

Na mysli mám to, že po zlyhaní úsilia zapojiť do bojov na Ukrajine NATO prostredníctvom raketovej provokácie proti Poľsku zlyhalo dnes aj opakované úsilie zapojiť do bojov NATO – tentokrát prostredníctvom akože ruských rakiet letiacich na ukrajinské ciele cez Rumunsko. Tvrdenia Kyjeva o porušení teritória členského štátu NATO zo strany Ruska sa ukázalo ako nepravdivé. Zelený mužíček verejne zaklamal. – No a čo ?! – Nie každý trik sa v cirkuse podarí…

Na sláve a potlesku publika na Západe mu to však neubralo. Naopak. Povedané slovami hovorkyne MZO RF Zacharovovej, o kyjevskú atrakciu z „cirkusu mrzákov“ bol ako vždy, veľký záujem. V minulosti /až do 19.stor,- najmä keď zakázali verejné popravy/, organizovali sa pre ľudové masy, ktoré boli príliš obhrublé na to, aby chodili do divadiel, tzv. „cirkusy mrzákov“. Záujemcovia sa za nízke vstupné mohli poprechádzať pomedzi klietky s ľuďmi buď duševne chorými alebo znetvorenými kadejakými chorobami alebo vrodenými telesnými anomáliami. Diváci mohli uvidieť siamské dvojačatá zrastené od pása dolu, hydrocefalov s obrovskými hlavami, mongoloidov, epileptikov pri tzv. grand male, ženy s ohromnými bajúzami ale prsami ako melóny- porastenými opičím ochlpením, mužíčkov pod vplyvom ópia, s nápadne nazelenanou pokožkou a pod. – Západoeurópske publikum nikdy nebolo na kultúru príliš náročné. Nečudo, že tu zelený mužíček mal a dodnes má takú popularitu.

Zeleného mužíčka tu milujú. Láskajú ho, nedráždia otázkami napr. na tie desiatky zastrelených ruských zajatcov, o ktorých krutom osude po tieto dni písali všetky svetové médiá okrem USA, Kanady, Austrálie a samozrejme Západnej Európy. Mužíčka na Západe milujú aj napriek tomu, že vedia o jeho konfabulatívnych sklonoch. Ba možno práve preto. Mužíček je taký šarmantný, že aj lož vyznieva z jeho úst ako milý malý kapric.

Buďme ku zelenému mužíčkovi zhovievaví aj my na Slovensku. Najmä ak sme zo susediacich štátov NATO, ktoré do svojich trikov ešte nezaradil, zostali už iba my a Maďari. Maďari sa na šarm zeleného mužíčka nechytajú, sú nenávratne stratený prípad. A tak je vysoko pravdepodobné, že najbližšia akože „ruská“ raketa priletí alebo dopadne práve na územie Slovenska. Možno pri Kráľovskom Chlmci, možno pri Stakčíne. – Necháme sa prekvapiť.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2021681x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie