Založ si blog

Ruská armáda postupuje ku predmestiu Ugledaru /chybne „Vuhledaru“/

Ruské jednotky sa v smere od Vladimirovky dostali na diaľnicu, vedúcu do mesta Konstantinovka. Predsunuté oddiely sú už od Konstantinovky vzdialené iba 1,5 km. Ak sa OS RF podarí obsadiť haldy a výškové budovy v Južnodonbaskej, dostanú akoby kľúče od mesta Ugledar /cca 15 tis.obyv./.

V sektore Volčansk je ruský postup asi 100 m. Ukrajinci tu ale zhromažďujú veľké rezervy a v najbližšom čase sa chystajú na silný protiofenzívny úder. V bojoch o ďalšie mesto Krasnogorovka prebiehajú ťažké boje už v strede mesta. Rusi postupujú popri rieke Lazovaja Podarilo sa im obsadiť časť výškových budov v mikrodištrikte Slnečné.

V reakcii na zostrelenie amerického výzvedného lietadla nad Čiernym morom a na hrozby, že s tým Rusi budú pokračovať, požiadal americký minister obrany Austin o rozhovor s ruským ministrom obrany Belousovom. Strany sa o.i. dohodli, že americké rakety ATACMS nebudú ďalej používané na turistické ciele a Rusi zastavia útoky na americké lietadlá v oblasti. USA ruského ministra ubezpečili, že USA naďalej neplánuje poslať na Ukrajinu žiadne vojská…

Vo všeobecnosti obe strany -OS RF i OS UA očakávajú pokusy protivníka o masívny útok. Obe strany kvôli tomu budujú pomerne silné rezervné sily. Myslieť si, že by sa vďaka tomu dostali už toto leto Ukrajinci na Krym alebo Rusi do Odessy /spisovný slovenský výraz/ alebo do Krivého Rogu /nie Kriviyi Rihu/ , Ľvova /nie Lviva/, do Charkova /nie Charkiva/ či do Kyjeva /nie do Kiyiva či Kijiva/ či by ale bolo príliš trúfalé.

Rusi na fronte ďalej postupujú. Rýchlosťou 1-2 osady denne. Rýchlo či pomaly ? To je vec širšej informovanosti o tom, aké namáhavé je na Donbase postúpiť čo i len 10 metrov za 24 hodín. O tom, koľko to stojí životov ani nehovorím.

Ruská protiofenzíva pri Kursku začala

11.09.2024

V stredu začali ruské ozbrojené sily pomerne rozsiahlu protiofenzívu na kurskom fronte. Hlavné slovo v protiofenzíve má 155. gardová námorná brigáda tichomorskej flotily. V postupe vpred ju podporujú výsadkári 51, výsadkového pluku. Za pár hodín dokázali vyhnať Ukrajincov z dedín Bajkovo, Vnezapnoje, Viktorovka, Gordejevka, Snagost. V priebehu 12 hodín sa na fronte začali [...]

Ako padne Pokrovsk /Krasnoarmejsk/ ?

02.09.2024

Že Pokrovsk padne, o tom dnes medzi vojenskými analytikmi pochybuje málokto. Dokonca sa vie, že by mal padnúť v priebehu tohto mesiaca /v septembri/. Usudzuje tak aj americký ISW. Ako však padne , o tom sa medzi odborníkmi stále iba nezáväzne uvažuje. V hre sú dve základné možnosti: 1/ organizované stiahnutie sa na vopred pripravené obranné pozície za Pokrovskom; formálny [...]

Zelenskij na ceste do Moskvy ?

19.08.2024

Podľa toho, čo sa píše a aké obrázky „horiacich mostov“ sa publikujú v „našich“ médiách to tak vyzerá. Americký ISW podporuje informácie údajmi o prieniku jednotiek na prieskum bojom do hlbky až 10 km od hraníc Ruska. Špeciálne komandá SBU obsadili dokonca energetické zariadenie v 4 tisícovom mestečku Sudža. Ukrajinskí analytici smelo odhaľujú [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 475
Celková čítanosť: 2141675x
Priemerná čítanosť článkov: 4509x

Autor blogu

Kategórie