Založ si blog

Prečo nekričíme, prečo tých Nemcov nepošleme do … ?

Pred dvoma-troma dňami sa v našich médiách objavilo na ministra Blanára nezvyčajne tvrdé stanovisko proti výrokom nemeckého vplyvného politika J.Weingartena, poslanca Bundestagu za vládnu SPD. Weingarten nadviazal na podobné vyjadrenie generála v.v. Bundeswehru Klausa Wittmanna a na takmer totožné návrhy iného poslanca Bundestagu Rodericha Kiesewettera.

O tom, že nejde o bezvýznamné nápady svedčia najnovšie kalkulácie štábu NATO na Ukrajine. V nich sa s raketovými a leteckými útokmi na Rusko z územia Slovenska priamo ráta. Má ísť o veľkú protiruskú leteckú kampaň, ktorou chce NATO v najbližších dňoch pomôcť Zelenskému vyčistiť okolie Charkova od ruskej armády. Pri tomto veľkom útoku majú byť už použité aj ukrajinské F-16 a rakety a riadené bomby zo Západu ako Storm Shadow, ATACMS, Himars, SCALP a pod.

Nemecký politický darebák Weingarten navrhol, aby NATO pri ochrane územia Západnej Ukrajiny pred „ruskou agresiou“ využilo svoje základne, letectvo, raketové a PVO zariadenia na východnom krídle NATO. Nemecký poslanec navrhol, aby NATO ostreľovalo ruské ozbrojené sily s územia Poľska, Rumunska, Maďarska a – áno aj SLOVENSKA. Nemecký poslanec nenavrhol nič iné, iba zneužitie územia SR na regulárnu vojnu s Ruskom. Nemecký poslanec tým ponúkol krajiny „východného krídla NATO“ ako nové bojisko vo vojne s Ruskom. Nemecký poslanec nám tým oznámil, že dominantné štruktúry NATO nebudú mať problém vystaviť Slovensko a Slovákov odvetným úderom ruských ozbrojených síl. Nielen raketových a leteckých, ale na 100% aj úderom prostredníctvom taktických jadrových zbraní.

-Takže takto sa v NATO veci majú. Konečne niekto zo Západu explicitne vyjadril, pre aký účel bola Slovenská republika prijatá do NATO. Ukazuje sa, že pre Nemcov sme predsunutá obranná línia, sme front, sme vojnové pole. Nič viac a nič menej, iba bojisko.

Oficiálne nemecké vládne miesta, vrátane Blanárom osloveného kancelára O. Scholza sú po poslancových vyjadreniach podozrivo ticho. Nikto nič neodsúdil, nikto nič nedementoval. Nemci sú ticho dokonca aj po netradične silnom negatívnom stanovisku nášho ministra zahraničia. Nič,- ticho „na pěšinke“.

Čo je však pre autoimunitu slovenského národa najstrašnejšie, -ticho sú aj „naše“ médiá. Nikto z inokedy takých rečných novinárov z RTVS, Markízy, JOJky, ta3, z mienkotvorných novín to príliš nekomentuje. Médiá priniesli o vyjadreniach nemeckého politika Weingartena a o postoji ministra ZV Blanára iba strohú informáciu. A nič. Žiadne komentovanie, žiadne hodnotenie, žiadne rozbory, žiadne špekulovanie o širších súvislostiach. Ticho. Ticho, čo trochu prezieravejším a zodpovednejším občanom priam driape uši.

V Pravde sa prehlásenie nemeckého poslanca najprv objavilo v článku jedného blogera. Nie je to paradox, -ak sa taká závažná skutočnosť dostane na verejnosť iba vďaka angažovanému laikovi ? Nie je to do neba volajúce varovanie, že „naši“ novinári na prvú nezareagujú. Nie je to strašidelné, že „naši“ novinári stále o škandalóznom vyjadrení arogantného Nemca stále mlčia ? Nie je to desivé, že sa nikto poriadne nevenuje ani len výnimočne ostrému vyjadreniu ministra ZV Blanára ?

Pri všetkom tomto zle má SR aspoň trochu šťastia. Chvalabohu, že dnes v SR vládne ľavicovo-národná koalície Smeru, Hlasu a SNS. Chvalabohu, že je na čele MZV nominant Smeru p.Blanár. Ak by tam bol napr. nejaký pán Valášek, nielenže by zo SR nevyšiel žiaden protest, ale ešte by sme akciu podporili aj vlastnými jedinými dvoma F-16 kami. Akcia by najprv prebehla, potom by sa k nej vymyslela hrôzostrašná legenda o krajnej núdzi a hrozbe pre bezpečnosť SR, – a až potom by sa vláda a NRSR /s prevahou liberálno-progresívnych poslancov/ unúvala dodržať zákon a akciu v parlamente aspoň dodatočne schváliť. -Kto neverí tomu, ako by to liberálna pravica zorganizovala, nech si spomenie na nezákonné zapojenie SR do bombardovania Juhoslávie v časoch dzurindizmu.

-Tak či onak, podľa mňa je prehlásenie nemeckého poslanca nehoráznosť. Je to dôvod, aby sa pre SR tento človek stal persona non grata. Podľa mňa je to dôvod na predvolanie si nemeckého veľvyslanca, na slovenský demarš Berlínu. Podľa mňa je to dôvod na odvolanie slovenského veľvyslanca v Berlíne domov do Bratislavy akože na konzultácie.

A pokiaľ ide o „naše“ médiá, práve výroky nemeckého poslanca sú dôvod na širokú kampaň v slovenských novinách, v rozhlase a televízii. Ide o to, aby sme do Európy aspoň riadne zakričali. Musíme kričať. Inak si NATO a naši „nemeckí priatelia“ budú myslieť, že kto mlčí, ten svedčí. A čo nevidieť tu už nebudeme mať iba arogantné slovné vyjadrenia, ale aj praktické kroky k vojne. Konkrétne operácie, ktorými nás NATO zapojí do tretej svetovej vojny bez toho, aby si to drvivá väčšina Slovákov vôbec všimla.

Kto za to bude zodpovedný ? Iste, naši politici, vládni ale aj tí opoziční. No zodpovednosť ponesú aj tí, čo vyvolali priam mŕtvolné ticho, aké sa v tejto záležitosti z našich médií momentálne šíri. Preto-keď médiá mlčia, kričme aspoň my občania, volajme o dušu. Volajme, kým je ešte čas. Kým ešte môžeme, kým ešte na naše hlavy nedopadajú kindžaly zákonitej ruskej odvety. – KRIČME !

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

počasie, teplo, horúčavy, leto, kúpanie

Slovensko opäť potrápia horúčavy, teplota môže počas víkendu vystúpiť až na 36 stupňov

27.07.2024 11:27

Meteorológovia vydali pre viaceré okresy výstrahy druhého stupňa.

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101652x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie